Foto bij Review "Until Dawn" [Game]

Dit is de review over Until Dawn! Wat vind jij ervan?Hallo iedereen!

Ik waarschuw alvast dat er spoilers in kunnen staan. Dus moest je de gameplay nog niet gezien hebben of wil je de game liever eerst zelf spelen, dan is het lezen op eigen risico.

Until Dawn, eindelijk mijn recensie over deze geweldige game! Sinds begin december heb ik een Playstation 4. Zonder twijfelen greep ik naar Until Dawn. Ik had de gameplay al op Youtube gezien en ik was gewoon te enthousiast. Ondertussen heb ik Until Dawn al tweemaal uitgespeeld, dus kan ik mijn mening alleen maar beter neerschrijven.

Until Dawn gaat over een groep vrienden die op vakantie zijn in het vakantiehuis van de Washingtons. De ouders van Beth, Hannah en Josh, die je in de game zal zien verschijnen.

De game begint met dat de vrienden een grap willen uithalen met Hannah, sinds zij een enorme crush heeft op Michael, ook wel Mike genoemd. Omdat iedereen verstopt zit in Hannah’s kamer, zien ze uiteindelijk dat Hannah zich wil uitkleden voor Mike, waardoor iedereen tevoorschijn komt. Hannah gaat lopen, waardoor Beth haar volgt. Buiten sneeuwt het dan ook en is het ijskoud. Helaas loopt het voor de zussen niet goed af. Een jaar later na de gebeurtenis keren de vrienden terug, omdat Josh dit per se wil voor zijn zussen. Alleen beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Er leeft iets in de bergen dat opduikt, waardoor de vrienden in gevaar komen, maar ze komen niet alleen in gevaar door de ‘die andere dingen’. Hier stop ik mijn uitleg, want ik heb al spoilers weggeven.

In de game is het de bedoeling dat je beslissingen maakt. Als je een bepaald personage speelt, laten ze je bijna altijd zelf beslissen over hoe die persoon zal reageren op een ander. Zo kan de keuze rechts iets zijn dat aardig overkomt, terwijl de keuze links misschien bitchy overkomt. En zo kan je tijdens de hele game alles bepalen, ook wat ze bijvoorbeeld moeten doen. Maar door wat je kiest in de game, bepaal je ook het verloop en uiteindelijk het einde van het spel. Zo kan je bijvoorbeeld iemand vermoorden of redden, een vriendschap sterker maken of personages elkaar laten haten. Dat van die vriendschap en haat kan je niet echt merken doorheen het spel.

Mijn mening over deze game is simpel. I LOVE IT! Meer heb ik er in principe niet over te zeggen. Sinds ik het voor het eerst zelf gespeeld heb, ben ik helemaal fan geworden, waardoor ik het meteen een tweede keer wilde spelen. En geloof me, ik moet mezelf inhouden om niet weer achter mijn Playstation 4 te kruipen om Until Dawn nogmaals te spelen. Het is gewoon zo’n spel dat je niet beu wordt. Daarbij kan ik niet stoppen om mensen enthousiast te maken over Until Dawn en kan ik blijven praten over deze game.

Doordat je zelf keuzes kan maken, waardoor je het verhaallijn helemaal zelf bepaalt, is het alleen maar leuker. Als je de game dan opnieuw speelt, kan je de verschillende opties uitproberen om te kijken wat er gaat gebeuren of hoe het uiteindelijk zal eindigen. De eerste keer dat ik speelde waren er maar twee die het overleefd hadden, bij de tweede keer spelen waren er vier personen die het overleefd hadden. Door het opnieuw te spelen en andere keuzes te maken, heb ik ook bepaalde dingen anders ervaren tijdens de game.

Om mijn recensie stilaan te eindigen… Ik raad iedereen deze game aan. Je kan doorheen de game ook verschillende genres terugvinden. Romantiek, drama, komedie, actie, thriller en horror. Ik zou deze game graag een 10/10 geven, maar niets of niemand is perfect, dus een mooie negen is zeker op zijn plaats!

Deze review is geschreven door Reigns

Heb jij Until Dawn al gespeeld? Of heb je een gameplay gezien? Vertel me wat jij er van vindt!

Reacties (1)

  • Rewritten

    Ik heb een walkthrough gezien en ik vind de game zo vet! Helaas heb ik zelf geen playstation 4, maar ik wil het spel wel heel graag een keer spelen!

    6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen