Vanwege tijdnood een dagje later dan normaal, sorry hiervoor! Ook is vandaag de winnaar van onze schrijfwedstrijd bekend! Scroll naar beneden en kijk wie het is!

THE QUIBBLER


In deze Quibbler:
- Boekenwinkel geopend!
- Eindelijk het einde!
- Interview met Gilderoy Lockhart!
- Paaseieren!.
- WE HEBBEN EEN WINNAAR
- Reclame
- Quiz en story van de week


Boekenwinkel geopend!
~Frouke


In de Diagon Alley is er een nieuwe winkel geopend! In de winkel zijn boeken van Muggles over tovenaars te koop. De winkel wordt Magic Muggle Bookshop genoemd, al noemen sommige mensen het Quizlet of Q. Er zijn ongelooflijk veel boeken te koop, waaronder onze eigen Quibbler! Ook het boek A Darkened Heart is er te koop! Ik interviewde Aviva (Vaisey) over dit bijzondere verhaal.

Mag ik jou wat vragen stellen over A darkened heart van Laleah?
Ja, natuurlijk!
Door wie of door wat ben jij het verhaal gaan lezen?
Pff even denken. Ik ben dit verhaal tegen gekomen door gewoon te neuzen op Q. Ik weet het niet meer zo goed, misschien stond hij in de spotlight of ben ik er gekomen door het ene verhaal na het andere aan te klikken. Zoiets doe ik meestal als ik tijd over heb.
Wat vind je van het verhaal?
Echt geweldig. Sowieso het feit dat een Hufflepuff de hoofdrol heeft vind ik al leuk. Maar het is ook gewoon zo goed opgebouwd. Zo nu en dan lees je wat foreshadowing (ik ga niet teveel verklappen, iedereen moet hem maar gewoon gaan lezen) en dan heb je geen idee waar het over gaat. Dan kom je er zoveel hoofdstukken later op terug en dan weet je gelijk de link te leggen tussen de foreshadowing en het hoofdstuk. Dat is zo goed opgebouwd.
Als jij het verhaal in één woord moest omschrijven, welk woord zou dat dan zijn?
Magisch
Wat vind je van de schrijfstijl van Leah?
Heerlijk. Ik kan echt op een verhaal afkappen vanwege de schrijfstijl. Bij Leah’s schrijfstijl blijf ik maar doorlezen, zonder dat je zelf echt doorhebt dat je aan het lezen bent. Ik lees vaak op mijn mobiel en dan kan je het einde van het hoofdstuk niet zien. Ik heb vaak genoeg gehad dat ik echt dacht van: ‘He! Dit kan het einde toch niet zijn?’ En op het moment dat je terug naar boven scrolt zie je eigenlijk hoeveel je gelezen hebt.
Vind je dat er te veel of te weinig nurgels in het verhaal zitten?
Nurgels zijn nog steeds hele onbekende wezens. Een beetje aandacht voor de nurgels is oké!
Wat vind je het leukste aan het boek?
Ik weet dat dit waarschijnlijk heel cliché gaat klinken, maar ik ga toch voor de verhaallijn. Naar mijn mening is hij gewoon goed uitgewerkt en juist omdat we het door de ogen van de hoofdpersoon meemaken vind ik het juist zo leuk dat ook die niet alles weet. En dat ze geen miss perfect is, ik hou niet van hoofdpersonen die miss perfect zijn. Ik kom op mijn eerdere antwoord terug, het is een gedeelde eerste plaats voor de hoofdpersoon en de verhaallijn.
Welke magische wezens zou jij nog toevoegen aan het verhaal?
Als je erover na gaat denken zijn er eigenlijk al best wel wat fabeldieren voorbij gekomen. Ik heb zelf een zwak voor, en ik weet niet of hij geldt, the giant squid. Uit het meer. Ik heb mij altijd afgevraagd hoe groot die is, daarom mag die er best in voorkomen.
Welke recensie zou jij op de achterkant van het boek zetten?
Je keert door de ogen van de hoofdpersoon terug naar Hogwarts. Zo realistisch en mooi geschreven, dat je het gevoel hebt dat je daar ook bent.
Wil je nog wat zeggen tegen onze lezers?
Ik zou zeggen dat jullie allemaal het verhaal zouden moeten gaan lezen!
Dankjewel voor dit leuke en interessante interview!

Dit was mijn interview met Aviva. Het klinkt als een erg leuk verhaal! Volgende week spreek ik met de eigenaar van deze winkel voor alle interessante dingen over deze boekenwinkel!

Eindelijk het einde!

~Mare


Jullie hebben de afgelopen weken het verhaal van Tom de waard gevolgd, en zijn nieuwschierig geworden over het einde. ik zal vast verklappen dat het weer helemaal goed komt, maar jullie willen vast ook weten hoe dat komt! Ik interviewde de "nieuwe" barman, oftewel, degene die Tom opvolgde toen hij ziek was. Veel plezier!

Hallo!
Wilt u iets drinken?
eh, nee. Ik kwam voor uw interview.
O, is het al zolaat?! komt u maar mee.
Graag
Wat wilt u weten
ik wil niet onbeleefd zijn, maar ik ben uw naam vergeten...
O, dat maakt niet uit. Ik ben Johanna Mechtild Evelien Potter.
Potter? bent u fam...
ilie van Harry Potter? Nee. Dat ben ik niet. Potter is geen ongebruikelijke naam in deze wereld hoor.
Goed, verder. Wat weet u van Tom?
Nou, hij was ziek, en toen moest ik hem vervangen.
Weet u ook iets meer?
Ja. Ik moet hem elke dag een heel vies drankje laten drinken, en dan moet hij drie minuten en 54 seconden in de zon zitten, en daarna moet hij een boek gaan lezen, over Konijntje Knikkebeen en haar Kakelende Stomp. En dat 3 weken lang!
Dat is heftig, trekt u het allemaal wel?
Jahoor, nog 1 weekje en Tom is weer helemaal de oude.
Dat is fijn om te horen, en wat gaat u dan doen?
Ik? o, geen idee eigenlijk. Ik denk gewoon het hulpje van Tom worden.
Dus er is altijd een reserve barman?
Jahoor. Dat is er zeker! ik zal er zijn.
Wat een fijn idee!
Wel prettig, vind u niet?
Ik moet helaas weer gaan, wilt u nog iets tegen de lezers zeggen?
Ja! Kom naar the Leaky Cauldron met deze Quibbler, en krijg een drankje gratis!
Dat is aardig! Heel erg bedankt!
Graag gedaan, het was erg gezellig!
Vond ik ook. Ik moet helaas weer verder, nog een fijne dag gewenst!
Daag

Het is prettig om te weten, dat als Tom weer van zijn stokje gaat, dat het toch nog goed komt. Johanna zal er altijd zijn! Hiermee sluit ik het verhaal over Tom af, want het komt weer helemaal goed!

Interview met Gilderoy Lockhart
~Amina


Vandaag ga ik op pad, naar.... Eeh, ja, wat eigenlijk?
Ik besluit om naar het Holisto te gaan, misschien zijn daar nog leuke nieuwtjes. Daar vind ik de heer Gilderoy Lockhart (Gladianus Smalhart). Hij ziet er erg opgewekt uit. Het bleek dat hij een aantal jaar terug getroffen werd door een heftige vergeetheidsspreuk.

[bHallo, meneer Lockhart.][/b]
Oh, hallo! Wie ben je?
Ik ben Amina, ik ben een journaliste van de Quibbler. Een heel leuk en interessant tijdschrift. Hoe gaat het met u?
Ach, noem me maar Gilderoy. Het gaat goed hoor. Wil je een handtekening. Ik kan al heel goed aan elkaar schrijven! Ik krijg de hele tijd brieven van mensen en die stuur ik een foto met handtekening terug!
Het lijkt me heel leuk om een foto met handtekening te krijgen... Gilderoy...
Dat is goed! Kom mee naar mijn kamer. Ik mag in het Holisto rondlopen. Eerst moest ik telkens op mijn kamer blijven, maar daar zijn aparte mensen. Gelukkig ga jij nu met me mee. *lacht heel vrolijk, een rij witte tanden is zichtbaar.
Ik volg jou wel, ik weet niet waar we heen moeten.
Is goed! *pakt Amina's hand en trekt haar achter zich aan.
Even later op de kamer van Gilderoy
Mooie kamer is dit.
Dankjewel! Ga maar op die stoel zitten, dan zal ik even een foto en een veer pakken.
*Gaat op de stoel zitten en kijkt naar Gilderoy die heel sierlijk, met het puntje van zijn tong tussen zijn lippen, een handtekening op een foto zet.
*Geeft de foto aan haar. 'Alsjeblieft!'
Dankjewel... Ik ga er maar weer eens van door.

En voor Gilderoy me tegen kan houden verlaat ik snel het Holisto. Maar waar dit interview nou precies over ging? Tja... Niks?

PAASEIEREN
~Frouke


De paaseiergekte is weer losgebarsten! Zelfs op Quizlet staat bijna alles in het teken van de chocola! Misschien heb jij er ook wel een gekregen toen je op de Quibbler klikte. Dat kan allemaal, want Quizlet heeft een bijzondere paaseieren actie. Als je op een random knop klikt kan het zijn dat er een paasei onder zit. Uiteindelijk wint de user met de meeste eieren! Meer informatie

WE HEBBEN EEN WINNAAR
~ Milou


Dinsdag was het einde van onze schrijfwedstrijd en vandaag is bekend wie de winnaar is van de geweldige Ik Ben De Beste Schrijver Van De Maand Februari En Maart Volgens De Quibbler Redactie En Alle Andere Mensen Die Mee Hielpen Met Deze Wedstrijd Award!
Gefeliciteerd, Laleah!!! Jij hebt jouw verhaal over de waterkoker perfect in verband gebracht met Muggles en Wizards!
Hier is jouw verhaal:

Nimue Lowland liep met wijde passen door de grote hal. De korte hakjes onder haar schoenen tikten zachtjes op de stenen vloer. De laatste les van de dag was afgelopen en ze verlangde naar een kopje thee. Alle jongelingen die ze de hele dag door les had gegeven, renden langs haar heen om maar zo snel mogelijk buiten te komen. Ze passeerde een van haar collega's en glimlachte vriendelijk, waarna ze rechts afsloeg en naar buiten liep. De zon scheen heerlijk en de lucht zag strak blauw. Gelach van kinderen klonk om haar heen en in de verte het geblaf van Fang, de bloedhond van Hagrid.
'Goedemiddag, professor Lowland!' groette een van haar leerlingen haar en ze glimlachte. 'Goedemiddag Lisa, geniet van je weekend!' Ze liep door richting de kassen, waar ze de deur opende naar het kantoor van Professor Neville Longbottom, de Herbology leraar van 2016.
'Lange dag gehad?' vroeg ze terwijl ze de deur achter zich sloot en naar zijn bureau wandelde. Neville keek op van zijn werk en knikte. 'Zonder twijfel,' antwoordde hij glimlachend. Nimue kende Neville al heel lang. Ze hadden samen op Zweinstijn gezeten toen ze nog kinderen waren en hadden beiden hun leven toegewijd aan het onderwijs van de nieuwe generaties. Zij als professor in de magische wezens en hij als professor in de kruidenkunde. Nimue ging op zijn bureau zitten en keek hem aan. 'Zullen we de week maar afsluiten?'
Neville knikte en schoof zijn werk aan de kant. 'Dit maak ik later wel af.' Hij stond op en liep naar de deur toe, die hij galant voor haar open hield. Nimue glimlachte en liep voor hem de deur uit. De weekafsluiting is iets dat de twee al deden sinds ze op school zaten. Wanneer het eindelijk vrijdag was, bespraken ze de week onder het genot van een kopje thee, waarbij ze elkaar uitdaagden elke week een andere smaak te proberen. Dit maal was het Nimue's beurt om te kiezen en ze had een grote verrassing voor Neville klaarliggen. Als echte Puur-bloed tovenaar, miste hij vele smaken die enkel bij Dreuzels bekend waren.
'En wat heb je deze keer voor me?' vroeg Neville toen hij de grijns op haar gezicht zag verschijnen.
'Je ziet het straks wel,' antwoordde ze en ging hem voor het kasteel in. Ze liepen door de school heen richting Nimue's eigen kantoor. Haar ouders hadden haar net een cadeautje gestuurd, iets dat het theedrinken een stuk gemakkelijker zou maken. Iets waarvan ze overtuigd was, dat Neville het nog nooit had gezien. Ze opende de deur naar haar lokaal en liet hem binnen. Neville was al vaker in haar kantoor geweest en nam direct de fijnste stoel uit de kamer in beslag. Hij gooide een been over de leuning heen en keek toe hoe Nimue naar haar bureau liep. 'Dus?' drong hij aan en Nimue draaide zich om. Ze pakte een klein potje van het bureau en hield het op alsof ze een prijs weggaf. 'Ik geef u, rozenblaadjes thee.'
Neville trok geïnteresseerd een wenkbrauw op. 'Die is inderdaad nieuw.' Hij ging weer rechtop zitten en keek haar aan.
Nimue opende een la achter haar bureau en haalde er een waterkoker uit, het cadeau van haar ouders. Het was het nieuwste model en kon ongeveer 4 lieter water bevatten. Ze zette het apparaat op het bureau neer en zag in haar ooghoek Neville op haar af komen lopen.
'Wat is dit nou?' vroeg hij verbaasd.
'Dit, Neville,' begon ze, 'is een waterkoker.'
Zijn borstelige wenkbrauwen kropen bij elkaar in onbegrip. 'Dit? Dit is geen waterkoker, wat praat je nou? Waar is de ijzere ketel?'
'Die is weg,' antwoordde ze, 'nou, let op.' Ze liep naar het kraantje achterin haar kantoor en vulde de waterkoker met water. Toen ze terug kwam, zette ze de waterkoker weer terug in de houder en liet Neville zien dat op je op dit apparaat kan zien hoeveel water er in kan. Neville was erg geintrigeerd door het Dreuzelse apparaat en bleef maar aan zijn baard plukken.
'Dreuzels gebruiken elektriciteit om deze apparaten te laten werken, helaas hebben we dat hier niet.'
Neville lachte een keer spottend. 'Waarom heb je dit ding dan meegebracht?'
Nimue sprak niet en haalde haar staf tevoorschijn. Ze richtte deze op de stekker van het apparaat en sprak: 'Electrica excusso!'
Een kleine blikschemschicht schoot uit haar staf op de stekker en Nimue drukte het knopje in, zodat een lampje rood ging gloeien.
'Hoe heb je dat gedaan?!' vroeg Neville verbaasd. Nimue lachtte. 'Een spreukje dat ik heb verzonnen zodat ik overal stroom heb.'
Maar toen het apparaat luid begon te brommen, zette Neville geschrokken een stap naar achteren. 'Hij gaat onploffen! Pas op!' Hij wilde haar aan de kant trekken, maar Nimue begon echter hard te lachen. 'Wat ben je toch een idioot,' schatterde ze. 'Het water is alleen aan het koken, dom oor.'
Nevie vertrouwde het niet, niet totdat het lampje uit ging en het ronkende geluid wegstierf. Nimue tilde de pot op en schonk het water in een theepot, waarna ze de thee in een zagje deed en deze in de pot stopte. Ze pakte glimlachend de pot van taf en keek Neville aan. 'Zin in een kopje echte Dreuzel-thee?'

Nogmaals, gefeliciteerd Leah!

Reclame
~ Milou


Uw Zelfplannende Agenda! Schrijf je huiswerk en je agenda roept om wanneer je moet beginnen! Voor maar 16 sickles bij Flourish & Blotts Bookstore!

Wanneer u dit tijdschrift laat zien bij Quality Quidditch Supplies krijgt u 10 galleons korting op de Waterbolt! Kom dus snel!

The Three Broomsticks verkoopt nu ook gloeiwijn in meerdere smaken! Proef ze nu in rode bes, bosvruchten, aardbei en zelf mango! Voor de extra verfrissende smaak!

Quiz en story van de week


Welke leerling van Hogwarts ben jij? Van X_Tina! Een leuke quiz om te kijken op wie jij lijkt!

Fifty Shades of Black • HP van Pads! Tot nu toe een prachtig verhaal over de familie Black. Hopelijk gaat het verhaal snel verder!

Reacties (3)

 • X_Tina

  Wat leuk en lief dat je mijn quiz hierin heb gezet:)
  The Quibler was me nog nooit echt opgevallen maar heb het net even gelezen en ziet er heel leuk uit dus neem gelijk een abo(flower)

  4 jaar geleden
 • SlytherinQueen

  kudo!(H)

  4 jaar geleden
 • Laleah

  Prachtige editie! Het interview is er mooi uitgekomen meiden! ^^

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen