Zo snel ik kan ren ik richting de school, via het park. Ik wil het risico niet lopen dat iemand me ziet en herkent. Ik kijk om me heen en zie de puinhopen van het vredesstandbeeld dat vandaag onthuld zou worden.

Ik rem af en ga lopen. De hele stad door rennen, daar wordt je best moe van. Ik hoor stemmen. Bekende stemmen. De stemmen van mijn teamgenoten. Ik loop er voorzichtig op af, en verstop me achter de bomen.

"Waarom zet u hem uit het team? Hij is een geweldige voetballer!" Hoor ik Mark roepen. Uit het team? Wie? Oh. Ik weet het denk ik al. Ik bijt op mijn lip.

"Precies, hij is onze beste speler." Vult Nathan hem aan. "Hij is de topspits van Raimon, coach. Zonder hem kunnen we onmogelijk winnen. U moet dit uitleggen, coach."

"Het is mijn taak om het allerbeste voetbalteam op aarde te maken. En dat team heeft Axel Blaze niet nodig. Dat is mijn antwoord."

"Dat is mijn uitleg, we..." Mark stopt als hij ziet dat Axel wegloopt, en rent hem achterna. "Axel, blijf hier!"

Ik wil hem achternalopen, maar dan kruist mijn blik die van Jude. Mijn adem stokt, mijn hart klopt in mijn keel. Dit is dus precies wat er niet mocht gebeuren. Maar hij zegt niets, komt niet naar me toe, roept mijn naam niet. Na een tijdje durf ik me weer te bewegen en ren terug richting het park. Ik zie Axel staan en wil op hem afrennen, maar zie net op tijd dat Mark bij hem is. Hij praat tegen Axel, maar Axel geeft geen antwoord. Dan loopt hij weg. Ik wacht tot ook Mark weg is voor ik op Axel af ren. "Axel!"

"Oh, hoi Fay."

"Gaat het? Wat is er gebeurd?"

"Ik had twee kansen, ik miste, we werden ingemaakt, ik werd uit het team gezet. Dat was het wel zo'n beetje. En wat doe jij eigenlijk hier?"

"Ik wilde weten wat er aan de hand was. Ik moest daar even weg."

"En nu?"

"Eh... Teruggaan? Een manier vinden om Cassi en Julia te bevrijden?"

"Fayline! Hier ben je dus!"

Ik schrik me dood. Maar dan komen de detective en wat van zijn assistenten tevoorschijn. Ik slaak een zucht van opluchting. Ik zet minder paranoïde worden op mijn to-do-list, net onder het redden van mijn zusje. Ik ben voorlopig dus nog wel even bezig...

"Je kunt niet zomaar wegrennen! Stel je eens voor wat er allemaal gebeurd zou kunnen zijn als iemand je gezien had!"

Ik bijt op mijn lip. Er is ook iemand die me gezien heeft: Jude.

Axel kucht. "En wat doen we nu?" Ik kijk hem dankbaar aan.

"We brengen jullie naar Okinawa. Daar kunnen jullie voorlopig blijven. Daar zijn jullie veilig."

Ik kijk Axel aan, en hij knikt haast onmerkbaar. "Jullie hoeven ons niet helemaal te brengen, hoor. We hebben geen escorte nodig. Ik loop heus niet in zeven sloten tegelijk, ik ben mijn zusje niet!" Zeg ik. "Jullie kunnen jullie beter bezig houden met uitvinden waar mijn zusje is!"

Ze kijken me wantrouwend aan. Ik zet een zo onschuldig mogelijk gezicht op, maar het werkt niet echt. Dan stapt Axel naar voren.

"Maak je geen zorgen, ik let op haar. Ik zorg er wel voor dat ze niets stoms doet."

Ik kijk hem beledigd aan en doe mijn mond al open om iets te zeggen, maar een speel-nou-maar-gewoon-mee-blik legt me het zwijgen op.

"Ehm... Nou... Goed dan, meneer Blaze. We brengen jullie naar het vliegveld. Jullie moeten naar Fukuoka vliegen en vanaf daar de boot naar Okinawa nemen." Zegt de detective. "We vertrekken over een half uurtje." En hij loopt weg, gevolgd door zijn assistenten.

Ik kan wel juichen. Alles loopt perfect volgens plan! Axel tikt op mijn schouder. Ik draai me om. "Wat is er?" Vraag ik.

"Ik vroeg me af... Hoe wil je precies op Mount Fuji komen? Ik heb geen rijbewijs, en jij neem ik aan ook niet. Er gaat geen vliegtuig naar de berg. Hoe wil je daar komen?"

"Zodra de detective weg is gaan we op zoek naar Gemini Storm. Met een beetje geluk geloven ze je als je zegt dat je je bij hen wil aansluiten en zien ze mij voor Cassi aan..."

"Denk je echt dat dat werkt?"

"Heb jij een beter plan?"

Hij zucht en schud zijn hoofd. "Weet je dit echt heel zeker?"

Ik knik. "Mijn besluit staat vast. Ik ga. Je kunt kiezen of je meegaat."

Hij kijkt me even doordringend aan. "Je weet toch wel wat je doet, hè?" Ik knik. "Goed dan. Ik doe mee!"

Een half uurtje later staan we op het vliegveld. Dit is echt een belachelijk plan. Maar juist omdat het zo'n belachelijk plan is, denk ik dat het een kans van slagen heeft. Ik hoop het maar. Ik heb geen plan B.

"Ik herhaal het nog één keer: wees voorzichtig." Zegt detective Gregory.

"Doen we." Antwoorden Axel en ik braaf. Ze moesten eens weten... Het hol van de leeuw in gaan staat nou niet bepaald gelijk aan 'voorzichtig'.

Zodra ze uit het zicht zijn, lopen we richting de uitgang van het vliegveld. "Heb jij enig idee waar ze kunnen zijn?"

"De wedstrijd was bij het NARA-televisiestation. Met een beetje geluk zijn ze daar nog in de buurt. Maar voor hetzelfde geld zijn ze weer terug naar Mount Fuji en vinden we ze helemaal niet."

"En wat doen we dan?"

"Jij was toch degene die de plannen bedacht?"

"Zeg, mijn inspiratie is ook niet eindeloos!" Voor de zoveelste keer vandaag ren ik door de stad. Axel rent een meter of twee voor me uit. Ik kijk hoe hij rent, en herinneringen aan de wedstrijd tegen Zeus komen bovendrijven. Die wedstrijd, voordat al deze ellende begon. Toen ik nog gewoon een hopeloos verliefde tiener was. En nu staat mijn hele leven op z'n kop. Ik zou er zoveel voor over hebben om terug te gaan in de tijd. Dan had ik Cassi kunnen stoppen, in plaats van aan te sporen naar die gasten te gaan. Dan had ik nu nog gewoon zwijmelend naar Axel kunnen staren, zonder dat ik moest terugdenken aan alles wat ik in zo'n korte tijd ben kwijtgeraakt.

Opeens komt Axel tot stilstand. "Kijk daar." Fluistert hij. Hij wijst naar een groep van tien jongens een eindje verderop. "Dat zijn ze. Gemini Storm. Maar ik zie hun aanvoerder, Janus, nergens."

Plotseling voel ik een hand op mijn schouder. Ik draai me met een ruk om en kijk recht in de scherpe, zwarte ogen van een jongen met groen haar. Een gevoel van angst en paniek bekruipt me, als ik besef dat dit de aanvoerder van de Aliens is.

"Cassi?" Zegt de jongen. "Cassi, wat doe jij nou hier?"

Reacties (4)

 • MrsNeymessi

  Oh noh hij heeft ze door D:

  3 jaar geleden
 • KidouYuuto

  Super snel verder pleaseee, het is echt super!!

  4 jaar geleden
 • Kyonakoenen

  spannend!! snel verdder!!!

  4 jaar geleden
 • Opperbibbsie

  Spannend!! Snel verdder!!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here