Foto bij Review Schim en Schaduw [Boek]

Dit is de review over Schim en Schaduw! Wat vind jij ervan?Titel: Schim en Schaduw
Onderdeel van een serie: Ja, van De Grisha
Auteur: Leigh Bardugo
Uitgeverij: Blossom Books

Samenvatting op de achterkant

Alina's gave kan de wereld redden. Haar geheimen kunnen hem vernietigen.

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.
Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Mijn mening:

Na de verschillende positieve opmerkingen op de voor- en achterkant te hebben gelezen, begon ik met het lezen van dit boek. Om helemaal eerlijk te zijn, heb ik voor het lezen van dit boek, List en Leugens gelezen, ook van Leigh Bardugo.

Leigh Bardugo is een goede schrijfster, ze weet situaties mooi te beschrijven en zonder dat ik het gevoel kreeg dat er ineens een heleboel informatie werd verteld. Typefouten heb ik dan ook niet kunnen ontdekken. Ook zijn haar personages goed uitgedacht en onderscheiden zij zich van elkaar door verschillende eigenschappen. Er is niet alleen maar actie, er zijn ook momenten van rust, waarbij de gevoelens van de hoofdpersoon ook duidelijk zijn. Die zijn echter niet op een heel aanwezige manier beschreven.

Toch is het geen boek geweest waarbij ik tot midden in de nacht heb gelezen en het maar niet kon weg leggen. En het was maar al te makkelijk om afgeleid te raken van het lezen. Waarschijnlijk komt dit doordat ik mij niet helemaal kon inleven in de hoofdpersoon. Hoe dat precies kwam, weet ik niet. Wat ik wel weet, is wat ik nog miste en wat ik nog meer goed vond aan dit boek, zie hier voor de plus- en minpunten.

Pluspunten:

- De kaart van de Grisha wereld aan het begin en aan het einde van het boek.
- Een interview met Leigh Bardugo (in het Nederlands).
- Kort overzicht van begrippen die in het verhaal worden gebruikt.
- Bonusmateriaal, een brief van de personages aan de hoofdpersoon.

Minpunten:

- Bonusmateriaal, een brief van een de personages aan de hoofdpersoon*.
- Geen verklarende woordenlijst voor de begrippen die worden gebruikt.
- Naar mijn gevoel, een heel kort proloog en epiloog.

* = Bonusmateriaal vind ik altijd fijn, maar door de gebeurtenissen aan het einde van het boek vond ik het bonusmateriaal eigenlijk overbodig.

Deze review is geschreven door Castianna

Heb jij dit boek gelezen? Laat hieronder horen wat jij ervan vindt!

Reacties (1)

  • awsten

    Oeh ik ga het bij op mijn lijstje zetten met nog te lezen boeken :3

    6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen