Een auto stopt voor onze deur, Axel stapt uit. Mijn hart slaat een slag over. Hij loopt naar me toe en gaat recht tegenover me staan.

"Jullie moeten NU meekomen. Waar is Cassi?" Vraagt hij gejaagd.

Tranen springen in mijn ogen en ik schud mijn hoofd. "Ik weet het niet." Zeg ik, haast fluisterend. "Ik heb haar al de hele middag niet gezien."

"Nee, hè, niet zij ook al! Luister Fay, je moet onmiddellijk meekomen, begrepen?" Zegt hij gefrustreerd.

Ik kijk hem aan en knik. Ik loop achter hem aan en ga in de auto zitten. Achter het stuur zit detective Gregory, de man die Ray Dark arresteerde na de finale tegen Zeus. "Vertel het haar maar, meneer Blaze." Zegt hij, terwijl hij wegrijdt.

Axel knikt en kijkt me doordringend aan, met zijn prachtige, donkerbruine ogen. "Het gaat om mijn kleine zusje, Julia... Er is een team van Aliens opgedoken, ze noemen zich Gemini Storm... Ze hebben onze school verwoest en de Inazuma Eleven verslagen! We moeten van ze winnen om ze te stoppen... Maar als ik de volgende wedstrijd tegen Gemini Storm scoor, doen ze haar iets aan! Ze willen mij in het team van de aliens hebben. En als ik weiger te helpen..." Hij hoeft zijn zin niet af te maken. Ik weet zo ook wel wat hij wil gaan zeggen. En dat is niets goeds.

"We zijn bang dat ze het ook op Cassiane gemunt hebben. Ze is een geweldige speler."

Ik hap naar adem. "Nee, dat kan niet!" Stamel ik. "Cassi zou dag nooit doen!"

"Luister Fay, ze hebben Julia bedreigd. Ze zullen niet aarzelen dat ook bij jou te doen. Alleen om haar aan hun zijde te krijgen."

"En... Wat doen we nu?"

"Ik... Ik weet het niet. Ze hebben Raimon vernield, Kirkwood en nog zeker twee andere scholen. Ik kan niet tegen ze scoren zonder gevaar voor Julia. Ik ben bang... Dat Cassi bij hen is."

Tranen stromen over mijn wangen. De wereld om me heen draait. Ik ben bang, doodsbang dat Cassi iets overkomt. Ik ben in de war. Aliens die mensen chanteren en scholen vernielen? Maar ik zie aan Axel dat het heel serieus is.

"Genoeg, meneer Blaze, meer kan ze nu niet aan." Zegt de detective. "We brengen je naar een veilige plek, Fayline. Met de nieuwe coach van Raimon, coach Lina, werk ik aan een plan. Je moet heel voorzichtig zijn en een smoes bedenken waarom je opeens verdwijnt."

"Ik... Ik... Mijn moeder is voor een paar dagen terug naar Italië. Zeg maar tegen het team dat... Dat... We met haar mee zijn." Ik wil niet tegen Jude en de anderen liegen, maar ik vrees dat ik geen keus heb. Ik moet me verstoppen, voor Cassi.

De detective knikt. "Ik zal het tegen de coach zeggen, zij geeft het wel door aan het team." Hij kijkt me via de spiegel aan. "Ga maar slapen, je zult je rust nodig hebben."

Ik knik. Ik veeg de tranen van mijn gezicht. Ik merk nu pas hoe moe ik ben. Langzaam vallen mijn ogen dicht...

"Fay, help!"

Dat is de stem van Cassi. "Cassi, waar ben je?" Schreeuw ik.

"Ik ben hier, Fay, je moet me helpen!" Haar stem klinkt steeds wanhopiger.

Ik kijk om me heen, maat ik zie niets dan leegte. Ik begin te rennen, in richting van het wanhopige geluid. Maar het wordt niet harder. Of zachter. Ik lijk geen meter vooruit te komen. Ik val op de grond. Een harde gil, Cassi's stem.

Iets tilt me op. "Cassi!" Schreeuw ik wanhopig. Maar mijn woorden vervliegen met de eindeloze duisternis...


"Wakker worden Fay, het is maar een droom!" Ik doe mijn ogen open en kijk Axel recht aan.

"Maar... Cassi..." Snik ik.

"Het is oké, het komt goed. We vinden haar wel."

"Ik ben bang..." Zeg ik zacht.

"Dat hoeft niet. Het komt allemaal goed, dat beloof ik. We vinden haar, en halen haar daar weg."

"Maar wat als ze haar iets aandoen?!"

"Ze zullen haar niets aandoen, ze hebben haar nodig. De enige die hier gevaar loopt ben jij." Zegt hij zacht. "Detective Gregory weet wat hij doet, echt waar. Hij heeft een plan."

"Wat voor plan?" Vraag ik, terwijl ik een paar tranen wegveeg.

Axel schudt zijn hoofd. "Ik weet het niet. Het is waarschijnlijk veiliger als we het niet weten. Maar het komt goed, echt waar."

"Ik hoop het. Waar zijn we eigenlijk?"

"Het hoofdkantoor van de detective. Je blijft hier, totdat het plan in werking wordt gezet. Dan gaan naar Okinawa. Daar zijn we veilig."

"Okinawa?! Maar... Dat is bijna de andere kant van de wereld!"

Hij glimlacht, een zeldzame, maar prachtige glimlach. "Daarom. Daar zijn we veilig. Tot we Cassi gevonden hebben."

Ik knik.

"Denk je dat je weer een beetje kunt slapen?"

Ik kijk hem even doordringend aan. "Als ik slaap, ga jij dan weg?"

Hij kijkt me even verward aan, maar schudt dan zijn hoofd. "Nee, ik blijf hier. Ik hoef nergens heen. Wees maar niet bang. Ik beloof het."

Ik glimlach en val weer in slaap. Geen nachtmerries. Alleen maar dromen... Mooie dromen, waarvan ik hoop dat ze ooit werkelijkheid worden. Ooit, als Cassi veilig is, en alles perfect is.

Als ik mijn ogen weer open doe, is hij er nog steeds. Hij ligt te slapen op de grond, maar hij is wel bij me gebleven, zoals hij me beloofde. Het ziet er zo lief uit dat ik hem niet wakker wil maken.

Ik pak mijn telefoon. 1 voicemailbericht. Nummer onbekend. De paniek is terug, duizend maal sterker dan eerst, nu ik weet wat er allemaal gaande is. Met trillende handen breng ik de telefoon naar mijn oor en druk de knop in.

Mijn hart staat even stil als ik de stem van Cassi hoor: "Fay! Ik ben het, Cassi! Ikke... Ik ben veilig, soort van. Ik ben ontvoerd door een groep, ze noemen zich de Alius Academie. Ik kan hier niet weg, wees voorzichtig, Fay. Ik... Ik hou van je."

Tranen lopen over mijn wang naar beneden, een mengeling van verdriet, verlangen en blijdschap dat ze in orde is. Maar ook ongerustheid. Ongerustheid, over het gepiep dat volgde, alsof ze onderbroken werd door iets of iemand.

Ik recht mijn rug en droog mijn tranen. De Fay die huilde en wakker werd door nachtmerries is niet meer. Die Fay is verdwenen. Nu ben ik die Fay die niet zal rusten tot haar zusje vrij is. Die zich door niets of niemand laat tegenhouden. Ik zal je vinden, Cassi. Wacht maar af.

Reacties (3)

 • Effy_Stonem

  "Het gaat om mijn kleine zusje, Julia... Er is een team van Aliens opgedoken, ze noemen zich Gemini Storm... Ze hebben onze school verwoest en de Inazuma Eleven verslagen! We moeten van ze winnen om ze te stoppen... Maar als ik de volgende wedstrijd tegen Gemini Storm scoor, doen ze haar iets aan! Ze willen mij in het team van de aliens hebben. En als ik weiger te helpen..." Hij hoeft zijn zin niet af te maken. Ik weet zo ook wel wat hij wil gaan zeggen. En dat is niets goeds.

  VUILE CHATERENDE AARDAPPELZAKKEN ALIENS IK ACCEPTEER DIT NIET
  *HAALT HAAR SPANDOEKEN TEVOORSCHIJN EN BEGINT ZE TE VERANDEREN MET NEGATIEVE TEKSTEN NAAR DE ALIENS TOE*

  Ik hap naar adem. "Nee, dat kan niet!" Stamel ik. "Cassi zou dag nooit doen!"

  NEE MAAR DIE STOMME SUKKELS HAAR MET JOUW TEERHEID FAYLINE, STOMME IDIOTEN

  "Luister Fay, ze hebben Julia bedreigd. Ze zullen niet aarzelen dat ook bij jou te doen. Alleen om haar aan hun zijde te krijgen."

  Echt stomme streken... *past haar spandoeken weer aan* HUP AXEL EN FAYLINE, JULLIE MOETEN ZE REDDEN HUP HUP

  Dat is de stem van Cassi. "Cassi, waar ben je?" Schreeuw ik.

  Wacht, ik had een soort van half en half verwacht dat ze zou dromen dat Axel Cassiane ging redden, maar dat droomt ze dus niet... En ergens is dat best spijtig want het had de nachtmerrie veel beter gemaakt, wat vrolijker met hartjes en bloemetjes en regenbogen en zonneschijn en Cassis

  "Ik ben hier, Fay, je moet me helpen!" Haar stem klinkt steeds wanhopiger.

  Gaat de Cassis niet open? Moet Fayline een blikopener mee nemen? Die heeft ze wel mee hoop ik?
  En dat is de les van vandaag kinders, wees altijd gewapend met een blikopener zodat je je tweelingzus van ontvoerders kan redden...

  WOW WACHT NEE IK SNAP HET CASSIANE IS DE GODIN VAN DE CASSIS EN ZWARTE BESSEN EN FRISDRANK
  BOEM
  EN ZE MAAKT SPECIALE CASSISDRANKJES EN VERKOOPT DIE AAN HET ANDERE TEAM ZODAT ZE WINNEN
  MAAR STIEKEM MAAKT ZE VOOR ZICHZELF NOG VEEL STERKERE GODENDRANK OFTEWEL CASSIS ZODAT ZE TOCH WINT EN VEEL VERDIENT EN MACHT KRIJGT
  MAAR DAN WORDT ZE ONTVOERD OMDAT ANDERE TEAMS HET RECEPT WILLEN WETEN, MAAR OM HET TE GEVEN EN OMDAT ZIJ WEL TACTVOL ZIJN VERZORGEN ZE HAAR EERST GOED EN VERKOPEN ZE HAAR EEN GOED PLEKJE
  DAAROM WAS ZE OOK DRONKEN EN HAD ZE HET OVER ERGESCHOUDERAKE OFZO
  DUS EIGENLIJK IS CASSIANE NIET EENS ZO GOED
  WOW
  INZICHTEN
  VERKLARINGEN, NU KLINKT ALLES LOGISCH

  Ik heb jullie hele plot ontraadseld BAM
  ---

  Ik vind het zo sneu voor Fayline tho, ze weet niet eens hoe het met haar zus gaat terwijl haar zus niet eens zo slecht behandeld wordt en gewoon gevoed wordt enzovoort, want ze moet natuurlijk fit en gezond zijn om te voetballen, maar dat maakt het des te erger voor Fayline, al die onwetendheid

  "Ze zullen haar niets aandoen, ze hebben haar nodig. De enige die hier gevaar loopt ben jij." Zegt hij zacht. "Detective Gregory weet wat hij doet, echt waar. Hij heeft een plan."

  Ja beter dat je het vertelt, Axel, maar zo laat pas, slechterik. Pff dat arme kind maar in de zorgen laten zitten

  "Nee, ik blijf hier. Ik hoef nergens heen. Wees maar niet bang. Ik beloof het."

  Nou dat is maar goed ook, maar als hij toch weg was gegaan had Fayline lekker over hem kunnen dromen...

  Geen nachtmerries. Alleen maar dromen... Mooie dromen, waarvan ik hoop dat ze ooit werkelijkheid worden. Ooit, als Cassi veilig is, en alles perfect is.

  Had niet al gezegd dat bloemetjes, zonneschijn, regenbogen, hartjes en Cassis alles beter zouden maken?

  Ik recht mijn rug en droog mijn tranen. De Fay die huilde en wakker werd door nachtmerries is niet meer. Die Fay is verdwenen. Nu ben ik die Fay die niet zal rusten tot haar zusje vrij is. Die zich door niets of niemand laat tegenhouden. Ik zal je vinden, Cassi. Wacht maar af.

  HUP FAYLINE HUP *zwaait met spandoeken* HAAL DE CASSIS GODIN TERUG NAAR DE VEILIGHEID

  3 jaar geleden
 • MrsNeymessi

  Fay gebruik tweeling telepathie *pokémon muziekje op de achtergrond*.

  3 jaar geleden
 • DeNaamIsGideon

  mooi! abbo

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here