’Ik maak jou populair, verschrikkelijk populair’


Niet alleen de schrijvers houden Quizlet zo leuk en levendig, maar het zijn toch vooral ook de lezers die deze schrijvers motiveren, stimuleren en deze site maken tot wat hij is. Vandaar dat elke editie een populaire story wordt uitgekozen, om die geweldige lezers eens in de spotlights te zetten! Met deze week:

* tromgeroffel*

Lust or Love!


Een gouden ouwe!

De laatste tijd wordt de top gedomineerd door een oude bekende. Lust or Love, geschreven door iHeartNouis, is weer helemaal terug van weggeweest. En leuk als de lezers op Quizlet zijn, is hij weer helemaal hot. Het blijkt wel dat het zeer gewaardeerd wordt wanneer er een nieuw deel komt van de razend populaire story. Het aantal abo's heeft een ongekende hoogte van 997 lezers. Genoeg reden om eens even die lezers goed in het zonnetje te zetten, want wat een toppers zijn jullie zeg! Het is wel duidelijk dat jullie inzet om reacties te plaatsen, actief te lezen en te blijven kudoën zijn werk doet, want een vierde deel zie je niet héél vaak hier op Quizlet. Chapeau!

Eigenlijk op de voorpagina is het al te zien. Zowel IceOnFire en Magicsongzz laten ontzettend lieve reacties achter. Bij de nieuwe hoofdstukken zelf eigenlijk heel veel mensen altijd van de partij. magiclove is een trouwe reageerder en ook Nisssie, Manou1DMuzzic, x_Justme en batbucks zijn bijna altijd van de partij. Ik vind het echt geweldig om te zien hoe jullie en al die andere lezers zo enthousiast de schrijfster van dit verhaal loven en met mij denk ik heel Quizlet, want wat is Quizlet zonder jullie geweldige lezers! Ik denk dat menigeen met grote ogen naar jullie toewijding aan dit verhaal zitten te kijken.

Wat vinden de schrijfsters hier eigenlijk van?

Je bent ondertussen al aan deel 4 begonnen en weer word je overladen met kudos, reacties, etc. Wat doet dit met je? Verandert je kijk erop nu je al bij deel 4 bent en je nog steeds ontzettend populair bent?
Het was natuurlijk een grote gok om een vierde deel te publiceren, omdat het zo'n lange tijd geleden is dat Lust or Love ten einde was gekomen. Maar toen ik zulke enthousiaste reacties las wanneer ik het vierde deel aan had gekondigd, doet dat best veel met me. Ook als je een tijdlang tien pagina's met reacties hebt gehad, blijft het een yes-moment elke keer als ik een pb'tje krijg en het een reactie blijkt te zijn.

Wat vind je eigenlijk in het algemeen van zulke enthousiaste lezers? Doet het iets met je schrijfstijl of snelheid? En neem je de reacties nog mee in de volgende stukjes (oftewel, pas je de verhaallijn erop aan)?
Ik moet zeggen, met de vorige delen van het verhaal heb ik heel erg veel ingespeeld op de reacties van de lezers. Ik had toen nog niet echt een idee van het verder verloop van het verhaal en zo is het makkelijk in te spelen op wat de lezers graag willen zien, of wat ze juist nooit zouden verwachten. Soms probeer je ook een bepaalde reactie uit te lokken, en als dan één lezer het doorheeft, lijkt de rest het ineens ook te snappen.

Wat vind je zelf de leukste reactie/reacties en waarom?
Het leukste zijn natuurlijk de cliffhangers in een verhaal. Als ik die hoofdstukken nader, wrijf ik mezelf altijd in de handen van genot en al helemaal wanneer ik die hoofdstukken schrijf. Dan zie ik de reacties al helemaal voor me. Het enthousiasme, de ergernis, lezers kunnen zich helemaal opwinden en de plottheoriën die ze bedenken zijn ook werkelijk waar geweldig om te lezen. Als je leest hoe de lezers op mijn verhaal in kunnen gaan en zich helemaal in kunnen leven, dat is geweldig om te lezen en dat is ook de reden dat ik Lust or Love na tweeënhalf jaar heb niet heb kunnen laten liggen.

Is er nog iets wat je er zelf graag over kwijt wil?
Natuurlijk schrijf je een verhaal ook voor jezelf. Een idee dat in je hoofd zit en je het liefst zo goed mogelijk wil uitschrijven, maar het krijgen van reacties en een plek in de top geeft echt zo'n kick. Dat je maar wilt blijven schrijven om te zien hoe je lezers erop willen reageren. Een verhaal op een site als Quizlet schrijven, kan je verhaal in veel andere richtingen wenden, dan wanneer je het maar voor jezelf blijft schrijven (nergens publiceert) en dat maakt het alleen maar leuker.

Dan toch nog even wat leuke reacties van lezers die echt een plekje in dit magazine verdienden (hoewel kiezen echt haast onmogelijk was)!

Keep up the good work, lezers van Lust or Love! Jullie verbazen mij echt. Het is echt ontzettend tof hoe jullie zo enthousiast zijn met zijn allen!

Reacties (3)

 • Semantiek

  Nog steeds vind ik die cover van Lust or Love, deel 4 práchtig. En iHeartNouis is ook heel leuk en het verhaal zelf is top!!

  5 jaar geleden
 • IceOnFire

  Hahahahahaha dat moment dat je een online tijdschrift leest, en denkt heuj dit artikel gaat over die ene awesome story die ik lees en dan lees je verder en zie je jezelf staan. En daaronder nog 4 reacties die je ooit hebt geplaatst. Denk dat iedereen dit moment wel herkent
  (hoera)

  5 jaar geleden
 • Nisssie

  Haha, supervet dit!
  Leuk dat jullie de lezers vooral zo in t zonnetje zetten maar laten we eerlijk zijn; iHeartNouis is gewoon een geweldige schrijfster die met een briljant verhaal is gekomen!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen