Voor Essie bae. c:

“Marco, kan je alsjeblieft open doen?” Harde snikken verlieten Eriks mond en hij was er zeker van dat zijn gezicht onder het snot zat. Maar hij moest iemand zien, iemand die hem troost kon bieden. En in dit geval was dat niet zijn vriend.
De deur ging open en Erik keek op. Hij zat op het opstapje van het huis van Marco, moeite om te blijven staan. “Erik? Wat is er aan de hand?” zei hij verbaasd en zakte naast hem neer.
“Mats.. hij.” Erik bleef hangen in zijn woorden en begon te hoesten. Marco woelde zachtjes door Eriks haren en keek hem onderzoekend aan. Hij probeerde Erik tot rust te krijgen, maar dat werkte niet.
“Wil je binnenkomen?” vroeg Marco zachtjes. Erik knikte. Marco pakte hem onder zijn oksels vast en trok hem omhoog. Daarna trok hij zijn beste vriend in een knuffel.
“Sorry.” fluisterde Erik zachtjes. Marco keek op. Hij schudde langzaam zijn hoofd en wees naar binnen.

Eenmaal binnen had Marco Erik onder zijn favoriete deken gestopt en was nu koffie aan het zetten. Buiten dat zijn gezicht doorweekt was door het huilen, was het ook nog eens enorm koud buiten. En omdat Erik alleen een shirtje aan had, zat hij nu bibberend op de bank.
Marco liep terug naar Erik en zette de twee bakjes koffie voor hen neer. Hij zakte naast Erik en pakte zijn hand. Erik keek er kort naar, maar besteedde er verder geen aandacht aan.
“Kan je het nu vertellen?” vroeg hij twijfelend. Hij wilde niet dat Erik opnieuw overstuur zou raken, maar hij moest het toch een keer zeggen waarom hij was gekomen. Erik beet op zijn lip en hij trilde even. Daarna knikte hij langzaam. Zijn gezicht werd nog bleker toen hij uiteindelijk zijn mond opende.
“Mats is vreemdgegaan.” zei hij toen. Marco's mond viel open.
“Hij kwam niet thuis van werk en antwoordde niet op mijn smsjes en toen ik vanochtend wakker werd biechtte hij op dat hij dronken was geworden en een jongen had ontmoet.” legde Erik langzaam uit, terwijl hij probeerde zijn adem onder controle te houden.
“En wat heb je toen gezegd?” vroeg Marco. “Ik ben weggegaan zonder iets te zeggen. Hij weet hoe ik ben, ik kan zulke dingen niet onder ogen komen. Hij weet hoe kwetsbaar ik ben en dan doet hij zoiets als dit.”
Een eenzame traan verliet zijn ooghoek. Marco veegde hem zwijgend weg. “En nu?” vroeg hij. Erik haalde zijn schouders op. “Ik weet het niet. Ik heb het gevoel dat het de laatste tijd niet zo goed gaat tussen Mats en mij.” Eriks onderlip begon te trillen.
“Hey, rustig Erik.” fluisterde Marco, terwijl hij Erik dichter naar zich toe trok. “Ik weet gewoon niet wat ik moet doen.” zei hij verward.
“Misschien moet je terug doen wat hij je heeft aangedaan.” floepte uit Marco's mond. Erik keek verbaasd op. “Wat bedoel je?” vroeg hij. Marco haalde zijn schouders op. “Hij is vreemd gegaan, dus dan mag jij dat ook.”
Het klonk belachelijk, als Marco er over nadacht, maar de jongen had al sinds hij Erik kende een crush op hem gehad. Maar toen Mats in beeld was gekomen, had Marco dat niet meer kunnen vertellen.
“Maar ik wil hem niet kwijt.” mompelde Erik. “Maar je bent kwaad.” probeerde Marco. Oké, misschien ging hij iets te ver, maar wat Mats Erik had aangedaan, was ook niet normaal. Erik beet op zijn lip en keek Marco aan.
“Waarom wil je zo graag dat ik-” Enig kans om verder te praten had Erik niet, want Marco's lippen drukte al aarzelend op die van hem. Geschrokken en verward liet hij het toch toe en langzaam ontspande Erik. Hij voelde Marco's hand nog steeds in de zijne, voelde hoe Marco's lippen de zijne onderzochten.
Toen Erik zijn ogen opende, was Marco weer terug gaan zitten. Erik was sprakeloos. Zowel over het feit dat hij zonet vreemd was gegaan, als over het feit hoe goed Marco kon zoenen.
Een aarzelende blik stond op Marco's gezicht.
“Als je nu weg wilt rennen snap ik dat. Sorry voor mijn stomme gedrag.” mompelde hij toen, terwijl hij opstond. Eigenlijk wist hij niet waar hij heen wilde, weg uit deze kamer was dan ook al genoeg. Maar voordat Marco een stap kon zetten stond Erik tegenover hem. Een twijfelende, maar toch ferme blik stond op zijn gezicht en hij drukte Marco tegen zich aan. Ze keken elkaar in de ogen en Erik leek na te denken.
“Dit is zo ontzettend stom. Maar god, ik wil dit zo graag.” mompelde hij. Marco keek hem verbaasd aan. Erik beet verlegen op zijn lip. Hij legde zijn handen in de haren van Marco en drukte zijn lippen kort op die van hem. Het voelde goed. Erik moest toegeven dat hij dit al een lange tijd had willen doen.
“Weet je het zeker?” fluisterde Marco bijna onhoorbaar. “Nee.” antwoordde Erik simpel maar tilde Marco op. Marco wikkelde zijn benen rond Erik middel en zoende hem zoals hij dat nog nooit bij iemand had gedaan. Toch bleef er een twijfel in zijn acties zitten en Erik voelde dat ook.
Hij stopte de zoen en keek Marco opnieuw aan.
"Wat is er?" vroeg hij. "Ik wil je relatie niet verpesten." antwoordde Marco. "Die is toch al naar de klote." gromde Erik zachtjes. Marco had hem nog nooit zo nonchalant gezien, hij kon er wel aan wennen. Toch wilde hij niet dat Erik Mats zomaar verliet, al was het dan voor Marco. Maar Marco had het er zelf naar gemaakt.
Eriks mobiel ging af en hij bekeek het scherm. "Het is Mats." zei hij en drukte hem toen weg. Hij gooide zijn mobiel op de bank en pakte toen Marco's hand. Het was een voordeel dat hij het huis uit zijn hoofd kende. Hij kwam hier zo vaak. Marco vond het allemaal wel best. Eerlijk gezegd vond hij het best wel sexy hoe dominant Erik ineens deed.
Samen liepen ze de trap op en Marco's kamer in. Marco keek Erik verschrikt aan toen hij besefte wat Erik wilde. Erik drukte zijn wijsvinger op Marco's mond.
"Als Mats niet vreemd was gegaan was dit nooit gebeurd. Ik heb mijn gevoelens voor jou weg moeten stoppen en nu kan ik ze je dan eindelijk tonen." Marco kon niet geloven wat Erik zonet had gezegd. "Heb je gevoelens voor mij?" het was een stomme vraag. Erik lachte zacht en haalde zijn schouders op. "En nu ik weet dat het wederzijds is, waarom niet." grinnikte hij. Marco deed een stap naar voren en gooide Eriks shirt over zijn hoofd. Hij bekeek zijn gespierde lichaam. Hoewel hij het nog steeds geen slim idee vond, kon zijn verstand hem niet overtuigen om te stoppen. En had zijn hart de overhand.

De twee jongens hadden dan ook een fantastische eerste keer. Ze onderzochten elkaars lichamen. Leerde nieuwe dingen kennen. En bovenal hadden ze nu elkaar. Twee jaar lang had Erik zijn gevoelens weggestopt, maar nu hij ze eindelijk kon laten gaan, wist hij ook precies dat hij de juist beslissing had gemaakt.

De volgende morgen werd Erik wakker in Marco's bed. Hij wreef kort door zijn ogen en zag toen dat zijn mobiel naast hem lag. Hij pakte hem op en zag de hoeveelheid smsjes van Mats. Hij zuchtte en legde zijn mobiel weg. Net op dat moment kwam Marco binnen met een ontbijtje, speciaal voor hun twee. Meteen kwam Eriks glimlach weer tevoorschijn.
Marco zette de borden op zijn nachtkastje en kroop naast Erik. Hij drukte een korte kus op Eriks lippen.
"Ik dacht dat je een ontbijtje misschien wel lekker vond." mompelde Marco zacht. Mats had dit nog nooit voor Erik gedaan.
"Je bent fantastisch." fluisterde Erik. "En gisteren was ook fantastisch." zei hij verlegen.
Een twinkeling ontstond in Marco's ogen. Hij keek snel weg en pakte de borden. "Hier, je moet wat eten." zei hij snel, waardoor Erik begon te lachen.
Hij zou wel over Mats heen komen. Hij moest wel. Maar hij wist dat het wel zou lukken. Zo met Marco aan zijn zijde kon niks fout gaan.

Reacties (10)

 • Kjaensen

  MAAR GAB WEET JE DIT IS ZO ONTZETTEND CUTE EN BAE EN BHFVDGHJHFTRYDHGUHSIYDTGFVEUY

  5 jaar geleden
 • Kjaensen

  "Je bent fantastisch." fluisterde Erik.

  Same tbh.

  5 jaar geleden
 • Kjaensen

  Eriks mobiel ging af en hij bekeek het scherm. "Het is Mats."

  Erik be like: "hey let's pick up the phone so Mats can hear us having sex. Payback as fuck." HAHAHAHA nee dat is ook weer zielig.

  5 jaar geleden
 • Kjaensen

  "Als je nu weg wilt rennen snap ik dat."

  Erik be like

  5 jaar geleden
 • Kjaensen

  “Misschien moet je terug doen wat hij je heeft aangedaan.” floepte uit Marco's mond.

  Marco be like

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen