Foto bij 1.Re

Brought you around and you just brought me down
Hate is a strong word
But I really, really, really don't like you
I really don't like you
Thought that everything was perfect
Isn't that how it's supposed to be?

- Plain White T's

Louis was op zoek en hij vond wat hij zocht kussend met één van de tweede viool speelsters in de traphal.
"Ahem," Natte, smakkende geluiden. Ongecoördineerd en evenwel onaantrekkelijk. Je zou denken dat muzikanten daar een oor voor zouden hebben.
"Ahem," Louis gaf het op en tikte Niall op zijn schouder. Niall draaide zich om veegde geschrokken met zijn mouw langs zijn lippen.
"Oi, Tommo." Louis reageerde door zijn wenkbrauwen op te trekken naar het meisje.
"Moet jij die coda niet gaan oefenen, Cynthia? En al die passages waar je mijn hulp bij nodig had gisteren?" Ze knikte beschaamd en maakte zich snel uit te voeten.
"Dat was gemeen." zei Louis.
"Jij ben hier de gemenerik, maat." Niall neep in één van Louis' tepels.
"Jij bent zo ongemanierd, Horan. Ik zweer dat ik..." Niall grijnsde en neep in de andere. Nogal hard. "Kijk, ik weet dat ze onweerstaanbaar zijn, maar je zult je moeten leren beheersen." De bruinharige Ier begon luidop te lachen. Louis moest moeite doen om zijn voorbeeld niet te volgen. De man was een imp[1], een Ierse dwerg, waarschijnlijke één van de ondeugendste (en vaak de meest dronken) in rij, maar hij was een eerste klas Franse hoorn speler én Louis' beste vriend in het LSO.
"Zeg het maar, babe."
"Wat?"
"De interim dirigent, ik weet dat jij weet wie het is."
"Dat kan," Niall wiebelde ondeugend met zijn wenkbrauwen.
"Nu niet met me flirten, Horan. Wie is het?"
"Harry Styles," Oh nee. Louis dacht even dat hij het hallucineerde, omdat de naam op geen van zijn lijstjes stond. Hij was géén mogelijkheid.

'Harry Styles'
'Harry Styles'


"Je hebt het mis."
"Nee, het is echt zo."
"Dan heeft iemand tegen je gelogen." Niall haalt zijn neus op.
"Alsjeblieft Tommo. Ik ben een menselijke leugendetector."
"Juist, ja." Niall raakte even Louis' schouder aan.
"Ik heb het nieuws van Grimmy. Hij vertelde het me terwijl we een biertje aan het drinken waren in The White Lion. Het is echt de waarheid, ik zweer het op mijn leven en op dat van je toekomstig geadopteerde baby's." Louis stapte naar rechts, en maakte een beweging met zijn hoofd waardoor het haar uit zijn gezicht was. Zijn haar hing niet echt in zijn gezicht maar hij deed het uit gewoonte. Hij stapte naar links en beet verontrust op zijn lip.
"Shit," Niall sloeg hem vriendschappelijk op de rug.
"Jullie zullen het wel met elkaar kunnen vinden. Ik ken Harry."
"Natuurlijk ken je hem. Je kent iedereen die in Europa leeft, zelfs die kleine Prins George." Niall grijnsde.
"Jullie worden nog beste vrienden." Louis rolde met zijn ogen.
"Niet als hij nog steeds..." mompelde hij. Maar Niall was al verdwenen.

Die namiddag kondigde Grimshaw het officieel aan tijdens de repetitie. Louis probeerde zijn gezichtsuitdrukking kalm te houden en onaangedaan. Hij probeerde zinnen als 'opwindend jong talent' en 'de nieuwe Toscanini' te negeren. Maar binnenin was hij onrustig. Hij probeerde te slikken, maar zijn keel was droog en zijn adamsappel voelde als een stuk klei. Het is gewoon door de droge winterlucht. probeerde hij zichzelf te overtuigen. Zijn rechterknie trilde.
"Hij zal het orkest overnemen na ons 'Night of Romance' optreden." Grimshaw ging verder. "We kijken er heel erg naar uit. Nogmaals dank Ms. Price om in te springen als dirigente, om voor dat optreden te oefenen en om dat te dirigeren." Hij knikte naar Lucinda Price, de London Philharmonic's assistent dirigent, die even ingesprongen heeft tijdens de periode die we zonder dirigent doorbrachten. Ze glimlachte en boog beleefd onder het applaus.
"Mr. Styles zal drie cyclussen dirigeren bij ons. In maart, april en juni. Hij heeft al enkele originele ideeën." Louis hoopte dat hij zich de bezorgde blik, die even te zien op was op Grimshaw's gezicht verbeeld had, terwijl hij even naar de vioolsectie keek. "Ik ben er zeker van dat we zijn werk allemaal uitdagend zullen vinden." Eindigde hij en klapte in zijn handen. "Terug aan het werk, dames en heren." Uitdagend. Oh, God.

[1]: Een mythisch wezen, vergelijkbaar met een fee of alf. (Bron: betekenis-definitie.nl)

Afspeellijst

Harry Styles wordt de nieuwe dirigent! Denken jullie dat Louis en Harry goed met elkaar zullen kunnen opschieten? Waarom reageerde Louis zo vreemd op het nieuw? Enig idee? Let me know!

Greetz Translator

Reacties (1)

 • Niallerslove

  Ergens heb ik het gevoel dat Louis en Harry in het begin geen goede vrienden zullen zijn, in tegenstelling tot wat Niall claimt. Ik krijg niet de indruk dat Louis en Harry een verleden hebben (in elk geval, Louis laat dat in zijn gesprek met Niall niet blijken). Maar, wat 'Harry nog steeds ...'? Wellicht heeft hij zich racistisch uitgelaten en is hij niet open-minded als het gaat om geaardheid? Of loopt Harry enorm naast z'n schoenen en is hij enorm onvriendelijk tegen alles en iedereen dat op z'n pad komt? Of heeft Harry wellicht een relatie met een familielid/kennis/vriend(in) van Louis en is het daarom ongemakkelijk?

  Zoals je ziet, ideeën genoeg. De enige manier om erachter te komen is om snel verder te lezen, denk ik;)

  2 weken geleden
  • Translator

   I like where your head's at. 😉

   1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen