Strompelend is iedereen bij de bank aangekomen. Sommigen zien er niet uit alsof ze nog verder kunnen spelen. Ze praten wat, maar ik luister niet. Met gebalde vuisten kijk ik de spelers van Zeus woest aan. Iemand legt zijn hand om mijn schouder en ik weet dat het Fay is.
'Kom op, Cass. Ze zijn gewoon heel goed,' zegt ze zacht.
'Nee,' antwoord ik vastbesloten, voornamelijk omdat ik niet wil inzien dat ze ons gemakkelijk verslaan. 'Wij kunnen wel winnen! Ik moet gewoon beter mijn best doen! Ik heb op nationaal niveau gespeeld met Paolo, Fay. Ik moet dit kunnen!'
Fay knijpt zacht in mijn schouder, 'luister nou eerst maar even naar dat arrogante Nelly-persoon.'

'Dat water is geen gewoon water. Ze noemen het Godenaqua, als ze dat drinken worden ze veel sterker en sneller,' vertelt Nelly.
'Dus,' mompelt Jude. 'Een soort illegale sportdrank.'
'Hoe durven ze?!' gromt Mark. 'Hoe durven ze dit spel zo te verpesten! We gaan ze gewoon inmaken!'

Het startsignaal klinkt en Axel dribbelt naar voren. Hij probeert een verdediger van Zeus te passeren, maar ze komen in een duel. Eric en Jude schieten te hulp, maar de verdediger weet ze ruwweg aan de kant te krijgen met Mega Beving. Snel ren ik naar de verdediger om de bal af te pakken, maar voordat ik er ben schiet hij de bal heel hard weg. Hij schiet hem niet naar een teamgenoot, maar hij schiet hem met volle kracht mijn kant op. Ik probeer de bal aan te nemen, maar voordat ik mijn been nog maar kan optillen boort de bal zich in mijn maag. Ik schuif een paar meter naar achteren en val dan op de grond. De verdediger lacht en passt de bal naar een teamgenoot. Ik bal mijn handen zo hard tot vuisten dat ze wit wegtrekken. Zo moet Mark zich dus voelen. Bal na bal die op hem in beukt, en hij is machteloos. Ik zie hoe onze verdedigers vast zitten in Hemeltijd, en daarna genadeloos omver worden geblazen. Ik kan hier niet blijven liggen, ik moet iets doen. Ik moet Mark helpen! Byron schiet al. Hij richt niet eens op het doel, hij richt op Mark! Ik duw mezelf overeind. De steken in mijn maag protesteren, maar mijn benen lijken een eigen wil te hebben en rennen al terug naar de verdediging.
'Dit kan niet!' zegt Byron boos. 'Geen mens kan dit aan!' hij schiet boos de bal op Mark af. De zijn gehavende handen al heft om de bal te stoppen. Ik spring ervoor. Ik weet de bal aan te nemen, maar weet dat ik na de wedstrijd Fay mijn enkels maar moet laten controleren. 'Kom op, Mark! We zijn een team, je hoeft dit niet alleen te doen!' lach ik grimmig. Dan begin ik te rennen. Tussen de verbaasde spelers van Zeus en mijn half bewusteloze teamgenoten door. Een verdediger probeert me te tackelen maar ik weet hem net te ontwijken door te springen. Ineens sta ik voor het goal. Zonder na te denken spring ik in de lucht, met de bal aan mijn voet. Het enige wat ik weet, is dat ik MOET scoren. De bal begint midden in mijn sprong te stralen als de zon. Zodra ik op het hoogste punt van mijn sprong ben, verkleurt het gouden licht naar scharlakenrood. Ik voel dat ik naar beneden val, maar ik weet ook dat ik nog steeds de controle over mijzelf en de bal heb. Vanuit de lucht schiet ik de bal naar het doel. De bal lijkt op een vallende ster, en suist als een meteoor het doel in. Ik land op de grond en zak direct even door mijn linkerbeen. Verbijsterd kijk ik naar het scorebord. Ik heb echt gescoord!
Ik kijk om naar het team. Ze komen overeind en lijken weer hoop te hebben. 'Goed gedaan, Cassi!' roept Fay vanaf de zijkant. 'Ik wist dat je het kon!'
Ik loop terug naar mijn eigen helft.
'Hoe kan dit? Dit is onmogelijk!' zegt Byron.
'Ken je het verhaal van de Morgenster, Byron?' glimlach ik lief. 'Hij kwam ik opstand tegen God. Dit was mijn Morgenster, ik laat me niet zomaar verslaan!'
Byron staart me even verbaasd aan en kijkt dan boos. 'We zullen zien, Cassiane Bianchi.'

Na de aftrap rent Byron meteen naar voren en schiet op goal met God Weet. Mark glimlacht en draait zich met zijn rug naar de bal. Wat is hij aan het doen? Dan lijkt er een geel rondom hem te ontstaan. Hij draait zich weer om, het gele aura neemt een menselijke vorm aan en zijn handen bewegen synchroon met die van Mark. 'Ultieme hand!' roept hij. En hij... Hij... Wat? Hij heeft het! Mark heeft de bal tegengehouden! 'Dit is het moment jongens! We kunnen winnen!' schreeuw ik enthousiast.
Mark gooit de bal naar voren en Jude rent op het doel af. Hij weet de Mega beving te ontwijken en passt naar Axel. Die schiet met Vlammentornado, maar voordat de bal naar het goal gaat, krijgt Jude hem eerst. 'Dubbeldreun!' een combinatieschot van Axels Vlammentornado en Jude's Dubbeldreun raast op het doel af. En... Hij zit!
En tot mijn grote verbazing weten ze het daarna nogmaals te doen. Het staat 3-3!
Ik geef Jude en Axel spontaan een knuffel nadat ze de gelijkmaker scoren. Daarna weet ik ook nog te scoren met Morgenster. Bij de landing voel ik dat het niet goed is, ik zak weer door mijn linkerenkel. Hij was al licht gekneusd, maar dat heb ik Fay niet vertelt. Anders mocht ik zeker niet meespelen!
Dan klinkt ineens het eindsignaal.
'Raimon heeft de wedstrijd tot een verbazingwekkend einde gebracht en gaan we nu vandoor met de winst,' klinkt uit de speakers. Mark vliegt me om de nek, 'We zijn KAMPIOENEN!' schreeuwt hij enthousiast terwijl hij iedereen knuffelt. Mark krijgt een grote beker in handen geduwd van een organisator van het FF. 'Jullie hebben goed gespeeld, jullie zijn ware kampioenen!' feliciteert hij. Daarna maken we een groepsfoto. De ketting die ik van Paolo gekregen heb hang ik duidelijk zichtbaar om. Na de foto loop ik naar Fay. 'Super gedaan, zusje!' schreeuwt ze blij. 'Ik wist wel dat je het kon!'
Ik glimlach en geef haar een knuffel. 'Bedankt, zus!' fluister ik. Daarna laat ik haar los. 'Moet je als manager ook je spelers controleren op blessures?' vraag ik onschuldig. Fay's gezicht zegt al wel genoeg. Ik til mij linkervoet op en trek snel mijn voetbalschoen en -sok uit. Ook doe ik mijn scheenbeschermer af. Mijn enkel kleurt al een beetje paars. Fay zucht, 'Cassi...' verzucht ze, terwijl ze er een zak ijs op legt.
Als het gekoeld is doet ze er een stevig verband omheen. Het voelt meer alsof mijn voet nu afgekneld wordt, maar door de vastberaden uitdrukking op Fay haar gezicht durf ik niet te protesteren. 'Dank je, zus!'
Ik loop naar de kleedkamer. Ik heb van coach Hillman en hele kleedkamer voor mezelf gekregen, omdat ik het enige meisje ben. Ik verwissel mijn voetbaltenue snel voor een zwarte joggingbroek, een grijs hemdje en een donkerrood vest. Mijn voetbalschoenen en -kleding stop ik in een tas, terwijl ik mijn sneakers aan trek. Fay staat buiten te wachten. 'Er waren hier net een jongen en een meisje die je willen spreken, Cass,' zegt ze meteen.
'Oké...' mompel ik.
'Ze wachten buiten het stadion,' lacht Fay. 'Misschien zijn het wel geheime fans!' ze lacht.
'Ga nu maar, en laat je tas hier maar staan! De jongens zijn toch nog niet klaar.'

Buiten staan inderdaad een jongen en een meisje te wachten. Het meisje heeft blauw haar met twee witte plukken. Ze kijkt een beetje arrogant. De jongen heeft rood haar, hij stoot het meisje aan alsof hij haar berispt.
'Eh... Hoi?' zeg ik ongemakkelijk. De roodharige jongen glimlacht vriendelijk, 'Hoi Cassiane,' zegt hij. Hij heeft een fijne stem. 'Ik ben Xavier. We hebben je zien voetballen, en je voetbalt heel goed, Cassiane!'
'Noem me maar Cassi, hoor,' glimlach ik uit gewoonte.
'Eigenlijk wilden we je vragen of je bij ons in het team wilt komen,' zegt het meisje direct.
'Van welk team zijn jullie dan?' vraag ik nieuwsgierig.
Het meisje kijkt behoedzaam om zich heen en Xavier antwoordt zacht: 'Wij zijn van de Alius Academie. Het sterkste voetbalteam van het land!'
'Maar,' zegt ik verbaasd. 'Ik heb nog nooit wat over een Alius Academie gehoord?'
'Het is dan ook geheim,' zegt het meisje boos. 'Toch, Xene?' snauwt ze erachteraan. Xavier glimlacht en antwoord niet. 'Xavier heeft je al teveel vertelt,' zucht het meisje. 'Je moet wel bij ons in het team komen, Cassiane,' zegt het meisje.
'Nou, bedankt. Maar ik heb al een team.' ik zet een paar stappen achteruit. 'Misschien een andere keer. Het was leuk jullie te ontmoeten, maar ik moet nu naar mijn eigen team toe! Doei!' ik draai me snel om, en loop recht tegen iemand aan. Aan zijn kracht te voelen is het een hij. Hij pakt me vast en duwt een zakdoek tegen mijn neus en mond. Ik word licht in mijn hoofd.
'Het spijt me, maar je moet mee naar de Alius Academie, Cassi,' hoor ik Xavier nog zeggen.
Ik probeer me los te trekken, maar voor mijn ogen dansen zwarte vlekken. Dan verlies ik het bewustzijn.

Reacties (2)

 • Effy_Stonem

  'Wij kunnen wel winnen!

  Zo mag ik het horen! *zwaait met haar onzichtbare spandoeken* HUP CASSIANE HUP LAAT ZIEN DAT JE KUNT VOETBALLEN ALS MEISJE ZIJNDE

  Ze noemen het Godenaqua, als ze dat drinken worden ze veel sterker en sneller

  ZIE JE, ONEERLIJK ONEERLIJK! IK WIST HET WEL

  We gaan ze gewoon inmaken!'

  JA INDERDAAD JULLIE KUNNEN DIT *wil haar handen in de lucht gooien als aanmoediging maar gooit per ongeluk water om*
  ...

  Hij probeert een verdediger van Zeus te passeren,

  Dit is ook oneerlijk! Ik bedoel gewoon Zeus' krachten in hun team.
  IK EIS ARES ALS VERSTERKING, DAT HOUDT ZEUS EN ZIJN GODENDRANKJE WEL EVEN BEZIG

  Ik duw mezelf overeind.

  Goed zo Cassiane! Je bent gewoon sterker als meisje dan sommige jongens in je team!

  'Geen mens kan dit aan!'

  Dan is het hier bij bevestigd dat Cassiane stiekem een Godin is...:Y)

  Zodra ik op het hoogste punt van mijn sprong ben, verkleurt het gouden licht naar scharlakenrood. Ik voel dat ik naar beneden val, maar ik weet ook dat ik nog steeds de controle over mijzelf en de bal heb. Vanuit de lucht schiet ik de bal naar het doel. De bal lijkt op een vallende ster, en suist als een meteoor het doel in.

  WOW CASSIANE GETALENTEERDE MEID

  Verbijsterd kijk ik naar het scorebord. Ik heb echt gescoord!

  Tikkeltje traag van begrip maar dat maakt het zeker niet minder geweldig

  'Goed gedaan, Cassi!' roept Fay vanaf de zijkant. 'Ik wist dat je het kon!'

  JA PRECIES JE HEBT ZE ALLEMAAL LATEN ZIEN DAT MEISJES OOK KUNNEN VOETBA- wacht dit is gewoon een stiekeme actie om vooroordelen mee te stoppen hé? Ik heb jullie door, dit is stiekeme promotie van jullie 'goede doel'

  ik laat me niet zomaar verslaan!

  Nou Cassiane heb toch een beetje medelijden, zij zijn nou eenmaal geen Goden, maar daar kunnen zijzelf ook niks aan doen
  Of wacht, is ze toch een halfgod? Een stiekem verstopt raadsel! Tss

  En tot mijn grote verbazing weten ze het daarna nogmaals te doen. Het staat 3-3!

  *springt op en neer en kijkt dit keer uit dat ze geen water omgooit*

  Hij was al licht gekneusd, maar dat heb ik Fay niet vertelt. Anders mocht ik zeker niet meespelen!

  Zo snel geblesseerd... Nee ik denk dat ze toch een halfgod is. Wat het tevens niet minder knap maakt!

  'We zijn KAMPIOENEN!'

  *Fangirlt*

  Daarna maken we een groepsfoto.

  Die Fayline steelt om naar Axel te kunnen staren...

  'Er waren hier net een jongen en een meisje die je willen spreken, Cass,' zegt ze meteen.

  NEE NIET GAAN CASSIANE NIET GAAN DIT IS NIET GOED NEE FJAKFJADF

  'Ze wachten buiten het stadion,' lacht Fay. 'Misschien zijn het wel geheime fans!' ze lacht

  NÉÉ NIET GOED NIET GAAN NIET GAAN

  'Nou, bedankt. Maar ik heb al een team.'

  REN WEG
  REN WEG
  GA DAN WEG
  REN REN

  en loop recht tegen iemand aan.

  Je had moeten rennen met je armen zwaaiend... DOE ALSOF DIE MAN EEN VOETBAL IS EN SCHOP HEM MET JE COOLE KRACHTEN!

  Aan zijn kracht te voelen is het een hij. Hij pakt me vast en duwt een zakdoek tegen mijn neus en mond. Ik word licht in mijn hoofd.
  'Het spijt me, maar je moet mee naar de Alius Academie, Cassi,' hoor ik Xavier nog zeggen.

  VERDORIE NEE CASSIANE GEBRUIK JE COOLE KRACHTEN DINGEN MAAR NU IS HET TE LAAT NOOOOO

  Ik probeer me los te trekken, maar voor mijn ogen dansen zwarte vlekken. Dan verlies ik het bewustzijn.

  NOOO

  nee wacht ik spaar mijn keel luister anders naar dit Star wars nooo ding
  (klik op deze letters en dan op die blauwe knop)

  3 jaar geleden
 • MrsNeymessi

  Ugh Xavier niet Cassinappen. D:

  Gelukkig word je later beter en join je Mark. (:

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here