Foto bij Hoofdstuk 2

I'm back
'x

'Jeetje Juun. Hoeveel troep kan een mens meeslepen?' Mert kwam met een moeilijk gezicht binnen met een doos in zijn handen. Ik telde snel de dozen die al in "mijn kamer" stonden.
'Niet zo zeuren, dit was al het goed is de laatste. En zoveel is het niet. Alleen al mijn kleding, mijn boeken, mijn foto's en andere dingetjes.' reageerde ik terug terwijl ik op de grond zat. Mert rolde met zijn ogen en zette de doos neer. Mijn moeder stak haar hoofd om de hoek van de deur.
'Komen jullie wat drinken? Dat hebben we wel verdiend na al dat zware werk.'. Ik sprong op en liep naar haar toe. Mert liep met een zucht achter me aan.
'Jij hebt niet eens iets gedaan.' mopperde hij terwijl hij me een duw in de rug gaf. Beledigd keek ik om maar haalde al snel mijn schouders op en liep door naar de ruime woonkamer met open keuken waar mijn vader al bij het koffiezetapparaat stond. Niet veel later zaten we allemaal met een kop koffie, of in mijn geval thee, voor onze neus in stilte voor ons uit te staren. Vanavond zou mijn eerste avond in Londen zijn, en ik vond het eigenlijk doodeng. Ik dacht terug aan het afscheid van mijn vrienden.

'Je moet me beloven dat je elke vakantie terugkomt Juun!' Daisy keek me met haar grote doordringende ogen aan. Ik knikte en glimlachte naar haar. April trok me alleen in een snelle knuffel. Justin keek me alleen maar aan.
'Zodra je in Londen bent moet je langskomen Jus.' dwong ik hem. Hij knikte en een glimlach verscheen op zijn gezicht. Justin was de enige die familie had in Londen dus de kans was groot dat ik hem al wel snel zou zien. Ik knuffelde iedereen nog een keer en liep daarna richting de auto.
'Ga jullie missen idioten!' alle drie zwaaiden ze me na, en met een stomme grijns om mijn lippen draaide ik me om en ging ik in de auto zitten.


Ik miste mijn drie beste vrienden nu al. Ik werd uit mijn gedachten getrokken door het geluid van een stoel die naar achter werd geschoven. Mijn moeder sloeg een arm om me heen.
'Liefje, wij moeten nu echt gaan. Ik weet zeker dat je je op je nieuwe school en hier in Londen thuis gaat voelen. En Mert zal je snel de stad laten zien, dat weet ik zeker.' ik keek mijn moeder een beetje angstig aan. Ze glimlachte bemoedigend en drukte een kus op mijn voorhoofd. Ook mijn vader nam snel afscheid. Samen met Mert liep ik naar het grote raam vanuit waar we de grote straat waar Merts appartement in lag konden zien. Mijn ouders stapten beneden in de auto, en zwaaiden nog even naar boven. Ik zwaaide terug en leunde tegen mijn grote broer aan. Vanaf nu waren we met z'n tweeën, en was ik in een gloednieuwe stad.
'Tijd om je kamer in te richten?' Mert keek me vragend aan. Ik knikte en liep achter hem aan mijn nog half ingerichte kamer in. Samen pakten we de dozen uit en begonnen we mijn kamer verder in te richten. Een uurtje later keek ik tevreden rond. Het was geen grote ruimte, maar ik vond dat het er best gezellig uit zag. Ik besloot even te douchen, om daarna even een deel van de stad te gaan bekijken.
'Mert, kan ik douchen?' gilde ik door de ruimte heen. Hij zat in de woonkamer, maar zin om daarheen te lopen had ik niet. Ik kreeg een instemmende schreeuw terug, dus huppelde ik naar de badkamer, die grensde aan de kamer van Mert. Ik moest dus elke keer controleren of Mert op zijn kamer was voordat ik de badkamer in kon maar daar kon ik nog wel mee leven. Ik was vanaf het moment dat Mert het appartement had gekregen van mijn ouders al stikjaloers geweest. Het was ontzettend ruim, de woonkamer en open keuken gaven een knus idee en de badkamer ronduit geweldig. Ik schoot uit mijn gemakkelijke kleding, terwijl ik het bad liet vollopen. Ik gooide een roze bruisbal in het bad en keek geconcentreerd naar hoe de kleuren zich met het water mengden. Niet veel later liet ik me in het warme water zakken. Mijn blote voeten waren ijskoud geworden en begonnen ook meteen te tintelen en pijn te doen, maar ik negeerde dit. Ik pakte mijn laptop en opende Netflix. Genietend van het warme water begon ik aan het vierde seizoen van Pretty Little Liars.

Pas toen ik twee hele afleveringen had gezien klom ik het bad uit. Het water was steeds kouder geworden maar ik had er eigenlijk niet veel van gemerkt, zo erg zat ik in de serie. Snel sloeg ik een handdoek om me heen en liep ik heel snel richting mijn kamer. Al snel was ik helemaal aangekleed en huppelde ik naar de kamer.
'Gaan we?' enthousiast keek ik Mert aan. Deze keek me een beetje verstrooid aan.
'Is ons prinsesje ook eindelijk klaar met haar privétijd?' beledigd keek ik hem aan. Mert staarde emotieloos terug. Zo stonden we elkaar een paar minuten aan te kijken tot dat Mert in de lach schoot.
'Kom op prinsesje. Ik zal onze wereldstad aan je laten zien.'

Reacties (1)

  • HarrysWife

    I am sooo excited for this (: xx

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen