Omdat Leah van ons reviewteam druk bezig is met haar stage, heeft Aserah deze maand haar taak van haar overgenomen. Aserah las afgelopen maand het verhaal dat geschreven is door een Nederlandse schrijfster, genaamd Jen Minkman. Het boek (dat op 30 april uitkomt) heet “Het Boek van Voorheen”. Veel leesplezier!


“De zestienjarige Leia woont al sinds haar tiende in het landhuis en leidt daar een geïsoleerd leven, samen met de rest van de jongeren. Diep vanbinnen is ze altijd nieuwsgierig geweest naar wat er schuilt achter de Muur die het eiland in tweeën deelt.
Wanneer ze op een avond wegrent van Sol, hun wrede leider, ontmoet ze Walt, een van de Dwazen van achter de Muur. Hij vertelt een heel andere waarheid dan waarmee ze is opgegroeid. Wat blijft er nog over van haar wereld als de Muur uiteenvalt?
Het Boek van Voorheen zet de lezers aan het denken over hun cultuur, de wereld waarin ze leven en de plek die ze innemen. Hoeveel van die wereld neem je aan zonder het in twijfel te trekken?”


Toen ik voor het eerst de coverfoto van Jen’s boek zag, was ik meteen verliefd. Het spreekt dan ook meteen aan om het boek te lezen. Het is een minpunt van me dat ik boeken beoordeel op de covers, maar ik vind het gewoon belangrijk dat het boek mooi uitstraalt.

Het Boek van Voorheen was een boek die ik op enkele dagen heb uitgelezen. Zonder de flaptekst te lezen, ben ik gelijk begonnen in het boek en in het begin was het wat verwarrend om te lezen, maar ergens vond ik het niet erg. Want ik merk wel dat je alerter gaat reageren op bepaalde zinnen. Je gaat met meer aandacht het boek gaan lezen, omdat je niks van de belangrijkere details wil gaan missen.

Wat ik een pluspunt vind is: dat je op gaande weg de leefwereld van Leia leert kennen. Het is niet zo dat er vanaf het eerste hoofdstuk alles op je boterham wordt gelegd en dat Jen zoiets zegt van: “Hier heb je alles wat je nodig hebt, doe ermee wat je wilt.”
Ik was aangenaam verast toen ik zag dat Jen in 2 Point of Vieuws had geschreven. Zo lazen we uit het perspectief van Leia maar ook van Walt, een jongen die aan de andere kant van de muur woont. Het was zeer interessant om een verhaal te volgen van beide kanten. Misschien was dat ook beter, anders had het boek me misschien iets sneller verveeld.

Op een bepaalde stuk in het boek had ze ook echt veel emoties in het boek gelegd. En dan zwijg ik nog maar over de gruwelijke scenes. Ja, er was een moment dat ik echt buikpijn kreeg en dat ik even in shock verkeerde. Als je achteraf bij stil stond, kwam het verhaal wel traag op gang maar eens het verhaal in zijn draai zat, kwam het helemaal goed.

Het is de eerste dat ik een boek lees van Jen, omdat dit een recensie exemplaar was, maar met dit verhaal heeft ze me vast en zeker overtuigd om nog meer verhaal van haar te lezen. Haar schrijfstijl leest zeer vlot weg en de kleine hoofdstukken waren zeer aangenaam. Wil je het boek ook lezen? Op 30 april kan je hem bestellen, want dan pas komt hij uit. Ik raad het jullie zeker aan.

Titel: Het Boek van Voorheen door Jen Minkman
Uitgeverij: Storm Publishers (30 april 2016)
Genre: Young Adult,
ISBN:9789492098139
Aantal pagina’s: 290
Bindwijze: paperback
Rating: ***

Reacties (3)

 • Laleah

  De cover is inderdaad echt prachtig! Het geeft een enorm mysterieuze uitstraling. Misschien dat ik deze ook een gooi ga geven ^^

  6 jaar geleden
 • magiclove

  die wil ik ook wel eens lezen (:

  6 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Klinkt echt heel nice, deze gaat zeker op mijn lijstje!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen