Square
"boeken en nog meer boeken" Het gedeelte 'en nog meer boeken' vind ik een beetje apart aangezien je al weet dat het veel boeken zullen zijn door de rest van de zin. Het is niet fout.
"Een wenteltrap in één hoek voerde omhoog naar drie balkons die rond de hele ruimte voerden" Twee keer voerden in één zin en het voerden zegt mij niks. Ik ken voerden alleen als iemand eten voeren.
"leuk,” zei" Ik had dit ook al opgemerkt bij Delfino, maar ik heb geleerd dat tenzij er een komma zit in de zin die je quote de komma na leuk na de aanhalingstekens sluiten moet komen oftewel "leuk[/red]",[/red] zei".

Cijfer: 8.5

AngelFall
"om, waarnaar de letters" Waarna klinkt hier beter dan waarnaar.
"bevond schudde" Er moet een komma tussen de werkwoorden. 'waarin ik mij bevond' is een bijzin, de hoofdzin is 'De wagon schudde (...)' en daarom moet er een komma tussen bevond en schudde.
"'Natuurlijk', zei ik zachtjes maar zuchtend" komma voor zei toevoegen.
Verder gaat je verhaal nogal hak op de tak en het is misschien een idee om wat meer enters toe te voegen zodat er alinea's ontstaan. Dit is fijner om te lezen.

Cijfer: 7

Delfino
Allereerst is het vooral beschrijvende tekst. Dit is zeker goed, maar vooral bij het stukje waarbij de vriendin wordt gebeld, had er meer een gesprek kunnen worden beschreven. Nu komt de laatste zin namelijk nogal random. Vooral omdat er staat 'begon' terwijl ze al een hele discussie hebben gehad.
'veilig!".' De punt aan het einde hiervan had niet gehoeven; hij is overbodig.

Cijfer: 8.5

Laleah
Jarenlang hoort aan elkaar.
"haal slaap" haar slaap en niet haal slaap.
Het is leuk dat je het verhaal vanuit een klein meisje hebt geschreven, het geeft een ander beeld dan de vrij standaard tienermeisjes in verhalen. Tenminste, ik denk dat het een klein meisje is door de handjes en prinsessenjurk. Het einde is ook heel anders dan verwacht.

Cijfer: 8.5

Cersei
Uitgesteld hoort aan elkaar.
"had ik er nu een voor haar"
Verder is het een erg goed verhaal. De emoties zijn duidelijk beschreven en het is logisch waarom de hoofdpersoon op die plek te vinden is. De stukjes schuingedrukte tekst tussendoor zijn logisch en hebben verband met het verhaal. Ik had alleen het laatste stukje gesproken tekst gewoon achter "Zachtjes fluisterde ik:" gezet aangezien dat logischer is met de lopende tekst.

Cijfer: 8.5

Reacties (2)

 • Laleah

  Het ging bij mij inderdaad om een klein meisje (bloos)

  5 jaar geleden
 • Square

  De komma mag wel binnen de aanhalingstekens. Als je een willekeurig Nederlands boek openslaat zul je als het goed is zien dat de komma's vóór het sluitende aanhalingsteken staan, niet erna. Op school leren de meeste mensen inderdaad het tegenovergestelde, maar daar hebben leraren het over het citeren van dingen in opstellen en academische teksten, waar volkomen andere regels voor bestaan dan voor de opmaak van literaire teksten. ^^

  En voeren kan ook "brengen naar" betekenen, zoals in "het pad voert naar een leuk huisje". Ik ben het wel met je eens dat het niet zo mooi staat om het twee keer in één zin te zetten.:Y)

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen