In deze kleine Quibbler:
- Over de maandeditie
- Voorbereiding "Koningsdag"
- Diagon Alley
- Reclame


Over de maandeditie

Allereerst onze excuses voor deze late Quibbler. We hebben het heel druk met de Quibbler Games en hebben daardoor minder tijd voor onze weekedities... Om het goed te maken een hele kleine Quibbler Weekeditie, door Frouke. En we geven jullie een extra grote maandeditie!

Voorbereiding "Koningsdag"

De muggles in Nederland hebben een speciale feestdag voor hun leider, de Koning. Die dag heet Koningsdag. De muggles gaan op kleedjes zitten en ze wisselen hun oude troep die niet belangrijk is in voor mislukte galjons en rare briefjes
In onze weekeditie houd ik een interview met een muggle over die dag. Maar vandaag ging ik naar een muggle toe en praatte met hem over de voorbereidingen van die dag.

Hallo meneer, gaat u naar Komingsdag?
Koningsdag bedoel je? Jazeker, natuurlijk ga ik daar heen! Alle spullen staan al klaar en mijn oranje kroon is al gepakt!
Oranje kroon? Wat moet je daar mee?
Dat is voor het idee. Dat is als eerbetoon aan Willem-Alexander en gewoon gezellig! Iedereen is in het oranje, dat geeft een gevoel van samen zijn.
Klinkt leuk. Viert iedereen Koningsdag?
Nee, dat niet. Maar veel mensen gaan wel even langs bij de markt.
Wat verkoop je dan zoal op een markt?
Vorig jaar verkocht ik de badeenden van mijn zoontje, maar dit jaar heb ik een klein kinderfietsje en allemaal oude boeken verkocht.
Badeenden? Houd jij ook zo van badeenden?
Nee, eigenlijk niet. Ze zijn nutteloos en vervelend. Ik word gek van die dingen. Mijn zoon gebruikte ze als speen. Dat was zo vies dat ik er een hekel aan heb gekregen.
Oh, nou ja bedankt. Veel plezier en als u schone badeenden over heeft, stuurt u ze dan op?
Ehm, sorry, ik ga hier niet op in. Ik ga naar de sportschool. Doei!


Diagon Alley
Afgelopen week zijn er rellen uitgebroken in de Diagon Alley. Het ministerie zegt hierover:
Een aantal tovenaars gingen hier met elkaar op de vuist. Vermoedelijk was de reden een ruzie tussen twee tovenaars die verliefd waren op hetzelfde meisje. Het meisje had één van de twee mannen gedumpt en daar kregen de mannen ruzie over. Het regent nu bij ons klachten. Het was een privé zaak en we gaan er van uit dat het niet vaker gaat gebeuren. Wij hebben de beveiliging verbeterd. Maar als er toch iets is, spreek dan de spreuk Ululate uit en wij krijgen zo snel mogelijk een melding. Dit is voor jullie eigen veiligheid.Reclame

Last van Nurgels of van andere wezens? Stuur dan een uil naar de NURGELBESTRIJDING! Wij verdelgen alle wezens voor u en zorgen dat u nooit last meer heeft van die ondieren!

Dailey Prophet zoekt nieuwe journalisten! Stuur een uil naar de Diagon Alley en je mag op gesprek komen.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen