Lol, ik ben best wel proud. Doei.

Het was een leuk idee geweest. Zwemmen met een paar teamgenoten. Het was een leuk idee geweest, als Marco überhaupt kon zwemmen. Het stoorde hem ongelooflijk dat hij toch 'ja' had gezegd, maar hij was er altijd bij. Hij kon moeilijk afzeggen.
En dus stond hij nu voor het zwembad. Tot zijn ergernis was hij er als eerste. gelukkig kwamen Mats en Erik al snel daarna. En na een tijdje arriveerde Auba, Matze, Sven, Nuri, Roman en Julian ook. Het zou zeker een leuke middag worden, als Marco maar aan de kant bleef. Of in ieder geval niet te diep ging.
Stilletjes liep hij achter de groep aan het zwembad binnen. Na een tijdje kwam Mats naast hem lopen. “Je bent heel stil. Wat is er aan de hand?” vroeg hij, terwijl hij zijn zwem tas over zijn schouder gooide. “Niets. Voel me gewoon niet zo lekker. Ik ga denk ik ook niet teveel zwemmen vandaag.” loog hij. Mats knikte. Hij wist ook niet beter. Niemand uit het team wist van dit geheim. Ze zouden hem toch alleen maar uitlachen.

Nadat Marco zich had omgekleed, zag hij Erik bij de douches staan. “Zin in?” vroeg hij lachend. Marco knikte. “Ik hoorde van Mats dat je je niet zo lekker voelt?” zei hij toen. Die twee waren ongelooflijk. Alles wat de ene kreeg te horen, wist de ander binnen no-time. Het was soms ongelooflijk irritant, maar hij was wel bezorgd. En dat deed Marco wel goed. “Ja, het gaat wel. Maar het kan beter.” zei Marco toen maar. Erik glimlachte en liep naar de douches. “Ik ga even mijn spullen wegdoen.” zei Marco snel. Erik knikte en liep weg. Zuchtend draaide Marco zich om en zocht een kluisje. Hij deed zijn tas er in en sloot het deurtje.
Daarna liep hij langzaam naar het zwembad. Al meteen focuste hij zijn blik op het lege zwembad. Als er nu iets gebeurde kon iedereen het zo zien. “Kom er ook in!” riepen Auba en Erik tegelijk. Marco wuifde het weg. “Straks!” zei hij lachend. Hij liep naar het bubbelbad en zakte er ontspannen in neer. Hij vestigde zijn blik op één van de badvrouwen. Ze had een licht blauwe polo aan met een zwembroekje eronder. Ze zag er eigenlijk best wel schattig uit. Toen ze opkeek knipoogde hij snel naar haar. Ze keek verlegen weg. Marco vroeg zich af of ze wist wie hij was. Of dat ze wist dat het bad vol zat met Dortmund spelers.

De tijd verliep tergend langzaam voor Marco. Natuurlijk had hij het wel leuk. De helft van de tijd zat hij in het bubbelbad en staarde naar het meisje. Hij was benieuwd naar haar naam en alles daarom heen. Maar het leek hem niet zo goed idee om er nu naartoe te gaan. Ze stond veel te dicht bij het water.
Na een tijdje besloot hij naar het toilet te gaan. Met glibberende voeten liep hij langs de rand van het zwembad. Een beuk deed hem uit even wicht raken en binnen enkele seconden lag hij in het water. De angst rees door zijn lichaam en hij kon zich met moeite boven water houden. Het water spatte uit zijn mond en hij kneep zijn ogen stijf dicht.
Pas toen hij twee paar armen om zich heen voelde, durfde hij deze weer open te doen. Marco werd naar de kant gehaald en zag toen pas dat het meisje hem had gered. De hele groep vrienden keken hem lachend aan. Ze begonnen uitbundig te lachen. Marco draaide zich boos om en stormde weg. Fantastisch, nu wist iedereen het alsnog.

Hij rende het zwembad uit en verborg zichzelf in één van de hokjes. Na zo'n drie minuten werd er op de deur geklopt. “Marco?” het was geen bekende stem. Een meisjesstem. Een leuk accent klonk er doorheen. “Ik ben het. Het meisje van net.” mompelde ze. Marco haalde de deur van het slot en liet haar binnen. Ze ging naast hem op het kleine bankje zitten. “Het is oké. Ik bedoel, dat je niet kan zwemmen.” zei ze toen. “Je zal wel denken.. wat doet zo iemand in een zwembad?” zei hij zacht. Hij was helemaal klaar met deze dag. “Ik snap het wel. Groepsdruk toch?” lachte ze zacht. “Je wilde je vrienden niet teleurstellen.”
Marco knikte. Ze had wel gelijk. “Ik had al het idee dat er iets aan de hand was. Ik denk dat de jongens een beetje verbaasd waren. Ze hadden dat natuurlijk niet verwacht.” ze likte kort over haar lippen en keek hem aan. “Ze zijn best wel geschrokken uiteindelijk.” zei ze toen. Marco trok zijn wenkbrauw op. “Hun?” zei hij toen. “Ja, precies. Als ze dat hadden geweten hadden ze er wel rekening mee gehouden. Dat zei de hele lange jongen met zwart haar.” legde ze uit. “Mats. Natuurlijk.” zuchtte hij. “Dan zijn jullie toch wie ik dacht dat jullie waren.” giechelde ze. Marco lachte zachtjes. Ze kende hem dus toch. “Ik ben Lieke trouwens.” knipoogde ze toen. Ze stond op en stak haar hand uit. “Kom op, dan gaan we terug. Mijn dienst zit er op. Dus als je wilt, kan ik best met je mee naar het bubbelbad?” stelde ze voor. Marco pakte haar hand vast en stond op. “Vind je het niet stom?” vroeg hij nogmaals. “Nee joh, gek.” zei ze en deed de deur open. “Ik vind het juist wel schattig.” zei ze met een knipoog. Marco zuchtte lachend. Hij wist nou niet of hij dat als een compliment moest zien.

Samen liepen ze het zwembad weer in. De jongens zaten met z'n alleen op de rand van het zwembad. Toen ze Marco zagen, stond Nuri meteen op. “Sorry, voor onze reactie. Wij wisten ook van niks en nou ja, het zag er wel een beetje grappig uit.” sprak hij voor de groep. “Het is oké.” zei Marco lachend. “Het heeft er vast hilarisch uitgezien.”
Auba begon te lachen. “Maar hey, volgende keer gewoon zoiets zeggen oké?” zei hij toen. Marco knikte. Toch had hij een fijne groep vrienden aan deze club overgehouden.
Ondertussen was Lieke even weggelopen. Ze had haar natte shirt uitgetrokken en kwam terug in alleen een bikini. Ze zag er ongeloof sexy uit, vond Marco. Hij begon zachtjes te grijnzen. “Ik ga met Lieke naar het bubbelbad.” zei hij toen. Erik trok lachend zijn wenkbrauw. “Hij fixt de meisjes ook altijd.” zei hij lachend. Julian sprong het water in en werd gevolgd door de rest.
Marco staarde voor zich uit. “Kom.” zei Lieke zacht. Haar hand legde ze op zijn onderrug en duwde hem richting het bubbelbad. Samen zakte ze neer tussen de bubbels. “Vind je het niet erg dat je vrienden nu niet hier zijn?” vroeg ze bezorgd. “Tja, nu dat ik jou heb valt dat wel mee.” antwoordde hij. Hij meende het wel. Lichte blosjes ontstonden op Liekes wangen. “Nou, dat is fijn om te horen.” giechelde ze. Ze deed haar haar in een staart en Marco bekeek haar stilletjes. “Je staart, Marco.” grinnikte ze en schermde zichzelf af. “Sorry.” zei hij snel. Zijn ogen werden groot en hij beet op zijn lip. “Je bent gewoon heel knap.” zei hij toen maar. Er was niks van gelogen. “Ben je serieus?” zei ze verbaasd. “Natuurlijk.” zei hij en glimlachte naar haar.
Ze glimlachte zwakjes. “Ik ben dit allemaal niet zo gewend. Ik bedoel.. ja, flirten enzo.” zei ze toen verlegen. Marco begon te lachen. “Ik ben heel eerlijk met alles wat ik tegen je zeg. Sterker nog. Zou je werkgever het erg vinden als ik dit doe?” vroeg hij. “Wat?” vroeg ze, nog voordat hij zijn lippen kort op die van haar drukte.
“Marco!” riep ze uit. Haar vingertoppen gleden over lippen, verbaasd bij wat er zojuist was gebeurd. “Te snel?” zei hij toen, met rode wangen. “Normaal gesproken zou ik dat wel gezegd hebben, ja.” mompelde ze. “Maar je bent anders, denk ik. Dus ach. Waarom ook niet.” zuchtte ze lachend. Onder water pakte ze Marco's hand vast en een glimlach ontstond op zijn gezicht.

“Wij komen er even gezellig bij!” zei Matze lachend en de groep volgde. Erik kwam naast Lieke zitten en Auba naast Marco. Mats had natuurlijk als eerst door wat er aan de hand was en grijnsde naar Marco. Toen Marco omkeek naar Lieke, zag hij dat ze met Erik aan het praten was. En het enigste wat hij hoorde wat echt belangrijk was; waren Eriks woorden. “Aan Marco heb je een goede vriend. Als je er niet voor kiest om met hem te daten, zou ik het wel gedaan hebben.” En het enigste wat hij toen nog belangrijk was, was Liekes gezicht. Een mengeling van een lach en verbaasd gezicht was van haar gezicht af te lezen. “Echt waar.” zei Erik toen. “Maar ik heb Mats.” knipoogde hij toen.
Marco zuchtte. Nu hij hoopte dat hij Lieke vaker mocht zien, betekende dat wel dat ze ook zijn rare vrienden moest leren kennen. Dus hoopte hij met heel zijn hart dat ze dat oké vond.

Reacties (19)

 • Kjelaney

  KUDO AS FUCK

  6 jaar geleden
 • Kjelaney

  eveN TERUG KOMEN OP DIE GIF WANT DAMNIT. HOE HIJ ZO IN Z'N LIP BIJT. I FUCKING CAN'T. WAT EEN VERY MOOIE JONGEN.

  6 jaar geleden
 • Kjelaney

  (wbw)

  6 jaar geleden
 • Kjelaney

  mARCO IS BAE.

  6 jaar geleden
 • Kjelaney

  MAAR EVEN KLOJI. WEET JE HOE HOT HET IS ALS DAT HELE TEAM BIJ HET ZWEMBAD IS EN ZE ALLEMAAL EEN ZWEMBROEKJE AAN HEBBEN EN DAN DRUPPELEN DIE DRUPPELS ZO OVER HUN LICHAAM HEEN. ALKSJDLKDSJFKDF. IK BEN HIER VERY DONE. DIT IS ZO GEWELDIG EN IK SNAP DAT JE HEM GOED VIND WANT DAT IS 'IE ECHT.
  AANGEZIEN IK NU NIET MEER KAN KUDO'EN GA IK DAT OM TWAALF UUR DOEN AS FUCK.

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen