Ik heb de naam Valkyries sinds 1 januari 2014, na iets minder dan anderhalf jaar bekend te hebben gestaan onder de naam Merrow. De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik niet iemand ben die van veranderingen hou en in dat opzicht hecht ik dus gewoon veel waarde aan de na(a)m(en) waaronder ik schuil ga.
Aanvankelijk was het ook nooit m'n bedoeling geweest om afstand te doen van de naam Merrow, maar het jaar 2013 was een jaar van teveel veranderingen op teveel vlakken in m'n leven, waardoor ik op 1 januari 2014 heel impulsief besloot dat het een nieuw jaar was, en dus tijd om alles achter me laten wat ik niet meer in m'n leven wilde hebben. Het was echt een tijd van loslaten en opnieuw beginnen.
Q was in die periode echt een heel belangrijk deel in m'n leven omdat dit de enige plek was waar ik terecht kon en m'n creativiteit kon uiten, en dus had ik ook hier nood aan verandering en een nieuw begin. Voor mij was het letterlijk de naam Merrow loslaten en gewoon opnieuw beginnen.
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de mythologie van verschillende culturen en ik wilde me wel daarmee blijven associëren. Merrow is namelijk de Ierse term voor zeemeermin. Algauw kwam ik uit op de Walkuren, ook wel Valkyries genoemd, strijdgodinnen uit de Noordse mythologie. Het was voor mij vooral een krachtige naam die op dat moment samenvatte waar ik stond in het leven. En zo heb ik dus uiteindelijk gekozen voor m'n enige naamsverandering in de afgelopen 3,5 jaar.


Ik was al voor een hele tijd Sublatti en dat was ik een beetje (heel erg) zat. Dus besloot ik inspiratie op te zoeken. Uiteindelijk koos ik ervoor om een username te nemen die heel bijzonder kan klinken maar dat eigenlijk totaal niet is. Daardoor kwam ik op Polovina, wat zowel Russisch als Bulgaars is voor helft. Ik vond dat mooi klinken en toen dacht ik drie maanden geleden. 'dit wordt mijn username' en tadaa, zo kwam Polovina.


Ik heb de username Ledecky gekozen naar aanleiding van het WK zwemmen (langebaan) in Kazan (Rusland) voorbije zomer. Daar zwom de Amerikaanse zwemster Katie Ledecky mee. Ze is niet zomaar een zwemster, want ze deed onder andere op haar vijftiende mee aan de Olymische Spelen. Ondertussen is ze 18 jaar en heeft ze tal van medailles (lees: eerste plaatsen) op WK's verzameld, een gedeeld wereldrecord op de 4x200 vrij en een individueel op de 1500m vrije slag. En aangezien ik zelf ook enorm gepassioneerd ben door zwemmen, was dit wel een gepaste username. Ik was ook eens benieuwd naar hoelang ik de naam nu eigenlijk al heb en blijkbaar is het sinds 24 augustus. (Je wil niet weten hoe ik dat opgezocht heb.)

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen