Foto bij Hoofdstuk 1

Als je geen precieze datum hebt om officieel te beginnen maar zelf te enthousiast bent ghehehehe

‘June Lune Doeve.’ onder luid applaus van mijn ouders en mijn broer klom ik verlegen het podium op.
‘Gefeliciteerd meid, je hebt het verdiend.’ mijn mentor van het afgelopen jaar schudde mijn hand en gaf me het opgerolde papiertje. Ik bedankte hem netjes, en liep door naar de directrice van mijn school die me ook feliciteerde en een roos in mijn handen drukte. Daarna liep ik zo snel als ik kon het trappetje weer af, uit angst dat ik mezelf nog voor schut zou zetten. Mert keek me trots aan toen ik naast hem terug op mijn stoel ging zitten. Een beetje onderuit gezakt keek ik verder naar de diploma uitreiking.
‘Daisy Jasmine Humphrey.’ meteen schoot ik weer overeind in mijn stoel en klapte voor mijn blonde beste vriendin. Deze nam ook snel alle bedankjes aan en ging toen terug naar haar plek.
Na weer een paar namen was mijn beste vriend Justin Guido Martin aan de beurt.
Als allerlaatste kwam mijn andere beste vriendin April May White. Er klonk zacht gelach door de zaal toen haar naam genoemd werd. Het was dan ook wel grappig dat haar ouders hadden besloten om haar naar twee maanden te vernoemen. Gelukkig kon ze er zelf ook wel om lachen.

Niet veel later was de diploma-uitreiking voorbij en bewoog de grote mensenmassa zich om wat te drinken te halen of om andere geslaagden te feliciteren. Justin en Daisy kwamen al snel bij mij staan en we bekeken elkaars cijferlijst. Die van Daisy was zoals altijd bijna perfect, terwijl Justin met de hakken over de sloot zijn examen had gehaald. Zijn cijfers waren allemaal nét genoeg. Een aantal meiden uit mijn muziekklas kwamen bij ook bij ons staan en ook April en haar vriend Owen kwamen bij ons staan. Daisy ging op haar tenen staan om op zoek te gaan naar haar vriend maar kon hem zo snel niet vinden.
‘Guys, ik ga Rowan even zoeken oké? Ik ben zo terug.’ ik knikte naar haar als teken dat ik het gehoord had. De rest was zo druk in gesprek dat ze haar opmerking niet eens hadden gehoord. Ze verdween tussen de mensen.
‘June, was je nou aangenomen op de RAD of niet.’ Carly keek me nieuwsgierig aan. Ik had haar een paar weken geleden verteld dat ik auditie had gedaan aan de Royal Academy Of Dance in Londen, maar ik had nooit iemand verteld of ik nou aangenomen was of niet. Dit was omdat ik het nog geheim wou houden totdat iedereen bij elkaar was.
‘Vertel ik later.’ wuifde ik haar vraag zwakjes weg. Ze keek even moeilijk maar haalde daarna haar schouders op en draaide zich terug naar April, die net een verhaal aan het vertellen over wat ze zou gaan doen in de vakantie. Ik zuchtte zachtjes. Ik zou in de vakantie moeten verhuizen van Lowestoft naar Londen. En het lag nogal veel uit elkaar, helaas. Bij elkaar met de auto ongeveer 3 uur. Mijn broer had beloofd dat ik gewoon bij hem in het appartement zou kunnen wonen, zodat ik niet helemaal alleen zou zijn. Dit was natuurlijk een grote opluchting, maar ik wist dat ik mijn vrienden en familie heel erg zou gaan missen.

Voordat ik het doorhad stond Daisy naast me met Rowan aan haar zijde. Aangezien nu al mijn vrienden bij elkaar waren leek dit me een goed idee om het nieuws te vertellen
‘Guys, ik moet jullie wat vertellen.’ meteen had ik alle aandacht op me.
‘Ik ben aangenomen op de Royal Academy Of Dance in Londen.’ even was het stil, maar toen begon iedereen door elkaar te roepen en me te feliciteren. Alleen April stond even na te denken.
‘Dus je moet naar Londen verhuizen?’ zei ze opeens. Ik knikte.
‘Ja, ik ga bij Mert inwonen. Zijn appartement is groot genoeg en zo ben ik niet helemaal alleen daar.’ April knikte, en Daisy sloeg haar armen even om me heen om me te feliciteren.
‘Het is je gegund Juun. Echt. Dit is een gigantische grote kans en je zou gek zijn als je hem niet zou grijpen.’ waren Justin zijn woorden. Carly knikte, en knuffelde me ook even.
‘Oké, genoeg serieus en treurig gedoe. Wie gaat er mee stappen vanavond?’ Holly gooide haar armen in de lucht en wiebelde met haar heupen. Meteen schoten de handen van Diane, Jaylee, Carly, April, Daisy en die van mij de lucht in.
‘Yes, jongen scoren voordat June naar Londen verdwijnt.’ riep Diane meteen. Ook de jongens besloten om mee te gaan.
‘Ik ga even m’n ouders zoeken om het te melden.’ en met deze woorden liep ik weg bij de groep op zoek naar mijn ouders. Al snel had ik Mert gevonden, maar deze was te druk bezig met flirten met een pornoblond meisje. Ik herkende haar niet dus ging er vanuit dat ze of met een broer of zus mee was, of op een ander niveau zat als dat ik zat. Ik kende namelijk iedereen uit mijn jaar die hetzelfde niveau deed als ik. Maar aan haar uiterlijk te zien was ze met een broer of zus mee, aangezien ik nog nooit iemand die er zo bijliep rond had zien lopen bij ons op school.
‘Mert, weet jij toevallig waar papa en mama zijn?’ ik gaf hem een duw tegen zijn schouder aan wat me een boze blik opleverde. Deze negeerde ik voor het gemak even en ik keek hem vragend aan.
‘Die zijn al naar huis, ze hadden geen zin meer. Why?’ het meisje naast Mert schoot in de lach.
‘Kan het kleine meisje niet zonder haar pappie en mammie?’ ze keek me minachtend aan en keek toen weer lachend en onschuldig naar Mert. Deze was alleen zijn vriendelijke uitdrukking kwijt geraakt en zag er nogal bozig uit. Ze had meteen door dat ze fout zat, en zonder nog iets te zeggen liep ze weg. Hij richtte zijn aandacht weer op mij.
‘We willen stappen vanavond maar ik weet niet of ik meekan of dat papa en mama nog wat willen doen.’ Mert keek even bedenkelijk.
‘Ga maar. Ik bespreek het wel met pap en mam en dan sms ik je wel hoe en wat verder.’ ik knikte dat het goed was en gaf hem een snelle knuffel als bedankje. Daarna liep ik naar de jassen waar de rest al stond om weg te gaan.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen