Weer een nieuwe Quibbler!!!! En onderaan vindt je nog informatie over de schrijfwedstrijd die loopt tot 15 maart, geef je dus nog even snel op!

THE QUIBBLER


In deze Quibbler:
- Tom de waard in het st. Holisto?
- Snotti gespot!
- Interview over de waterkoker
- Nieuwe veren
- Reclame
- Story en quiz van de week
- PSTom de waard in het st. holisto?
~Mare

Vorige week was ik op bezoek gegaan bij Tom, omdat er een gerucht ging over The Leaky Cauldron. (Heb je dat interview niet gelezen, ga dan naar deze link! Vandaag ga ik verder mee met Tom.

We reden met de Knight Bus, want om nu te gaan vliegen, of Floopowder gebruiken leek me niet verstandig. De reis verliep vlekkeloos, dus daar ga ik jullie ook niet mee vervelen. Tom hield de hele tijd zijn mond. Aangekomen bij het st. Holisto:
Kom, Tom. Hierdoorheen!
oke....
Waarmee kan ik u van dienst zijn?
Tom is gek, en ik weet niet wat hij heeft. Hij herhaalt de hele tijd zichzelf.
Wil je mijn oude vrienden zien?
Dat heeft hij nou al vijf keer aan mij gevraagd!!
Hmm, juist ja. Lijkt me een geval van spreukschade, vierde verdieping, gang 3 kamer 5. VOLGENDE!
Pardon, mag ik er even langs? Oh, kunnen wij nog erbij, in de lift? Fijn.
Mare!!!!! Waar zijn we!?
Rustig Tom. Het komt goed.
Ah, zijn jullie Mare en Tom?
Ja. Fijn dat u er bent.
Waar zijn we?
Dat is dus wat hem mankeert. Hij zegt de hele tijd hetzelfde zinnetje, maar weet niet dat hij dat al heeft gezegd.
Dat lijkt me een duidelijk gevalletje van oblitus pronunciation Ja. Dat moet het zijn.
Sorry, maar dit zegt mij niks... Is er een behandeling voor?
Nu nog niet, maar de Helers zijn druk bezig om die te maken. Tot dan lijkt het me handig om hem vrij te geven, dus geen werk meer. Is dit mogelijk?
Nou, hij is de barman van The Leaky Cauldron... Dus eigenlijk niet. Maar we vinden wel iemand. Desnoods wordt ik wel barman. Lijkt me best leuk, maar eigenlijk niet voor meer dan één dag. Kan Tom bij jullie blijven, ik weet niet zo goed wat ik met hem aanmoet!
Mare.... Ga niet weg voordat je mijn oude vrienden hebt gezien!
Eigenlijk is het st. Holisto helemaal niet voor dit soort dingen. Misschien kan hij gewoon een kamer huren in The Leaky Cauldron?
Ik zal erover nadenken....

Weet een van jullie nog iemand die barman wil worden? tijdelijk, dat wel. We zullen volgende week zien hoe het is afgelopen met Tom.

Snotti gespot!

~ Milou


De Snottifant Faunaat! Afgelopen week hebben we een signaal gekregen van deze bijzondere man. Een vrouw, genaamd ms. Hilster had ons dit laten weten. Zij maakte een wandeling door de Zwitserse Alpen en wilde een lekker groot gras cola (een dreuzeldrankje) gaan drinken. Ze was erg betrokken met dreuzels. Zelf ben ik vervolgens ook de Alpen ingetrokken met mijn rugzakje en heb me voorgedaan als dreuzel. De toch was erg leuk, maar wel koud, zo hoog! Maar goed, ik ontmoette mevrouw Hilster tussen de glinsterende sneeuw in een berghutje, en zij vertelde mij dat ze een man het bos in zag sprinten, alsof hij ergens voor op de vlucht was. De vrouw had dit vreemd gevonden en was erachter aan gegaan. Opeens zag ze een zeer merkwaardig dier voorbijkomen. Ze had het dier en de man het bos ingevolgd, en even later had het dier zoekend om zich heen gekeken. Daarna veranderde het dier opeens in een man, en aangezien ze een trouwe lezer van The Quibbler was, wist ze dat ze te maken had met de snottifant faunaat! De vrouw had voor ons een afspraak voor een interview gemaakt, en wij zijn haar hier erg dankbaar voor! Bedankt, mevrouw Hilster! En we zijn natuurlijk ook heel erg benieuwd achter wie onze geliefde faunaat aanzat… Voor volgende week staat een interview met deze man gepland, dus meer hierover vind je volgende week in The Quibbler

Interview over de waterkoker!

~ Amina


Al van de schrik bekomen van twee weken terug, ga ik nu met goede moed weer op pad. Deze keer naar een persoon die wat minder onvoorspelbaar is, namelijk Hermione Granger. Zij is een van de beste vrienden van de geweldige Harry Potter. Getrouwd met Ron Weasly, de andere beste vriend van Harry Potter.
Wij gaan het hebben, in verband met de Quibbler-schrijfwedstrijd, over een waterkoker.

Hallo Hermione.
Oh, hallo, Amina was het toch?
Dat klopt. Ik had een paar vraagjes over de waterkoker.
Ik zal er wel even over na moeten denken, denk ik, aangezien ik niet echt Muggle dingen meer gebruik.
Dat is goed. Okee, eerste vraag. Wat is de functie van een waterkoker?
Nou... *denkt een minuutje na* De naam spreekt al voor zich... Het kookt water.
En hoe laat je het werken?
Door elektriciteit. Je steekt de stekker in het stopcontact.
Elektriciteit word waarschijnlijk wel gesnapt bij de tovenaars en heksen, maar stekker en stopcontact?
Ja, ik kan het niet echt goed uitleggen hoe die dingen werken.
Okee, maar wat kun je dan met dat gekookte water?
Nou, wat ze hier ook doen, thee zetten of andere dingen.
Okee, genoeg gevraagd. Ik zal weer teruggaan, bedankt! Ik heb helaas geen waterkoker voor je.
Oh, dat is ook niet nodig. We hebben ook geen stopcontact.
Doei, Hermione!

Het was een geweldig, rustig interview. Er is weinig informatie verteld erover.
Een waterkoker is een koker van water, je kan er thee mee maken.
Veel succes met schrijven! Doe vooral mee!

Nieuwe veren

~ Milou


Scrivenshaft's Quill Shop, onze schrijfwaren winkel in Hogsmeade, heeft gisteren bekend gemaakt dat hij een nieuwe manier heeft uitgevonden om te schrijven! Of nouja, nieuw, een andere manier! In plaats van ganzenveren heeft deze winkel het nu ook mogelijk gemaakt om met een ravenveer, een adelaarsveer, een zwanenveer en een kalkoenenveer te schrijven. Met een fraai staaltje toverkunst heeft Scrivenshaft’s Quill Shop het voor elkaar gekregen dat deze veren zich nu ook bevinden van een schrijfpunt die inkt kan opnemen uit de hiervoor bestemde inktpotjes. Het voordeel hiervan is dat mensen die allergisch zijn voor ganzen en hun veren nog steeds kunnen schrijven, maar dat je eventueel ook een veer van je favoriete dier kunt gebruiken. En je hebt meer keuze, en keuze bevalt een grote groep mensen wel. Het zélf kunnen uitkiezen van je schrijfpen, in plaats van een standaard ganzenveer… Scrivenshaft’s Quill Shop hoopt dat de mensen hier nog een tijdje van kunnen genieten!

Natuurlijk verkoopt Scrivenshaft’s Quill Shop ook nog steeds hun oude schrijfwaren! Je kunt nu ook perkament in verschillende kleuren krijgen, en inkt is verkrijgbaar in de kleuren nachtblauw, bloedrood, inktzwart, smaragdgroen, legergroen, knalroze en pimpelpaars! Scrivenshaft wilde dus zeggen dat alle leerlingen die nu op Zweinstein zijn of er nog naar toe gestuurd moeten worden (zie voor meer info deze quiz), dus met spoed Hogsmeade moeten bezoeken, voor een bezoekje aan Scrivenshaft’s Quill Shop!

Reclame

~ Milou


Spellen Voor De Tovenaar! Koop nu een vernieuwde toverschaakset, of knalpokerset, ga zo maar door… Bij Spellen Voor De Tovenaar! Altijd de laagste prijsgarantie! (Vertrouwde schaakstukken kosten 2 galjoenen meer, tweedehandse schaakstukken zijn voor de helft van de prijs)

Quality Quidditch Supplies heeft net de nieuwste bezems binnen in verband met het WK Quidditch wat weer een keer voor de deur komt te staan! Naast de FireBolt bestaat er nu ook de WaterBolt, voor de lichtgewichte mensen! Ze lijken op elkaar, maar de werking is net anders! Meer informatie vindt u in Quality Quidditch Supplies, gelegen aan de Wegisweg! Twijfel dus niet en breng snel een bezoekje!

Nu bij Florean Fortescue's Ice Cream Parlour: De WinterBijnaVoorjaarSorbet voor de helft van de prijs! Nu slechts 4 sickles! Deze actie heeft Florean ingelast omdat nu toch echt voor iedereen de voorjaarsvakantie voorbij is, en dan mag je toch wel genieten van de WinterBijnaVoorjaarSorbet! Een goed begin voor school!
(Wilt u deze sorbet zelf maken? Het recept bevindt zich hier)

Quiz en story van de week


Secret Muggle.
[Draco Malfoy] van Considerable en Ladybluex! een supermooi verhaal!

De grote Gilderoy Lockhart kennis quiz van Lily_Evans! Een leuke quiz over Gilderoy Lockhart!

PS


Onze schrijfwedstrijd loopt tot 15 maart! Schrijf een stukje over een waterkoker! Een moeilijk onderwerp, maar toch de moeite waard om te proberen! Wil jij meedoen, of kijken wat het precies inhoud? Kijk dan even hier!

Reacties (4)

 • Ladybluex

  Super leuk!
  Bedankt dat onze story de story van de week is
  dankjullie wel!!

  Vanavond hoofdstuk 22:):):)

  4 jaar geleden
 • LilsEvans

  Muh arme Tom :/ Ben benieuwd wie de vervangende barman nu wordt!

  En yay, de Gilderoy Quiz. Dat maakt de Quibbler van deze week toch wel extra perfect, want alles met Gilderoy is natuurlijk perfect:)

  4 jaar geleden
 • SlytherinQueen

  Ik ben benieuwd naar het interview van de Snottifant Faunaat van volgende week!(A)

  4 jaar geleden
 • ChiIdhood

  Leuk stuk!! (Zoals altijd)(lol)
  _O_

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen