Foto bij Hoofdstuk 9

ANIESA POV

Toch wel ietwat geschrokken tast ik onder de dekens naar de hand van Zayn om die vervolgens vast te pakken. Ik merk aan mezelf dat ik zenuwachtig begin te worden en het verhaal van de hacker steeds meer begin te geloven. Nog geen minuut geleden had ik nog gezworen dat het een nietsnut was zonder leven, die slecht wat wou stangen, maar nu ben ik daar niet meer zo zeker van. Het verhaal over Louis heeft onze vriendengroep niet verlaten – hij liet ons zweren om het nooit aan iemand te vertellen.
"Ik heb hier genoeg van, wat een ongelooflijke onzin dit. Wij hangen op, we zien jullie wel op school." Verbreekt Zayn de stilte. Hij brengt zijn hand naar de muis en staat op het punt om Skype af te sluiten als er een berichtje binnenkomt en ik zijn hand vliegensvlug wegsla.


Dat zou ik niet doen als ik jou was, Z. We willen toch nog geen offers brengen? Het spel begint pas net. Wees nou geen partypooper.


De uitdrukking op Zayns gezicht zegt genoeg. De woede en verwardheid is er vanaf te lezen. Het lijkt net alsof iedereen het berichtje op zich in laat werken en precies op hetzelfde moment zich realiseert wat er precies staat. Dit zorgt ervoor dat binnen vier seconden de hel losbreekt en iedereen wederom door elkaar begint te schreeuwen. Een paar seconden kijk en luister ik emotieloos voor me uit, totdat ik me bedenk en op de 'mute' knop druk. Het geschreeuw van onze vrienden stopt en het enige wat ik nu nog zie zijn boze gezichten en bewegende monden. Ik draai me om naar de zwartharige jongen naast me en kijk hem streng aan.
"Luister, ik weet niet wat ze van ons wilt maar laten we er alsjeblieft in meegaan. Wat als het Iris wel is en ze zo contact probeert te leggen?" Ik zucht als Zayn me sarcastisch aanstaart.
"Ik meen het, wie weet is zij het wel! En zo niet, dan is het een hacker die het systeem van Skype heeft gehackt om zo ons gesprek af te kunnen luisteren. Als diegene dat voor elkaar heeft gekregen, wie weet wat 'ie nog meer kan doen! Voor hetzelfde geld heeft diegene onze adressen en kan er nog iets veel ergers gebeuren. Ik denk echt dat het het beste is als we hierin meegaan." Zonder op antwoord te wachten druk ik het geluid weer aan. Direct hoor ik mijn boze vrienden weer.
"Jongens, bekken dicht! We gaan meedoen. We gaan een spel spelen, oké?" Ik zie de rest me wat vaag aankijken, maar het deert me niet. Zolang ze maar gewoon doen wat ik zeg, deze hacker kan erg gevaarlijk zijn en wie weet wat hij of zij allemaal over ons weet.Verstandig van je, A. Ik zou bijna zeggen dat je slim bent. De regels zijn als volgt: ik stel de vragen, jullie antwoorden. Degene die liegt, gaat dood.


Het is stil. Niemand zegt iets, waarschijnlijk omdat het moment ongepast is. Niemand van ons gelooft volgens mij echt dat er doden gaan vallen, maar toch wekt het enige spanning. De stilte is maar voor korte duur.
"Ik ga dit niet doen, dit is belachelijk." Geïrriteerd rol ik met mijn ogen.
"Luke, verdomme! Doe nou voor een keer eens niet zo dwars en doe er gewoon in mee. Wie weet wat deze persoon allemaal over ons weet. Ik wil geen risico lopen, en jij ook niet neem ik aan! Tenzij je iets te verbergen hebt?" Iedereen lijkt de wachten op het antwoord van Luke, maar voordat hij kan antwoorden komt er een nieuw bericht binnen.


Laten we beginnen. Luke, deze is speciaal voor jou.

Never have I ever.. met de vriendin van mijn beste vriend geslapen.

Reacties (5)

 • Hemmingz

  Oehhh

  6 jaar geleden
 • Chantilly

  Oef.. Lukey..

  6 jaar geleden
 • Scribe

  Begint al goed. Leuk geschreven!

  6 jaar geleden
 • lUcOzAdE

  hoi kunnen julli missgien nog een stukje aktiveren?

  Gr Gertruda

  6 jaar geleden
 • _Khaleesi_

  Oh mh god! Goed geschreven snel verder x

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen