Foto bij Een romantische aanzoek [Glarry]

Gefeliciteerd, Yolanda! Voor je verjaardag besloot ik de ship aller ships weer in het zonnetje te zetten. Harry en Brillie zijn toch voor elkaar bedoeld? In elk geval, veel leesplezier en een hele fijne verjaardag!

Harry en Brillie zaten samen in een romantisch, maar duur restaurant. Harry had Brillie afgezet zodat hij ook lekker kon eten. Harry kon nu zijn eten niet zo goed meer zien, maar dat maakte hem niet uit. Vanavond zou het een heel speciale avond zijn; hij zou Brillie eindelijk ten huwelijk vragen. Het was nog lastig geweest om een ring te kopen voor hem, want Harry wist niet wat voor ringmaat zijn bril had. Hij wist ook niet precies waar Brillie zijn verlovingsring eigenlijk zou moeten dragen, maar hij zou het wel uitvinden. Het allerbelangrijkste was dat Brillie ‘ja’ zou zeggen, zodat Harry eindelijk de bruiloft zou kunnen hebben waar hij al jaren over droomde. Jaren geleden had hij die al gezien in de spiegel van Neregeb. Toen was zijn vader erbij geweest, en dat zou nu helaas niet gaan. Maar Ron wilde graag getuige zijn en Hermelien vond ringdrager zijn ook prima. Harry had zelfs al een sluier op het oog voor Brillie.

Harry was erg zenuwachtig. Brillie leek zich ook niet helemaal op zijn gemak te voelen, want hij at helemaal niets. Zou Brillie weten van zijn plan? Hij was expres op zoek naar ringen geweest zonder bril. Hij hoopte maar dat hij een mooie had uitgezocht, want hij had het niet goed kunnen zien. De verkoper had hem verzekerd dat hij de juiste keuze had gemaakt. Hij hoopte maar dat Brillie de ring ook mooi zou vinden. Wat was hij toch zenuwachtig!

De borden werden weggehaald, en Harry bestelde een spectaculair dessert voor Brillie en hem. Dan zouden ze die samen, heel romantisch, kunnen delen. Hij hoopte de verloving straks te kunnen vieren. Wat nu als Brillie nee zei? Nee, daar mocht hij niet aan denken. Dat zou niet gebeuren.
Harry haalde diep adem en stond langzaam op van zijn stoel en ging op zijn knieën zitten. Brillie had een verbaasde glans in zijn glazen.
“Brillie,” zei Harry, terwijl hij zijn zenuwen onder de duim probeerde te houden. “We hebben samen al zoveel meegemaakt. We hebben samen Voldemort verslagen! We zijn al bijna ons hele leven bij elkaar, en ik wil graag de rest van mijn leven met je delen. Wat zeg je ervan, Brillie. Wil je met me trouwen?”
Het was even stil, maar Harry kon het antwoord zien door Brillie’s prachtige glazen.
“Wat zeg je, Brillie? Ja? Oh, Brillie, je hebt me de gelukkigste man op aarde gemaakt.”

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen