Foto bij De eerste dag

Het is de eerste dag in het kasteel en we hebben gelijk een opdracht gekregen om te kijken naar de wetten van Illéa. De opdracht maakte me blij, maar ook zenuwachtig. Ik mocht onderzoek gaan doen naar de wetten en meer leren. Ik wil alleen niet gelijk te veel mijn best doen dat iedereen me zo'n opschepper vindt. En wat nou als ik iets zeg wat het koningshuis beledigt? Moet ik dan terug naar huis? Ik wil niet gelijk op de eerste dag teruggestuurd worden.
      Ik wil dingen kunnen leren, kunnen ontdekken. Eindelijk even rust zonder te moeten werken. Ik kan eindelijk echt nieuwsgierig zijn zonder dat het mijn werk verstoort. Misschien dat ik nu ook eindelijk alle vragen die ik heb kan stellen. En dat gaat niet als ik nu gelijk wordt teruggestuurd. Ik wil leren over de geschiedenis, over het ontstaan van Illéa. En uiteraard wil ik ook erachter komen wat de prins voor iemand is, wat hij leuk vindt en wat hij graag doet.
      Oh, ik hoop zo dat ik niet gelijk naar huis moet. Ik hoop het zo.
      Gedurende mijn onderzoek moest ik ook denken aan wat ik zelf nog zou willen en aan mijn familie thuis. Iedereen was blij voor me dat ik eindelijk een mogelijkheid kreeg om meer te leren in het kasteel en Celinda kon alleen maar denken aan dat ik nu de prins ging ontmoeten. Ik heb de prins nog niet eens gezien.
      Zou hij onze opdracht beoordelen? Oh, ik hoop echt dat ik nog maar kan leren en dat ik de prins op zijn minst kan ontmoeten, voor Celinda.

~Rose

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen