Foto bij 77 • Draco's goede daad

Hoi allemaal! Hihi ik weet dat het er nu nog wat langdradig uitziet, maar geloof me, er komen een paar hoofdstukken aan die jullie niet willen missen ^^
Het einde is een hint naar het volgende hoofdstuk, ik heb iets heel nieuws bedacht!Jenna Owen P.O.V.

Jenna sloot de klep van de ingang naar de kelder en hees de band van haar tas nog een keer over haar schouder. Het was Zaterdag, en aangezien Eleanor al was vertrokken naar het Quidditch veld, begon ze haar ochtend door in haar eentje lekker laat te gaan ontbijten. De vorige nacht was ze verbaasd geweest toen Jayden ineens in de Hufflepuffs meidenslaapkamer stond met Eleanor in zijn armen. Volgens hem was ze in slaap gevallen en hij had haar niet willen wakker maken, wetend dat ze al zo slecht sliep de laatste tijd. Hij had haar in haar eigen bed gelegd en was vervolgens ook naar bed gegaan, aangezien ze de volgende dag weer een zware training hadden. Jenna had hem met een grijns aangekeken. Ze kende de roddels over hem en Eleanor en ze konden het nog zo vaak ontkennen, die twee hadden een klik.
Jenna wandelde de grote hal in, waar ze aanschoof bij Susan, Justin en Ernie, die nog even aan het natafelen waren. 'Goedemorgen,' zei ze en nam plaats. 'Gaan jullie zo nog bij Ella kijken?'
Ernie en Justin knikten. 'Ze hebben en oefenwedstrijd ingesteld samen met de Gryffindors, wist je dat?'
Jenna schudde haar hoofd. 'Dat is ook de eerste keer. Mag dat dan?' Ze nam een broodje van de bijna lege schaal en vulde deze met beleg, terwijl Susan voor haar een beker sap inschonk. 'Dankjewel,' zei ze met volle mond.
'Ja, we zijn Ella nog tegen gekomen voordat ze weg ging. Ze had de halve zaal achter zich aan.' Ernie nam nog een rode appel uit de schaal naast zich en nam een hap. 'Iedereen ziet het als een wedstrijd, dus gingen ze kijken.'
'Nogal wiedes, wat ga je anders doen op zaterdag morgen.' Veel was er eigenlijk niet te doen in de weekenden voor de leerlingen die geen sport beoefenden. Jenna ging weliswaar vaak bij Eleanor kijken tijdens de trainingen, maar zelf had ze ook graag wel een bezigheid willen hebben. Helaas had ze nooit iets gevonden waar ze veel zin in had. Als het er op aankwam, kon Jenna had werken, maar meestal hield ze zich lekker lui en haalde ze alle slaap in die ze door de weeks moest missen. Zondag zou ze zich pas druk maken om het huiswerk van de aankomende week. Een onofficiële Quidditch wedstrijd op een zaterdag ochtend, dat klonk zo gek nog niet. Ze was wel benieuwd hoe Eleanor het zou doen vandaag, aangezien de training van vorige week was afgelast. Het zag er naar uit dat het weekend rust haar wel goed had gedaan. Ze leek zoveel energieker en minder gestrest. Het was voor Jenna een grote opluchting geweest dat haar vriendin weer zichzelf leek. Ze was haast bang dat Eleanor depressief zou worden en hoewel ze hierover niets tegen iemand had gezegd, maakte ze zich toch veel zorgen. Gelukkig ging het nu beter met Eleanor, maar waarom ze zich voorheen zo naar voelde, was ze nog niet achter gekomen. Al had ze het vermoedden dat het met haar ouders en met Draco te maken had. Ze kon het nog zo vaak ontkennen, maar die jongen viel haar gewoon lastig.
Jenna propte de laatste hap brood naar binnen en stond op. 'Zullen we maar gaan dan?'
De anderen stonden op van de tafel en liepen mee richting het Quidditch veld, waar ze werden verwelkomt door een hoop gejuich, dat al van meters afstand te horen was. 'Zo te horen hebben ze flink uitgepakt daar,' zei Justin en begon sneller te wandelen. Ze liepen het veld op en namen plaats op de tribunes. Jenna keek opzij en zag Eleanor een snoekduik maken richting de linker hoepel, een draaiing maken in de lucht en de Quaffle weg meppen. Jenna had de tribunes nog nooit zo vol gezien bij een simpele training. Zowel Hufflepuffs als Gryffindors hadden de banken bezet genomen en hier en daar zaten zelfs wat Slytherins en Ravenclaws die van de training wilden genieten. Zelfs Hagrid was aanwezig en leek het naar zijn zin te hebben.
'Wat is de score?!' riep Ernie naar een paar Gryffindors die bovenaan de tribune een scorebord bijhielden. Ze keken om naar Ernie en haalden hun schouders onwetend op.
'Ja, jullie houden toch het scorebord bij of niet dan?' riep Jenna naar de meiden, die hun hoofd beide demonstratief wegdraaide.
Jenna grinnikte en keek Ernie aan. 'Nutteloze trienen.'
Er klonk een schel gefluit over het veld en de spelers stopten het spel. De teams verzamelden zich onderaan de tribune voor een drankje en rustten6 wat uit. Jenna stond op en liep de tribune af naar Eleanor, die haar bezweten helm afdeed en die onder haar arm nam. Ze zwaaide naar Jenna en smeet een beker water over haar hoofd heen.
'Ben je niet al nat genoeg, viespeuk!' Jenna nam met walging de helm van Eleanor aan en trok haar neus plagerig op.
Eleanor grinnikte. 'Kom, geef me een knuffel' Eleanor opende haar armen en liep op Jenna af, die gillend de helm naar Eleanor terug gooide. 'Nee, gatver! Ga je eerst maar douchen.'
'Whelan!' Jayden kwam met gegeven hand op haar af lopen en gaf haar een high-five. 'Top prestaties!' Toen draaide hij zich om en glimlachte naar Jenna. 'Hé Jen-the-man!' riep hij enthousiast.
Jenna schudde lachend haar hoofd. 'Idioot. Ben je nou nog niet moe van alles?'
Hij schudde zijn hoofd en liep toen lachend terug naar de Gryffindorspelers.
'Volgens mij moet Zach hem wat harder laten trainen,' zei Jenna en Eleanor knikte instemmend. 'Nou, ik moet eerlijk zeggen dat dit toch wel een heftige training is.' Ze slaakte een keer een diepe zucht. 'Maar zeker voor herhaling vatbaar.'
'Je ziet er uitgerust uit,' zei Jenna toen glimlachend en Eleanor knikte instemmend. 'Ja, voor de eerste keer sinds weken heb ik echt goed geslapen.'
Jenna besloot maar niks te zeggen over hoe ze in bed was gekomen en keek even om naar Jayden. Hoe de twee het ook ontkenden, ze leken zich bij elkaar in de buurt altijd op hun gemak te voelen en Jenna had nooit begrepen dat er niks tussen de twee was ontstaan.
'En hoe zit het met Harry en Zacharias, schieten die een beetje met elkaar op?' Jenna keek om naar de twee captains, die elkaar de hand schudden. Jenna had verwacht dat die jongens elkaar wel in de haren zouden vliegen tijdens deze training, zeker omdat Harry toch al niet zo'n grote fan was van Zach. Maar ja, wie nou wel?
Ze grinnikte bij deze gedachten en het beeld dat de twee elkaar liepen af te toeven op de bezems. Dat had ze graag meegemaakt en misschien had McLaggen zijn mening er ook nog ingegooid. Dat zou pas grappig zijn geweest. Natuurlijk wilde ze voorkomen dat Harry in de problemen zou raken, maar van die andere jongen kon het haar geen zier schelen. Het waren toch allebei eikels.
'Ik dacht precies hetzelfde als jij toen Jayden me over de training vertelde, maar verrassend genoeg gaat het tot dusver prima.' Een schel fluitje klonk weer over het veld en de spelers raapten hun bezems op en liepen terug naar het veld.
'Oh, we beginnen weer. Zou jij even naar de kleedkamer willen lopen om mijn sneakers te halen? Mijn schoenen knellen een beetje, dus ik wil die zo direct aandoen.'
'Knellen? Zijn ze te klein?'
Eleanor schudde haar hoofd. 'Nee, ik kon mijn sokken niet vinden, dus ik heb gauw een paar van Ginny geleend, maar die zijn net iets te groot, dus ze zijn waarschijnlijk gaan schuiven in mijn schoenen.' Ze keek gejaagd op naar het veld en sprong op haar bezem. Jenna keek toe hoe Eleanor het veld op verdween en liep toen richting de omkleed ruimte die naast het veld gebouwd stond. Ze opende de deur en liep naar binnen. De geur die haar verwelkomde was afgrijselijk. Het stonk er naar zweet en vieze, oude schoenen. Jenna kneep haar neus verafschuwend dicht. 'Wat ik allemaal wel niet voor jou over heb,' mopperde ze en liep de kamer door. Overal over de vloer lagen schoenen en sokken waarvan het tweede paar in het niets leek te zijn verdwenen. Gelukkig wist Jenna precies waar Eleanor zich altijd omkleedde en ze liep naar de hoek van de kamer, waar ze een paar sneakers zag liggen. Jenna raapte ze snel op en liep als de wiedde weerga de ruimte uit. Ze sloot de deur met een klap achter haar rug en haalde diep adem. 'Nou, dat is niet voor herhaling vatbaar.' Ze trok nog een vies gezicht en liep weg van het gebouw, richting het veld. Echter, toen ze net het veld op wilde lopen, hoorde ze achter zich het geluid van de dichtslaande deur weer. Nieuwsgierig draaide ze zich om en bleef staan. Het duurde even, maar uiteindelijk ging de deur weer open en zag ze Draco Malfoy naar buiten lopen. Hij keek even om zich heen en beende toen richting de school. Met geheven wenkbrauw volgde ze zijn figuur en draaide zich toen om, zichzelf afvragend wat hij daar deed. Er klonk een daverend applaus vanaf het veld, gevolgd door hard gejuich; de training was afgelopen.
Jenna draaide zich haastig om en liep het veld op, waar Eleanor net de grond raakte en haar schoenen probeerde los te krijgen. 'Ginny, ik was ze even en dan krijg je ze terug,' riep ze naar Ginny die met een knikje langsliep richting Ron en Harry.
'Hé dikzak!' riep Jenna naar Eleanor en toen ze Jenna in het vizier kreeg, hield ze dankbaar haar handen op. 'Oh dank je, dank je, dank je.'
Jenna grinnikte en ging naast haar zitten op de bank. Ze staarde even naar het veld, waar nu vele studenten overheen liepen en hun weg baande tussen de drukte door om weer naar school terug te keren. 'Zeg,' zei Jenna toen en keek om naar Eleanor, die tot Jenna's verbazing voorover leunde over haar benen en haar nagels in haar huid had gezet. 'Ella? Wat doe je?' vroeg ze geschrokken en duwde haar vriendin omhoog. Eleanor lachte wat schaapachtig -iets dat Jenna niet erg op haar gemak stelde- en haalde een hand door haar bezweten haren. 'Steek, van het sporten. Het trekt zo wel weer weg,' kon ze nog net uitbrengen en Jenna liet haar los. Ze was een beetje argwanend, want dit leek de laatste tijd maar veel te gebeuren. Ze wist dat Eleanor niet het type was dat zich graag aanstelde, net zoals zij en ze wist daarom vaak wel wanneer er iets niet goed zat, maar de laatste paar weken leek het wel alsof ze geen hoogte meer van haar kreeg.
'Zoals ik al wilde zeggen,' ging ze verder toen Eleanor weer verder ging met het losknopen van haar laars. 'Ik zag Draco net vanuit de kleedkamer weglopen.'
Eleanor keek direct op. Haar wenkbrauwen kropen bij elkaar in een diepe frons. 'Wat? Wat deed hij daar nou weer?'
Jenna haalde haar schouders op. 'Geen idee.'
Eleanor knoopte haar schoenen vast en stond op. 'Als jij hier even wacht dan kijk ik wel even in de kleedkamer.' Ze draaide zich om en liep voor de andere spelers uit naar de kleedkamers. Jenna zuchtte en leunde achterover op de tribune. Er klonken voetstappen achter haar en niet veel later kwam Neville naast haar zitten. 'Oh, Neville,' zei ze en rechtte haar rug. 'Ik had niet gezien dat jij hier ook was.'
'Ik zat boven,' antwoordde hij en schraapte zijn keel. 'Ga je niet terug naar de school?'
Jenna schudde haar hoofd. 'Nee, ik wacht even op Eleanor.'
Neville knikte begrijpend. Er viel een korte stilte tussen de twee en hoewel Jenna altijd een grote mond had, leek ze bij hem geen stem meer over te hebben. Ze keek opzij in haar ooghoeken naar Neville. Hij was zo ontzettend veranderd in zijn jaren op Hogwarts. Jenna klaagde niet, want ondanks dat hij zeker vier koppen was gegroeid en er ontzettend knap uit zag nu, leek hij geen steek te zijn veranderd. Hij was nog altijd even vriendelijk en lief voor haar en nou ja, voor eigenlijk iedereen wel. Het enige dat Jenna aan hem had zien groeien, was zijn zelfvertrouwen. Hij durfde steeds vaker zijn mening te uiten en was niet bang meer voor dat van anderen. Jenna glimlachte en draaide toen met een ruk haar hoofd opzij toen hij naar haar om keek. Hij glimlachte. 'Weetje, ik had eigenlijk gehoopt je hier te treffen.'
Jenna keek verbaasd op. 'Oh-ja?'
Neville knikte instemmend. 'Ja. Ik kan het prima met je vinden, Jen en ik geniet van de tijd die we samen doorbrengen. Ik ben ook erg blij dat ik iemand heb kunnen vinden die net zoveel van planten houd als ik. Al vinden anderen het misschien wat raar.' Hij sloeg zijn ogen even beschaamd neer, maar Jenna grinnikte en pakte zijn arm vast. 'Laat die losers dat maar lekker denken. Ik ben blij met onze wederzijdse liefde voor planten.'
'Jen!' klonk het opeens en Jenna keek op. Eleanor kwam aanlopen met haar helm onder haar arm en een brief in de andere. 'Het was huiswerk.'
'Wat?' Jenna keek Eleanor onbegrijpend aan.
'Draco bracht mijn Defence against the Dark Arts huiswerk. Ik was denk ik een blaadje vergeten te pakken de vorige keer, dus die heeft hij in de kleedkamer gelegd.'
Jenna trok haar wenkbrauwen sceptisch op. 'Oke,' zei ze verrast, 'nou, dat is nieuw.' Ze keek opzij naar Neville, maar ook hij stond perplex. 'Draco en vriendelijkheid, heh? Wat komt er nu? Vliegende varkens?'
Eleanor grinnikte. 'Daarom dit.' Ze hield het blaadje op en wees met haar vinger naar wat zwarte inkt bovenaan de pagina waar stond 'Omdat je die was vergeten, grondgraver. Deze moest je van Snape hebben, anders kon ik nablijven'.
Jenna gniffelde. 'Kijk, dat klinkt dan wel weer als Draco.'
Eleanor rolde het stuk perkament op en stak het in haar zak. 'Grof taalgebruik ook,' zei ze toen lachend, 'gelukkig ben ik niks liever van hem gewend.'
'Oh!' Jenna gaf Eleanor een klap tegen haar arm toen ze zich plotseling iets herinnerde. 'Vandaag is het pasen!'
De glimlach op Eleanors gezicht groeide en ze gilde een keer enthousiast. 'Hoe kon ik dat zijn vergeten! Dan hebben we nog een boel te regelen.'

Reacties (3)

 • EvilDaughter

  Bij de titel hoopte ik dat Draco over Eleanor ging vertellen, kmdat die haar laatst zag huilen door die stomme ketting.
  Maar huiswerk is ook okee! Leuk stukjexD
  Snel verder?

  5 jaar geleden
 • magiclove

  snel verder

  5 jaar geleden
 • Altaria

  Jaa Jenna en Neville ik vind het nu al leuk;)haha dat briefje van Draco XD

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen