Foto bij Hoofdstuk 12

Ze logen niet toen ze zeiden dat het een magisch bos was,’ zei Stevey, die zenuwachtig heen en weer trippelde. ‘Het is echt prachtig. Het mist alleen één heel erg belangrijk ding.’
‘Wat dan?’ vroeg meneer Betweter.
‘Een toilet,’ antwoordde Stevey met een kaarsrecht gezicht. Haar uitermate serieuze gezichtsuitdrukking zorgde er haast voor dat ik in het lachen uitbarstte. ‘Serieus, Noël, je had op z’n minst even kunnen waarschuwen, dan had ik niet in een bos moeten plassen. Tussen de platen, die misschien wel giftig zijn.’
Noël haalde een schouder op alsof het haar niet veel kon schelen – en waarschijnlijk was dat ook zo. ‘Ik stel voor dat we elkaar eerst beter leren kennen,’ zei Noël. ‘Een naam bijvoorbeeld, dat zou nog eens handig zijn.’
‘Nee!’ riep meneer Betweter uit. ‘Ik heb eerst nog een heel belangrijke opmerking. Ik heb mijn mond al verdomme twee uur dicht moeten houden, omdat ik van Alexander niks mocht zeggen. Maar Alexander is er niet, dus nu kan ik mijn gang gaan, toch?’ Man, iedere keer dat hij zijn mond opentrok, groeide mijn haat jegens deze gast.
‘Ga je gang,’ zuchtte Noël, een tikkeltje geïrriteerd.
Meneer Betweter draaide zich naar mijn en liet zijn ogen inspecterend over mijn lichaam glijden. Het voelde zeer ongemakkelijk aan, maar dit was niet het uitgewezen moment om ruzie te zoeken met een van mijn collega’s.
‘Wil je seks met me hebben?’
Uh… Pardon? Wat, wacht… Was hij serieus? En was deze vraag aan mij gericht? Oh God, wat moest ik nu doen? Hem slaan leek de perfecte oplossing, maar Stevey was me voor – en eigenlijk was ik daar ook wel blij om.
Ze nam haar stok, waarvan ze de scherpe uiteinden had afgedekt met twee rubberachtige bolletjes, en ramde ermee op de jongen. ‘Pedofiel!’ gilde ze, terwijl ze zich klaarmaakte voor een nieuwe aanval en de jongen zijn hoofd probeerde te beschermen met zijn armen. ‘Ik ga je doodslaan. Oh, mijn God! Hoe durf je?’
‘Waarom ben je zo op je tenen getrapt? Jij hebt hier niks mee te maken.’ Toen Stevey uithaalde met haar stok, deinsde hij achteruit, waardoor hij over een uitstekende boomwortel struikelde en op zijn billen terecht kwam in het ondiepe beekje. Het water botste tegen zijn benen, terwijl hij zijn ogen sloot en er een uitdrukking van ongenoegen op zijn gezicht speelde.
‘Ik bescherm mijn vrienden. Jij blijft met je poten van Jesse af, of ik ram je in elkaar. Opnieuw.’
De jongen stond op en liep met een natte broek uit het beekje, waarna hij terug op het land klauterde. Bijna gleed hij uit en viel hij opnieuw in het beekje, maar hij kon zichzelf net op tijd redden door al zijn gewicht naar voren te werpen. ‘Au,’ zei hij, niet echt gemeend. Hij ging weer op zijn beide benen staan en keek Stevey met een vijandige blik aan. ‘Waarom zo aanvallend? Ben je nog maagd of zo?’
Had hij het nog erger kunnen maken? Waarschijnlijk niet. Deze gast was echt de grootste idioot die deze planeet bewandelde.
‘NATUURLIJK BEN IK MAAGD!’ tierde Stevey. Haar ogen spuwden vuur en haar stok doorkliefde de lucht als een razende. ‘Ik kan nog zien, idioot. Ik ben nog nooit verliefd geweest, dus waarom zou ik dan in godsnaam seks hebben? Waarschijnlijk heeft niemand hier al seks gehad.’
Stevey liet haar blik van mij naar Noël gaan om bevestiging te zoeken. Ik haalde mijn schouders op, terwijl Noël met haar handen begon te zwaaien en verdedigend zei: ‘Kijk mij niet aan, ik ben blind.’
‘Maar mag ik nu seks hebben met Jesse of niet?’ vroeg de jongen en op dat moment had het niet veel gescheeld, of Stevey had hem aan haar stok gespietst.
‘Waarom zou Jesse seks met jou willen hebben?’ brieste Stevey.
‘Omdat het leuk is. En ik ben enorm goed in bed, weet je.’
‘Pervert,’ bromde Stevey.
‘Wel, ik kan het niet ontkennen.’ Meneer Betweter – die zonet was gepromoveerd tot meneer Pervert – keek me vragend aan. ‘Ga je mijn vraag nog beantwoorden?’
‘Ik denk dat ik het aanbod afsla,’ zei ik, mijn woede beheersend. Man, dit gastje was ook echt niet op zijn mondje gevallen. Hoe kon hij zelfs?
‘Ik kan nog steeds…’ begon de jongen, maar Noël snoerde hem de mond.
‘Laten we overgaan naar een ander onderwerp, voordat er doden vallen.’ Ze had zich tegen een boom gezet en keek ons afwachtend aan. ‘Ik weet nog steeds niet hoe iedereen heet,’ verduidelijkte ze.
‘Ik ben Stevey,’ zei Stevey met een brede glimlach. ‘Aangenaam kennis te maken.’
‘Jesse,’ zei ik simpel. Ik dacht dat iedereen ondertussen wel doorhad dat mijn naam Jesse was, nadat Stevey hem zo luid had geschreeuwd dat heel het bos ondertussen mijn identiteit wel moest weten.
‘Pim,’ zei meneer Pervert. En dit was precies de reden waarom ik vond dat ouders hun kind pas een naam mochten geven op latere leeftijd.
‘Die naam past totaal niet bij je,’ sprak Stevey mijn exacte gedachte. ‘Het klinkt veel te schattig voor een pervert als jij.’
‘Volgens mij had een van mijn vrienden vroeger een schildpad die Pim heette,' sprak Noël.
‘Word ik nu vergeleken met een schildpad?’ vroeg Pim, die er een beetje ongelukkig uit begon te zien.
‘Een schildpad heeft vast betere manieren dan jij,’ zei Stevey, die dreigend met haar stok in Pims richting wees. Ik kon niks anders dan Stevey gelijk geven. Als ik Pim nog niet eerder had gehaat, dan deed ik het nu. Hij was alles wat ik aan een persoon verachtte – en meer. Irritante jongen uit de wachtzaal zou nog aangenamer gezelschap zijn; hij zou me tenminste niet proberen te verkrachten – hoopte ik.
‘Oké, mijn naam past niet bij mijn persoonlijkheid. Kunnen we het onderwerp afsluiten, alsjeblieft?’ Hij keek bijna wanhopig om zich heen om onze blikken te peilen. Stevey keek afkeurend en ik deed mijn best om een bepaalde afstandelijkheid in mijn ogen te leggen, zodat hij zich zeker niet geroepen voelde om iets te proberen. En Noël… Wel, Noël had de meest neutrale gezichtsuitdrukking die ik ooit had gezien.
‘Ga je ons nog vertellen waar we ons aan mogen verwachtten?’ vroeg ik dan maar, om het even over een andere boeg te gooien.
‘Ik zal jullie alles wel vertellen wanneer de tijd rijp is. Ik kan een encyclopedie van meer dan duizend pagina’s schrijven over dit bos, maar het probleem is dat ik niet weet welke informatie we nodig zullen hebben. Ik leg alles uit zodra ik voel dat jullie uitleg nodig hebben, voor de rest kun je het beter op je af laten komen en alles zelf ervaren. Volgens mij is dat de beste manier om levend uit dit bos te komen.’ Hmm, mysterieus.
Noël stond op en zodra ze een stap in onze richting zette, schoten er vleermuizen over onze hoofden, om daarna in een cirkel boven ons te vliegen, hevig klapperend met hun vleugels. Onder de indruk van dit fenomeen keek ik op naar de dieren, die gecontroleerd leken te vliegen, alsof iemand anders ze vanaf een afstandje bestuurde. ‘Gevaar,’ fluisterde Noël, en net op dat moment hoorde ik geritsel in de struikjes.
Gefixeerd keek ik naar de planten, maar het gevaar leek van een heel andere plek te komen. Voordat ik het wist, zag ik hoe iets – nee, iemand – uit een boom sprong en soepel voor ons landde. Zijn kledij was eerder primitief te noemen; waarschijnlijk was er ook nergens in dit bos een keurige kledingwinkel. Zijn bruine ogen schitterden op een angstaanjagende manier in het zonlicht dat doorheen het bladerdek sijpelde.
Ik dacht dat hij ons zou aanvallen, ons zou vermoorden, maar ik besefte al snel genoeg dat hij dwars door ons heen keek. Hij had slechts oog voor één iemand, de rest was gewoon decoratie.
‘Jij,’ brieste hij toen zijn ogen die van Noël ontmoetten. ‘Ik zal je vermoorden.’

Reacties (10)

 • SonOfGondor

  Dafuc Pim? Ik mag Stevey wel heel erg!

  3 jaar geleden
 • Amren

  Normaal gesproken heb ik echt een hekel aan mensen zoals Pim, maar nu kan ik niet meer dan medelijden met hem hebben omdat hij zo'n verschrikkelijke idioot is. Poor thing, je zal maar met die idioterie geboren zijn.

  3 jaar geleden
 • LilsEvans

  Hahahaha. Oké. Die Pim is het meest vage maffe vreselijke persoon ooit :')

  3 jaar geleden
 • SelenaGomez1

  'Wil je seks met me hebben?'
  Altijd leuk zo van die totaal-uit-het-niets-komende opmerkingen (;

  3 jaar geleden
 • Croweater

  Pim is vreemd zeg. Ben benieuwd waar die opmerking vandaan komt. Ik had nogal een ander beeld van hem.

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen