Eerste hoofdstuk, eerste indruk. Laat me weten wat je er van vindt!

Adena Howell


De directrice van middelbare leeftijd tikte bedenkelijk met de achterkant van haar vulpen op het ongeschreven papier voor haar. Niks, alsof al haar briljante ideeën waren vervlogen toen ze deze ochtend uit haar bed stapte. Het blanco papier liet haar een gefrustreerde zucht slaan en nadat ze haar vrije vuist op het bureau sloeg, verfrommelde ze het stuk papier in een ronde prop. Ze wierp de prop richting de prullenmand onder het raam. Een gigantisch stuk glas dat een compleet uitzicht bood van de besneeuwde bergen. Het koude Oosten gaf haar en haar faciliteit de nodige beschutting, want ondanks de gulle subsidie van de Russische overheid kon het hoofdkwartier volgens haarzelf nooit genoeg beveiligd zijn.
''Breng mij mijn koffie,'' opperde ze in het Russisch, een taal die haar gegoten lag.
Soms vroeg ze zich dan ook af wanneer haar Engels zodanig zou verzwakken dat ze het niet meer buiten Rusland kon redden. Ze verbleef hier nu al jaren lang en ze was de enige die Engels sprak in dit gigantische gebouw, buiten haar rechterhand en het hoofd van het onderzoeksteam Dr.Lester om.
Dr.Lester was een aantrekkelijke, getalenteerde Brit die toekomst zocht in de Russische wetenschap, maar na een ernstig ongeluk, waar maar enkelen de details van wisten had de directrice hem een hoge functie aangeboden bij S.O.U.R.C.E.S. Hij stond bij haar in het krijt en dat was een van de redenen waarom hij zijn werk altijd zo goed verrichtte, dat en het feit dat hij haar als een hechte vriendin beschouwde.
'Natuurlijk, zo snel mogelijk,' zei de blonde assistente met een ondertoon die de directrice vertelde dat ze er klaar mee was om alleen maar koffie te serveren. Daar deed ze echter niks op uit, de assistente kreeg meer dan genoeg betaald om competent te zijn met het simpele werk van koffie halen. Toen de mopperige assistente haar kantoor verlaten had startte ze haar computers op.

'Breng me in contact met Daniel,' vertelde ze het intelligente systeem en binnen enkele seconden verscheen er een hologramscherm in het midden van de ruimte. Ze streek vlot haar kleren recht voordat Daniel's computer het contact toeliet.
'Adena, je ziet er goed uit vandaag.' De donkerharige man die op het scherm verscheen glimlachte.
'Geen tijd om te kletsen, hoe staat het er voor met project R2? Je assistent heeft mij niet op de hoogte gehouden,' begon ze, 'als je hem ziet verteld hem dat hij bij me op gesprek moet komen. Functioneringsgesprek.' Daniel knikte instemmend. 'Ik ben erg benieuwd naar de uitkomsten Daniel. Want als dit project eindelijk lijkt te slagen zal dit - ach wat zwets ik, je weet allang wat ik wil zeggen.'
'De proef is geslaagd,' begon de Brit trots, niet de moeite nemend om de spanning op te bouwen. Hij wist tenslotte dat Adena daar niet de juiste persoon voor was. Binnen werktijden moest alles zo vlug en zakelijk mogelijk.' Het gekozen DNA reageert positief op bewerkingen van het serum. Fjodor is nog steeds bezig met de reactor, veel vooruitgang, hij geeft het nog een maand.'
'Goed,' Adena glimlachte, het was altijd fijn om positief nieuws te horen, zeker als het om een belangrijke onderneming zoals deze ging. Er waren maar circa twintig mensen met het project bezig, een soort vertrouwenskwestie waardoor Adena alleen haar beste collega's had uitgezocht, maar het project zelf was groots. 'Vertel Fjodor dat hij mij deze dag nog persoonlijk de details moet komen toelichten, ik wil niks missen, zeker niet nu het bijna zover is dat ik mijn belangrijkste, persoonlijke steentje aan het gebeuren kan bij dragen.'
'Doet hij met plezier. Hij heeft zijn papieren al op orde, 'Ook heeft hij-' maar voordat hij zijn zin af kon maken werd hij onderbroken door het geluid van zijn mobiel, kort daarna verscheen er een noodoproep op Adena's scherm.
'Ik bel je terug,' sprak Adena vlot, 'schakel gesprek met Daniel uit.' Het systeem gehoorzaamde en schakelde door naar de noodoproep.

'Mevrouw,' begon een lid van het observatie team, haar voorhoofd bezweet en haar blik gestrest, 'we hebben indrukwekkend nieuws. U gaat het niet geloven...'

Reacties (1)

  • Vasya

    Zover vind ik het heel interessant ^^
    Je hebt ook een erg vlotte schrijfstijl die niet gaat vervelen. Ik vind het ook erg leuk dat je het in Rusland laat afspelen!
    Snel verder, want ik ben erg benieuwd naar de rest c:

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here