Foto bij H2: Zou ik? ~ Khana

Met een zucht plofte ik neer aan het tweedehandsbureautje waar mijn laptop op stond. Ik moest echt een job vinden, maar met mijn diploma ging dat niet veel worden… En ik weigerde om in de horeca of zo te werken, dat zou echt niet goed komen: er zou geen bord meer heel zijn. De zon scheen door de ramen van mijn appartementje en verlichtte de oude meubels die er stonden. Sinds ik hier in was getrokken, had niet de tijd gevonden om nieuwe meubels te zoeken of om het hier wat op te knappen. Ik startte mijn laptop op en zocht naar enkele vacatures hier in de buurt, maar ik kon niets vinden. Opeens begon mijn gsm te trillen en ik zag het glimlachende gezicht van mijn moeder op mijn schermpje verschijnen. Kort zuchtte ik en nam toen maar op.

"Khana, lieverd, hoe gaat het met je? Is alles nog in orde?" vuurde ze de vragen meteen op mij af. "Hoi mama, het gaat goed met me. Het gaat hier nog hoor, zoals altijd. Hoe gaat het met jou?" antwoordde ik. "Het gaat goed, mooi weer en een stralende zon. Hoe staat het trouwens met het vinden van een job? Heb je er al eentje?" Ik was even stil, maar zei toen: "Ik heb nog niets geschikt gevonden en als het geschikt is, wijzen ze me af.”
"Och lieverdje, dat komt nog wel. Ze weten gewoon nog niet hoe geweldig je bent! Of… zeg me niet dat je nog steeds je tijd verdoet met informatie opzoeken over mythische wezens?” vroeg ze toen wantrouwend en ik zuchtte, waarna ik antwoordde: “Ik verdoe mijn tijd niet, ik ben heus wel op zoek naar een nieuwe job.”
“Ik hoop het, oma heeft je te veel fantasie bijgebracht met al die verhaaltjes over draken en elfjes”, zei ze toen streng en ik draaide met mijn ogen, terwijl ik automatisch antwoordde: “Feeën, mama, het zijn feeën…”

Het werd weer even stil, waarna mijn moeder met kleine bezorgde zucht vroeg: “Wanneer kom je nog eens langs? We hebben elkaar al zo lang niet meer gezien…" "Ik weet het nog niet mama, met papa en zo…", antwoordde ik aarzelend en ze humde begrijpend. Ik had haar inderdaad al iets minder dan een jaar niet meer in het echt gezien… “Oké, ik laat je wel met rust nu… Tot de volgende!” zei ze en nadat ik afscheid had genomen, sloot ik het gesprek af. Ik richtte me weer op mijn laptop en begon opnieuw te zoeken naar vacatures, maar ik kon niets nieuws vinden. Ofwel interesseerde het mij niet, ofwel was mijn diploma er niet geschikt voor. Dit ging nog lang duren…

Pas toen ik op mijn klok zag dat het bijna middernacht was, gaf ik mijn zoektocht naar een job op en checkte nog snel mijn mail. Tot mijn frustratie zag ik dat ze mij hadden gevraagd om morgen te gaan babysitten, maar het probleem lag hem in hun kinderen. Hun kinderen waren schatten, dat was niet het probleem, maar ze wouden altijd nieuwe verhaaltjes horen en aangezien ik geen loon had, kon ik geen boeken kopen en moest ik dus maar verhaaltjes van het internet opzoeken of zelf verzinnen… wat dus veel tijd in beslag nam. Ik stuurde kort een mail terug met de boodschap dat ik er zou zijn en opende een nieuw tabblad. De kinderen hielden van draken -en prinsessenverhalen, dus begon ik met typen en opzoeken, ook al wou ik liever in bed duiken…

“Nee, niet weer…”, kreunde ik toen mijn scherm weer stil bleef hangen. Gefrustreerd begon ik meerdere keren op de link te klikken die ik wou openen, maar er gebeurde niets. Net toen ik alle toetsen wou beginnen induwen om mijn frustratie te uiten, veranderde het scherm en zag ik dat ik op één of ander forum terecht was gekomen. Ik zuchtte geïrriteerd: dit had ik ook altijd als ik teveel klikte… Ik wou het scherm weg klikken, maar zag toen dat er iemand met de naam ‘TheDragonHunter’ iets had gepost. Mijn nieuwsgierigheid liet me de post openen, waarna ik het dan snel doorlas. Daarna was ik even stil. Een reis… om te zoeken naar mythische wezens? Wou hij dat echt doen? Wauw… Ik wist niet of dit echt was of een grap, maar besloot een reactie te plaatsen. Wie weet meende die het…Hallo iedereen, TheDragonHunter hier.

Ik zoek mensen die met mij mee op reis willen. Mijn plan is om te zoeken naar mythische wezens. Ik ga meerdere landen bezoeken en ik zoek iemand die ik kan vertrouwen en die degelijk ook op zoek wilt gaan naar mythische wezens. Een voorkennis van een aantal mythische wezens is noodzakelijk en je moet minstens twee talen spreken, waaronder Engels.

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan even, ik zal dan de link doorsturen met een test om jouw kennis over mythische wezens te testen en nadien neem ik eventueel contact met je op.

Misschien tot later.

TheDragonHunterReacties
Gekko372 schreef:
Hey dude, gij zijt geschift! Niemand zal meedoen! Das super duur en die wezens bestaan zelfs ni, doe is ff normaal!

#iemand schreef:
Wtf?! Dit is geen serieuze vraag! Heb je geen leven of zo? Je gaat echt blut zijn! #geschift#mentaalnietgoedwijs

Davidkit schreef:
Geen idee of je dit meent, maar alvast veel succes op je reis!

Khanalicht schreef:
Hey, ik zie het wel zitten om mee te doen. Kunnen we telefonisch verdere afspraken maken, of ergens afspreken?
Khana

Reacties (1)

  • Slughorn

    Leuk hoe jullie met die fonten gespeeld hebben (:

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen