“Tot slot nog een fan vraag.” zei Nobby en pakte zijn kaartje beter vast. “Wie is je favoriete Duitse actrice?”
Eriks ogen lichtte op. “Dat is zeker weten Lieke Wijgers. Zij is echt perfect en zo getalenteerd!”


“Lieke, Lieke. Erik Durm heeft je naam genoemd in een interview. Hij vind je perfect en getalenteerd!” zei Gabriëla, terwijl ze aan Liekes armen trok. Lieke keek niet-wetend op. “Wie?” zei ze, waardoor Gabriëla in de lach schoot. “Erik Durm. Van Dortmund. De voetbalclub?”
Toen Lieke nog steeds verbaasd naar haar keek, begon Gabriëla te stuiteren. “Dit meen je niet. Lieke!” riep ze verbaasd. Lieke lachte zachtjes. “Hij is knap. Geloof mij.” zei ze.
“Kan ik hem ergens zien?” vroeg Lieke, terwijl ze nieuwsgierig naar haar vriendin keek. Ze was toch best wel benieuwd wie die Erik nou was.
“Over een uurtje moeten ze voetballen. Je hebt geloof ik wel dat voetbal kanaal op je televisie. We kunnen gaan kijken?” stelde Gabriëla voor. Lieke dacht even na. Hem op internet opzoeken was een stuk makkelijker, maar eigenlijk was het best een goed idee.

Dus zaten ze een uur later voor de buis. De opstelling werd genoemd en Erik kwam even in beeld. “Dat is 'm!” gilde Gabriëla. Lieke schrok haar eigen rot, maar bekeek hem even snel. “Niet gek.” zei ze oprecht. Gabriëla knikte hyper en ging er beter voor zitten.
Als zij een wedstrijd van BVB kon zien, zou ze die volledig zien ook.

Het was rust en Lieke keek hoe de spelers het veld afliepen. Het spelletje deed haar nog niet zo veel, maar telkens als Erik in beeld kwam, moest ze toch even goed kijken. Hij zag er ontzettend schattig uit. En dat baartje stond hem zeker goed. Hij mocht er wel wezen.
“Hoe oud is hij?” vroeg ze nieuwsgierig. “Ik dacht drieëntwintig.” antwoordde Gabriëla, terwijl ze een nieuwe laag lipstick op haar lippen smeerde. “Ouder dan mij dus!” zei Lieke verbaasd.
Gabriëla haalde haar schouders op. “Vijf jaartjes maar, dat valt toch wel mee.” grinnikte ze. Lieke keek haar verbaasd aan. “Oké, misschien is het een beetje veel. Maar hij vind jou een goede actrice. Ik heb het niet verzonnen.”
En dat was dan ook weer waar. Hij had dat over haar gezegd en volgens Gabriëla had hij het heel leuk gevonden om dat mede te delen. Dat was ook haar grootste reden om het meteen aan Lieke te vertellen.
Lieke pakte haar mobiel en opende haar Instagram. “Heeft hij Instagram, Gab?” vroeg ze. “Jep.” antwoordde ze simpel, terwijl ze opstond. “Waar ga je heen?” – “Naar de wc.” grinnikte ze.
Lieke ging weer goed zitten en zocht zijn Instagram op. De foto's die hij postte maakte hem nog mooier. En met een glimlach drukte ze op volgen. Nog geen twee seconden later kreeg ze al een melding. Vele van hen zeiden iets in de trant van; “Erik, Lieke heeft je gevolgd! #otp”
Het was best raar. Lieke kende hem niet eens. Maar mensen shipte hun al meteen. Misschien waren ze ook wel een goed stel samen. Maar Lieke kon dat niet weten, zonder hem eerst ontmoet te hebben.

Twee maanden later was de premiere van een nieuwe film van Lieke. Ze had daarin de hoofdrol bemachtigd en was echt ontzettend trots op wat ze had bereikt. Ze had haar mooiste jurk aangedaan en stond nu te wachten op Gabriëla, die met haar mee zou gaan. Het zou zo lullig zijn om daar in je eentje aan te komen. Natuurlijk moest ze wel een tijdje met haar tegenspeler op de foto, maar daarnaast wilde ze toch graag iemand naast zich, die ze nog beter kende.
Toen Gabriëla eindelijk aanklopte, opende ze gelijk de deur. “Je bent laat.” gromde Lieke en stapte naar buiten. “Sorry, ik stond in de file.” zei ze bang. Lieke zuchtte. “Oké, laten we dan maar gaan.”
Samen liepen ze naar de auto. Gabriëla zou vanavond rijden, zodat Lieke eventueel nog wat wijn kon nemen.
“Ik heb gehoord dat Erik ook komt.” zei Gabriëla uit het niets. Liekes ogen werden groot. Daar had ze niet op gerekend. De afgelopen twee maanden had ze af en toe aan hem gedacht. Maar een echte ontmoeting was nog niet in haar opgekomen. Als hij vandaag zou komen, zou dat betekenen dat de fans er alles aan wilde doen, om hun samen te krijgen. Of tenminste, zijn fans.
“Dan kun je hem eindelijk ontmoeten, Lieke!” zei ze hyper. “Ja.. klopt.” zei Lieke zacht. “Niet leuk?” Lieke zuchtte. “Jawel, maar ik had andere dingen aan mijn hoofd.” grinnikte ze.

Gabriëla parkeerde de auto en stapte uit. Ze haakte haar arm in die van Lieke en samen liepen ze naar het terrein. Het stond zo vol met fans. Het gaf Lieke altijd zo'n goed gevoel. Als haar naam werd geroepen, wilde ze maar al te graag een foto maken.
Alleen was daar nu niet zo veel tijd voor. Door de file waren ze nu een beetje laat en begon de film al snel.
“We moeten nu echt naar binnen, Lieke. Kom.” zei Gabriëla en pakte haar vast. Lieke trok een pruillip, maar ging toch mee. “Sorry, lieverds!” riep ze nog. Ze hield van haar fans.

Zo snel ze konden liepen ze de zaal in. Het zou gek zijn geweest als ze hadden gestart zonder de hoofdrolspeelster in de zaal, maar toch wilde Lieke gewoon niet te laat zijn. Ze gingen op de tweede rij zitten, naast twee jongens. Toen Lieke opzij keek, schrok ze zich rot. Maar de film begon al en dus kon ze niks zeggen.
In de pauze, toen de lichten aangingen, kon ze dan eindelijk naar haar buurman kijken. “Jij bent Erik.” zei ze verbaasd. Gabriëla keek met grote ogen op. “En jij bent Lieke.” zei Erik verbaasd. “Ik zit gewoon naast Lieke Wijgers.” grinnikte hij. Lieke giechelde zachtjes en sloeg haar hand voor haar mond. Toen ze omkeek was Gabriëla allang verdwenen. “Ik heb gehoord van het interview.” zei Lieke toen maar. Erik glimlachte. “Het was echt waar wat ik zei.” zei hij toen. “Ik vind je echt prachtig.” zei hij, met een verlegen lach. “Dankjewel.” zei Lieke net zo verlegen terug. Erik knikte netjes.
“Ik heb een wedstrijd van je gekeken. Mijn beste vriendin die net naast mij zat vertelde het over dat interview. En toen daarna heb ik je gevolgd op Instagram.” legde ze uit.
“Vandaar. Mijn volgers sloegen op hol. Echt. Al deed ik dat zelf ook wel een beetje.” grinnikte hij. Lieke begon te lachen. “Ach ja. Moet kunnen.” zei ze luchtig.
Erik hield zijn bak popcorn op. “Ook popcorn?” vroeg hij. Lieke pakte gulzig een hand popcorn. Ze had honger. “Dankje.” zei ze toen. Erik glimlachte naar haar en liet zijn blik voor enkele seconden hangen.
“Je speelt weer goed in deze film.” zei hij toen. “Ik ben blij dat ik bij de première mocht zijn.”
Langzaam stroomde de zaal weer vol en meer bekende gezichten kwamen te voorschijn. Ook Gabriëla kwam terug, met twee repen chocolade en een bak popcorn. De lichten dimde weer en de film ging verder. De pauze was in sneltreinvaart omgevlogen
Om de vijf minuten checkte ze wat Erik van de film vond, en Erik leek dat alleen maar leuk te vinden.

Toen de film afgelopen was, liepen ze met z'n allen naar de feestzaal om te toosten op de film. Het was een traditie en normaal vond Lieke er niet zo veel aan. Maar nu ze wist dat Erik er was, wilde ze er maar al te graag naar toe.
“Je hebt alleen maar oog voor hem!” schreeuwde Gabriëla. Lieke duwde haar hand voor Gabriëla's mond. “Sst, gek. Straks hoort iedereen het.” zei ze zacht. Gabriëla haalde haar schouders op en giechelde. “Erik hartje Lieke.” treiterde ze.
Lieke draaide zich om en liep weg. “Wacht maar als jij een vriend krijgt, kreng.”
“Wie is hier een kreng?”
Verschrikt draaide Lieke zich om en keek ze recht in de groene ogen van Erik. “Oh, mijn vriendin. Irritant mens is het.” grapte ze. Erik begon te lachen. “Lijkt mijn beste vriend wel, die kan ook behoorlijk irritant zijn. Maar goed, wil je misschien wat te drinken?”
“Een wijntje is goed. Wit, graag.” zei ze, terwijl ze opkeek naar de jongen. Opnieuw bleven zijn ogen hangen. Lieke werd langzaam warm van binnen. God, ze had nooit durven denken dat ze verliefd zou worden op een voetballer. Maar het leek er nu toch wel erg op.
Na een paar seconden kwam Erik al weer terug en overhandigde haar het glas. “Hoe vond je jezelf in de film?” vroeg hij toen, terwijl hij nonchalant tegen de muur aan leunde. Maar Lieke vond het wel meer dan nonchalant.
“Ik ben trots op mezelf, als ik eerlijk mag wezen.” legde ze uit.
“Mag je ook wel zijn. Het voelt zeker alleen zo raar om te zeggen?” antwoordde hij. Lieke knikte. “Ja, zeker.” zei ze toen.
“Ik ken het. Over het algemeen vind niemand het fijn. Maar soms als ik echt een goede wedstrijd heb gespeeld, heb ik toch wel een goed gevoel over mij heen hangen. Dan ben ik ook wel trots.”
Lieke begreep hem precies. Ook al snapte ze niet veel van voetbal, dat snapte ze precies.

Het leek wel uren, dat de twee stonden te kletsen. Het was gewoon zo simpel met hem. Erik was een echte schat en hij deed alles wat ze vroeg. Niet dat hij een slaaf voor haar was, maar hij was gewoon ontzettend aardig.
Aan het einde van de avond, toen Gabriëla en Lieke richting huis gingen, liep hij mee naar de garderobe. Hij pakte haar jas en hielp deze aandoen.
Gabriëla was aan het prutsen met haar eigen jas en toen ze even niet keek, drukte hij snel een kus op Liekes lippen. Zo snel waren zijn lippen ook weer verdwenen. “Ik hoop dat ik je vaker zie.” fluisterde hij.
Als versteend stond Lieke daar, ze kon nog net knikken. “Dat hoop ik ook.” bracht ze verbaasd uit. Erik lachte en drukte nog een kus op haar wang.
Toen was hij verdwenen en liet hij Lieke versteld achter. Een glimlach gleed langzaam over haar gezicht en ze keek verbaasd op naar Gabriëla. “Wat is er met jou gebeurd?” vroeg die op haar beurt.
“Niks.. Niks..” mompelde ze. “Maar ik denk dat Erik mij net heeft gezoend..”

Reacties (14)

 • Kjelaney

  GOVDMEOERMDMEENEM DAT EINDE MAAKTE ME ECHT NOG DOOD. VOLGENDE KEER GA IK JOU ECHT SLAAN HAHAHAAHA DAMNIT. FUCKING ERIK.

  6 jaar geleden
 • Kjelaney

  Hij pakte haar jas en hielp deze aandoen.

  Echte man as fuck.

  6 jaar geleden
 • Kjelaney

  Ook al snapte ze niet veel van voetbal, dat snapte ze precies.

  dit ben ik ook heel erg tbh

  6 jaar geleden
 • Kjelaney

  God, ze had nooit durven denken dat ze verliefd zou worden op een voetballer.

  DIT IS ZO WAAR HAHAHAHHA

  6 jaar geleden
 • Kjelaney

  “Lijkt mijn beste vriend wel, die kan ook behoorlijk irritant zijn. Maar goed, wil je misschien wat te drinken?”

  indirect to the very beautiful mats hummels

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen