Foto bij #09

De les was afgelopen en ik pakte mijn boeken en deed ze in mijn tas ik stond op, en Draco keek mij aan,
Kan ik je ergens mee helpen? Zei ik iets te bot kwam ik achter, waardoor die me geschrokken aan keek, nee nee sorry, hij pakte zijn spullen snel en liep gauw weg, Verdomme Jasmina niet iedereen haat je doe is wat vriendelijker, Ginny stond naast mij, waarom ging hij naast jou zitten? Zijn grote vriendin duwde je gisteren nog omver, ik weet het niet antwoordde ik Ginny, hij was heel vriendelijk tegen mij. Trap er maar niet teveel in zei Harry de links van mij kwam staan, waarom niet? Keek ik Harry aan toen ik hem aankeek, wat is er dan? Harry keek mij aan weet je dat dan niet? Als er iemand de leerlingen een naar gevoel geeft is het hij wel, en mij ook helaas hij kan mij niet uitstaan, mijn medelijde gevoelens gingen uit naar Harry. Dus ik ben niet de enige waarbij ze zo doen? Harry schudde zijn hoofd. Nee dat klopt, dus trap er niet te snel in, zulke lieve mensen zijn het niet, Ik keek weer naar de deur waar Draco net doorheen was gelopen nadat ik hem afsnauwde, ik had hier dubbele gevoelens bij,ik weet hoe het voelt om gepest te worden en voor alles uit gemaakt te worden, dus kon ik mij goed in leven bij Harry, maar ja ook wil ik niet te snel beoordeeld worden en ik neem aan Draco ook niet en toch was die heel erg vriendelijk tegen mij ? Ik zuchtte, Harry en Ginny besloten om alvast naar de volgende les te gaan, ik volgde die niet met hun want ik kon genieten van een tussenuurtje, ik besloot om naar buiten te gaan om een luchtje te scheppen, ik liep naar buiten en zag Draco met zijn grote vriendin zitten en nog een groepje, die mij gelijk aan kijken, ik schrok en voelde mij betrapt en wende mijn blik snel af, Het meisje stond op en besloot om mij weer even te kakken zetten. Zo jij bent Jasmine toch? Ik knikte onderdanig en probeerde haar niet aan te kijken, ik ben Melissa, en als ik jouw was zou ik gauw weg gaan hier, wat zoek jij hier? Ik keek haar toch heel even aan en wende mijn blik weer gauw af en antwoordde haar, ik zoek hier helemaal niks ik zit hier gewoon op school net als jouw. ik ben net zoals jouw. Ze begon hard te lachen Ik liefje ben niet zoals jouw, en jij niet zoals mij. Zo lelijke trol als jou kan nooit aan mij tippen, en zal hier ook nooit thuis horen. Ga heen van waar je vandaan komt, en ga janken bij je vrienden aandachtstrekker. Ik voelde tranen opkomen, en keek naar Draco met een betraand gezicht. Oh Draco kijk ze gaat huilen, moet je niet wat voor deze arme schat doen. Draco keek weg en weigerde om wat te zeggen. Met tranen die over mijn wangen liepen, liep ik weg van Melissa, naar het meertje waar ik mij neer zetten bij een boom.. Ik besloot een brief te schrijven aan mijn ouders..

Lieve pap en mam.

Ik weet dat jullie vinden dat het beter voor mij is dat ik hier zit.
Ik zit hier nu 2 dagen, en het is nu al leuk voor mij, en dat gedeelte was sarcastisch
Ik heb leuke mensen ontmoet, Ginny waar ik een slaapkamer mee deel, haar broer Ron, Harry en Hermelien
het zijn lieve en leuke mensen! Alleen zit er iemand tussen die minder leuk voor mij is. Melissa, ze voelt de behoefte om mij pijn te doen
en ook deze brief schrijf ik met verdriet. Pap ? Mam ? ik snap niet waarom jullie mij hier hebben gebracht,
waarom hebben jullie mij zo laten zitten? Waarom hoor ik niks? Waarom mag ik niet naar huis. Ik voel mij eenzaam, en toch papa
vertelde je mij dat ik mij niet eenzaam zou moeten voelen. Ik voel mij in de steek gelaten papa. Ik snap het niet
Waarom knuffelde jullie mij als een afscheid? Houd het in dat ik helemaal geen familie heb meer? Geen enkele vrienden?
Ik weet het niet meer. Ik hoop dat jullie deze brief gauw lezen en mij komen ophalen.

Liefs
JasmineIk vouw de brief op en doe hem in een envelop, ik kijk betreurd naar mijn envelop want welke postcode moet ik hier opschrijven?
Ik weet het niet misschien kan ik het straks bij perkamentus proberen in te leveren, wie weet weet hij wel waar mijn ouders zijn, maar wil hij het mij niet vertellen. Ik zucht en kijk vooruit naar het water, de zon die op het water weerkaatst, ik kijk op mijn rooster en zie dat ik zometeen weer les heb, Bezweringen dat houd dus in dat ik straks mijn staf leer gebruiken? Pff zoveel vragen mijn hoofd zit er vol mee. Ik vraag mij af waarom Melissa zo tegen mij deed, en waarom Draco niks zei, ik weet het ik ken hem niet lang genoeg, maar alsnog je laat toch niet zomaar iemand gepest worden? Ik sta op om vervolgens mijn les te vervolgen. Ik loop naar het lokaal en zie dat mensen mij aankijken, vriendelijke blikken maar ook nare blikken, ik voel mij niet op min gemak hier, Ik loop het lokaal binnen ga zitten, en merk dat Draco het lokaal binnen komt lopen, hij wil naast mij gaan zitten, ik kijk hem aan en keer hem de wang toe, ik kijk mijn boek in. Jasmine.. Kunnen wij praten? Ik kijk naar Draco, Ja hoor vertel. Draco keek verbaasd van mijn reactie, sorry dat Melissa zo tegen je deed, ze is nogal gevoelig snap je.. Gevoelig? Melissa is gevoelig? Draco luister ik snap dat je niet voor mij opkomt. Je kent mij niet zo lang toch? Het geeft niet echt niet. Draco's mond viel open, en keek teleurgesteld naar zijn boek, blijkbaar had die door dat ik mij behoorlijk gekwetst voelde.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen