Foto bij 00 - Proloog

Zo, daar gaan we. Dit is volgens mij de eerste keer dat ik iets realistisch schrijf (lees: zonder demonen of elfen of wat dan ook (en zonder dat het pure porno is)), dus ik ben benieuwd wat ik ervan ga bakken (en het hopelijk ook zonder mijn standaard achtmaandse hiatus lukt :p)

Ik ben ook wel meteen in een goede periode begonnen :p twee huiswerkopdrachten deze week die ieder een week tijd kosten en dan nog een tentamen op maandag :o

Oh, en schrik niet. Dit proloogje wordt hooguit 600 woorden denk ik, maar ik kan je vertellen dat mijn gemiddelde hoofdstuk de 1800 altijd overschrijdt. Misschien moet ik daar eens iets aan doen (of lekker niet :p)

Ik hoop dat dit een beetje een beeld geeft van hoe de wereld en de mentaliteit in elkaar zit:)

      Welke zon is het mooist getekend?
      Wat was jouw favoriete sprookje?
      Klik op de leukste dieren.
      Ik keek terug naar de antwoorden die ik op de basisschool gaf. Altijd was ik gek op giraffes, maar toen viel me iets op. Van de vier opties was alleen de giraffe ingekleurd, omdat ik die had gekozen, maar het zwart-wit gestreepte paardje leek me ook wel grappig. 'Zebra', heette het. Ik zocht het meteen op met de zoekmachine op mijn tablet, maar de resultaten vielen tegen.
      Hoe zebra's op giraffes lijken... Zebra's en giraffes zijn beide hoefdieren, de twee diersoorten leven samen in het zuiden en het oosten van Afrika. Ik klikte de webbrowser maar weer weg. Plots kreeg ik een melding dat mijn vriendin, Caitlin, online kwam. Haar account had een gele kleur, aangevend dat ze qua interesses redelijk compatibel met me was. Direct klikte ik op haar naam en stelde ik haar de vraag.
      Jasmyn: Cait, heb jij ooit iets over zebra's gelezen?
      Caitlin: uh, nee... nooit?
      Jasmyn: Weet je het zeker? Het is een soort paard of zo.
      Caitlin: je weet dat ik vooral van honden hou, toch?
      Verslagen zuchtte ik lichtjes, waarna ik naar de deuren van de collegezaal keek. Vandaag was het mijn eerste dag op de universiteit en moest ik traditiegetrouw wéér die interessetest afleggen. Op de middelbare had ik in de onderbouw veel natuurkunde en techniek en in de bovenbouw vooral veel wiskunde en informatica gedaan, dus ik wist eigenlijk al wat me te wachten stond. Daarom ging ik zodra die deuren opengingen meteen naar binnen en plaatste ik mijn tablet op het daarvoor bedoelde docking station.
      Zoals verwacht was de beveiliging op de universiteit een stuk strenger dan op de middelbare, want ik zag meteen dat al mijn applicaties geblokkeerd werden en al mijn verbindingen platgelegd werden. Door de zaal klonken wat bliepjes en ik zag op mijn eigen scherm ook een test verschijnen. In tegenstelling tot de vorige toetsjes, had deze geen plaatjes en waren de opties gewoon platte tekst.
      Ik klikte snel alle opties aan die me aanspraken. Wiskunde, natuurkunde, elektrotechniek, informatica, robotica, artificiële intelligentie... Nadat ik klaar was, verscheen er een timer die inschatte hoe lang het duurde voordat iedereen in de zaal klaar was. Moeizaam staarde ik naar de langzaam aftellende cijfertjes, maar na een paar minuten was het eindelijk zover. Mijn timer gaf '00:00' aan en direct daarna werden er een hoop mensen met donkergroene accounts aan mijn contactenlijst toegevoegd. Dat waren mijn 'klasgenoten' die dezelfde interesses hadden en dus hetzelfde studieprogramma zouden volgen. Meteen zag ik Caitlin al roodoranje worden en nadat ik zag dat er onder haar naam 'letterkunde' stond, werd haar account grijs en verdween ze uit mijn vriendenlijst.
      Het was niet de eerste keer dat ik vrienden verloor na een interessetest, die toetsen waren juist zo gemaakt dat je alleen met de meest geschikte personen vrienden kon worden. Hierdoor kon je je beter focussen op je eigen richting en konden andere 'vreemde' mensen je niet meer demotiveren met hun afleidende verhalen. Het was alleen raar dat ik de namen van mijn oude vrienden telkens weer vergat...
      Ik scrolde door de verschillende accounts en zocht naar een potentiële nieuwe vriendengroep. Dit waren de mensen waar ik vanaf nu minstens drie jaar mee opgescheept zat, dus ik kon ze maar beter leren kennen. Het zou jammer zijn als ze uit mijn geheugen zouden verdwijnen zoals de rest.

Reacties (2)

 • Slughorn

  Wow... Daar zou ik echt niet in kunnen leven denk ik.
  Ik heb nu al een gevoel dat alles voor je gekozen wordt..

  5 jaar geleden
 • Helvar

  Jeetje, ik zou echt niet in zo'n wereld willen leven :C

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen