Foto bij Hoofdstuk 002.

en hoe vindt iedereen het tot nu toe? ^^De grote eetzaal was nog nooit zo lawaaierig geweest en dat terwijl niet eens de hele school aanwezig leek te zijn. De paar leerlingen die aanwezig waren, maakten zo'n kabaal dat het leek alsof er aardmannetjes waren losgelaten . Overal werd naar gewezen en er werd gejubeld en gegild. Layla vroeg zich af hoe deze leerlingen met zoveel verwondering naar het kasteel konden kijken, vooral over de oudere jaars was ze verrast. Hoe kon het zijn dat een aantal van hen, na zoveel jaren, nog als een stel zombies naar het plafond staarden alsof het de eerste keer was dat ze er een blik op wierpen. Het beeld was niet eens zo bijzonder, wanneer ze uit het raam keken, zagen ze precies dezelfde lucht . Nog meer verbaasde Layla zich erover dat geen van de leerlingen de moeite had genomen om hun schooluniform aan te trekken. De kledingstijl van de leerlingen was maar met één woord te beschrijven: Dreuzel-achtig. Ze vroeg zich af of ze misschien een nieuwe rage had gemist of dat misschien de uniformen zelfs geschrapt waren, maar dat leek haar sterk. Het was in ieder geval duidelijk dat de leerlingen lak hadden aan de schoolreglementen en kledingvoorschriften. Toen pas ontdekte ze dat er geen leerling in de ruimte aanwezig was die ze herkende, eerste jaars noch oudere jaars. Ze kon zich de gezichten van haar medestudenten überhaupt niet herinneren. Het maakte de ochtend nog meer bizar dan het al was. Ook de leraren die verderop aan de tafel zaten herkende ze niet. In de stoel waar meestal Professor Lubbermans zou moeten zitten, zat nu een jonge blonde vrouw met een witte wollen muts op haar hoofd.. Het was haar een raadsel in welke afdeling deze leraren zaten en wie de afdelingshoofden van het jaar waren, .
Haar ogen gleden over de tafel heen. Geen Lubbermans, geen Hagrid, geen professor Banning. Waar zaten alle leraren waar zij al die jaren les van heeft gehad?
Hoe langer ze in de ruimte bleef staan, hoe meer vragen er ontstonden. Vanaf het moment dat ze wakker werd, was haar geest bestookt met vragen. Het feit alleen al dat ze wakker werd op de vloer van de gemeenschappelijke ruimte, verwarde haar. Waarom lag ze niet in haar bed? Ze had geprobeerd zich de vorige dag te herinneren, maar er hing niets dan een waas in haar hoofd. Als de magische kalender niet in de kelder had gehangen, had ze waarschijnlijk niet eens geweten dat het maandag was. Het was frustrerend dat haar hoofd zo mistig voelde. Ze kon zich niet eens herinneren wanneer ze haar vrienden voor het laatst had gezien, wat haar rooster was en welke eerste jaars er dit jaar waren gesorteerd tijdens het avondmaal . Het was alsof het allemaal niet gebeurd was, maar wanneer ze de eetzaal rondkeek, langs de tafels en de muren, zag ze helemaal geen eerste jaars. Het enige dat ze dag waren oudere jaars en zelfs leraren die zich verwonderden over het interieur van de school.
'Hoe kom je aan dat Huffelpuf uniform?' vroeg plotseling een meisje met vuurrood haar. Layla schatte haar als een vierde- of vijfde jaars. Ze hield een grijze Bengaalse kat in haar armen.
'Gekocht op de Wegisweg, waar anders?' lachte ze schaapachtig. Het was alsof ze het meisje had verblijd met een grandioos cadeau, want plotseling begon ze te glunderen en drukte haar huisdier dichter tegen zich aan. 'Bestaat dat ook? Ik kan het niet geloven! Eerst Zweinstein en nu de Wegisweg?' Plotseling verdween het enthousiasme van haar gezicht en stak ze haar hand uit. 'Sorry, Nichelle Elwyn. Ik zit in Griffoendor, denk ik. ' Ze keek wat afwezig opzij, alsof ze haar eigen uitspraak in twijfel nam.
Layla schudde haar de hand en stelde zich voor. Ze vroeg zich af waarom het meisje zo bevreemd was met de tovenaarswereld. Het zou kunnen zijn dat ze een Dreuzelkind was, maar zelfs dan had ze de Wegisweg wel moeten kennen. Toen Layla nog een blik rond de kamer wierp, zag ze eindelijk een bekende de grote deuren door lopen : Mike. Ze stapte op hem af, aan zijn gezicht was duidelijk te zien dat hij net zo verward was als zij. Enkel wel geïrriteerder. Ze kon zich niet meer herinneren wanneer ze zijn wenkbrauwen in zo'n diepe frons boven zijn ogen had gezien.
'Bij Merlijns baard wat is hier aan de hand?'Reacties (16)

 • Mephistopheles

  Waar is Hagrid. Waarom is hij er niet? D:

  4 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Super!

  5 jaar geleden
 • Effy_Stonem

  Echt super! Gelukkig is ie nog niet zolang bezig en hoef ik niet heel veel bij te lezen Ik moet wel effen wenen. Alle films gaan over bepaalde personages die nu opeens weg zijn of zo. Ik moet even schakelen (':

  5 jaar geleden
 • Ghafa

  Noooooo Hagrid weg? D:
  Ik vind het wel erg amusant tot nu toe, al moet ik eerlijk toegeven dat ik er erg veel moeite mee heb om Belle als een leerling voor te stellen, vooral omdat ze op dit plaatje zo duidelijk de 17-jaar-mijlpaal voorbij is :')

  5 jaar geleden
 • Bookbox

  Dit is denk ik ook hoe ik zou kijken als tovenaars bij mij op school zouden komen...
  Ik kan niet wachten op meer!
  But indeed; where are the others? Hagrid hoort net zo goed bij het intrieur als de levende harnassen...
  Hoe hebben ze trouwens de Grote Zaal gevonden?

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen