Foto bij Paintwerkjes van Werecoyote

Dit is haar eerste en enige graveerwerkje (zie hierboven.)
We kennen allemaal Werecoyote (Precious) haar werk over haar paint tekeningen. In dit interview wordt uitgelegd hoe ze het allemaal doet en maakt.

En nog iets. Ik maakte ook tekeningen met Oost-Indische inkt:


Dit waren de tekeningen die ik gemaakt heb met Paint met de muis:Dit zijn wat tekeningen die ik gemaakt heb met mijn tablet:

Wie ben jij op Q?

Ik heet Precious. Op Q heet ik Werecoyote!

Wat voor creatieve hobby oefen je uit?

Ik teken graag op mijn tablet, maar ik teken ook met mijn muis op Paint. Verder cosplay ik ook en ik speel piano van mijn zevende. Ik heb verder nog veel meer hobby's. Ik kijk namelijk graag naar anime en ik lees graag manga. Dat verwerk ik ook in mijn tekeningen. ^^

Wat houdt tekenen in paint/ tablet precies in?

Tekenen met een tablet lijkt best wel op tekenen op papier. Je hebt een pennetje vast en daarmee teken je op een apparaat met een plateau die de aanraking van de pen registreert. Het verschil tussen tekenen op papier en tekenen op een tablet isdat je je tekening niet rechtstreeks kan zien op je tablet, maar je moet kijken op een computerscherm.

Tekenen op Paint hebben de meeste weleens gedaan, voornamelijk vroeger toen de meesten wat jonger waren en nog geen internet hadden die goede oude tijd. In Paint teken ik met de muis. Dat is alleen wel wat lastiger dan met een pennetje/potlood tekenen, aangezien je minder stabiel kan tekenen met de muis.

Hoe maak je zoiets en met welke materialen werk je?

Met de tablet werk je dus met een pennetje. Ik heb een Bamboo Pen and Touch fun S. Ik gebruik het programma Paint Tool SAI om in te tekenen. In dit programma kan je erg experimenteren met verschillende technieken. Je kan verschillende soorten "brushes" gebruiken en je kan zowat elke kleur die je wilt gebruiken. Je hebt veel opties dus het is erg handig! Tekenen met zo'n pennetje werkt ook erg fijn. Ik gebruik verschillende kleurentinten en vaak experimenteer ik gewoon veel en dan komt er uiteindelijk toch wel iets goeds uit. In het gewone tekenprogramma Paint, waarmee ik dus met de muis teken, kan je ook verschillende "brushes" gebruiken, maar dat programma is lang niet zo uitgebreid als Paint Tool SAI. Je kan minder kleuren kiezen, maar toch nog wel veel vind ik. Ik gebruikte hierbij ook verschillende kleurentinten. Ik moet bij Paint wel iets meer geduld hebben, omdat je een stabiele hand moet hebben om te kunnen tekenen met je muis.

Hoe lang ben je er gemiddeld er mee bezig om een tekening te maken daarop?

Met zowel de muis als met het pennetje ben ik toch niet zo lang bezig als op papier. Normaal gesproken als ik iets op papier maak of als ik iets schilder, doe ik er vrij lang over. De tekeningen die ik heb gemaakt op Paint heb ik ongeveer een half uur over gedaan. In Paint Tool SAI heb ik uitgebreidere tekeningen en daar doe ik meestal een half uur of 45 minuten over. Soms wel langer als ik veel details erbij doe.

Wie of wat inspireerde je om te tekenen op de tablet/paint?

Door de jaren heen zag ik in mijn omgeving dat mensen met een tablet tekenden. Ik hield al van jongs af aan van tekenen en ik wilde dat graag ook proberen. Verder zag ik het ook vaak op internet voorbij komen. In Paint tekende ik eigenlijk omdat ik wachtte totdat mijn tablet binnenkwam haha! Ik wilde dan toch iets digitaal tekenen en dat deed ik dan in Paint. Ik had niet verwacht dat er daadwerkelijk iets goeds uit zou komen!

Waarom vind je tekenen op de tablet zo leuk?

Ik vind tekenen op mijn tablet zo leuk omdat ik nu eindelijk de soort tekeningen kon maken die ik altijd al wilde maken. Ik was altijd benieuwd hoe het eruit zou zien als ik op een tablet zou tekenen. Verder vind ik het dus heel fijn werken om met zo'n pennetje te tekenen. Ik kan veel experimenteren met mijn tablet en ik vind experimenteren en dingen ontdekken altijd leuk!

Wanneer ben je begonnen met tekenen? Hoe lang teken je al?

Ik teken al sinds ik heel jong was. Ik tekende vroeger vooral na van mijn zus, die Pokémon tekeningen maakte. Ik kan herinneren dat ik ook Totally Spies natekende haha! Ik weet ook nog dat ik heel vroeger niet echt serieus tekende. Ik kraste altijd maar wat. Vanaf dat ik in groep 5 zat, dus toen ik zo'n zeven / acht jaar was, besteedde ik er pas echt aandacht aan. Ik heb maar een paar keer echt serieus getekend met Paint. Dat was ongeveer een week terug. Een paar dagen daarna kreeg ik mijn tablet binnen. Dus een week geleden ongeveer begon ik ook met te tekenen op mijn tablet. ^^

Wat voor tekeningen heb je al gemaakt?

Ik heb onder andere wat landschappen gemaakt en ik ben nu net bezig met anime te tekenen. Ik zal wat laten zien van tekeningen gemaakt met de muis, tablet en meer!:

Dit is één van de vele tekeningen die ik heb gemaakt op papier:Dit is een schilderij dat ik gemaakt heb op canvas waar ik best trots op ben:Waar teken je

Ik teken zowel thuis als op school. Met mijn eigen tablet teken ik alleen thuis. Op school neemt mijn vriend tegenwoordig zijn tablet mee haha!

Doe je het voor jezelf? Of maak je het ook voor anderen?

Ik teken voor mezelf maar ik teken ook voor mijn vriend. Verder zou ik het wel leuk vinden als er verzoekjes zouden komen. Ik zou graag nog meer voor anderen willen tekenen. ^^ Dus wie dat wil, zou mij gewoon een berichtje kunnen sturen (graag zelfs)!

Eventueel een mooie afsluiter van je interview?

Ik vind het erg leuk dat ik gevraagd ben om aan dit interview mee te doen! Ik was altijd al benieuwd naar de mening van anderen en ik twijfelde heel vaak over of ik iets wel goed had gemaakt. Op Q plaatste ik vrij vaak mijn tekeningen en ik heb ook leuke, positieve reacties gehad door de jaren heen! Ik zit al bijna zes jaar op Q en ik denk dat ik sinds 4 jaar geleden hier tekeningen heb geplaatst. Vooral de reacties op mijn tekeningen die ik gemaakt heb met mijn muis en met mijn tablet zullen mij blij blijven. Er waren hier daadwerkelijk Q'ers die graag meer tekeningen van mij wilden zien. Ze waren er erg benieuwd naar. Dat had ik echt niet verwacht, maar dat heeft voor veel zelfvertrouwen gezorgd! Dus iedereen die mij heeft gemotiveerd, heel erg bedankt! Ik heb een cosplay pagina op Facebook waar ik ook alle tekeningen die ik heb gemaakt met de muis en met mijn tablet zal plaatsen. Mijn cosplay pagina heet SakuraWolf Cosplay. Mijn vriend en ik hebben daar samen een logo voor gemaakt op zijn tablet. Het zou leuk zijn als jullie eens een kijkje zouden nemen!
Dit is het logo:
Voor de rest: heel erg bedankt voor het lezen. Als er nog vragen zijn dan kunnen jullie dat altijd aan mij stellen via Q maar ook via mijn cosplay pagina. Ik zal zeker nog wel eens foto's van mijn tekeningen plaatsen op Q. Jullie zullen mij zeker terug zien!

Reacties (6)

 • Laleah

  Mooi hoor!

  6 jaar geleden
 • 160917

  Leuk!

  6 jaar geleden
 • magiclove

  tof!

  6 jaar geleden
 • Hellevator

  Super leuk dat het er in staat! En bedankt allebei! (:

  6 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Ontzettend nice!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen