’Ik maak jou populair, verschrikkelijk populair’


Niet alleen de schrijvers houden Quizlet zo leuk en levendig, maar het zijn toch vooral ook de lezers die deze schrijvers motiveren, stimuleren en deze site maken tot wat hij is. Vandaar dat elke editie een populaire story wordt uitgekozen, om die geweldige lezers eens in de spotlights te zetten! Met deze week:

* tromgeroffel*

Lights all askew in the heavens || Marauders van Square!Niet populair, maar eerder beroemd!

In deze editie hebben we de eer, ja ik zeg eer, om het te hebben over de lezers van Square/Inge. Ze hebben niet een enkele story van haar bekend gemaakt namelijk, maar het zijn vasthoudende lezers die de schrijfster in het algemeen bekend hebben gemaakt. Dat is toch wel heel bijzonder en vandaar dat het een hele eer is om het over deze lezers te mogen hebben bij Populair.

Wat vindt de schrijfster hier eigenlijk van?

Je hebt de story grotendeels al geschreven tijdens NaNoWriMo, toch? Had je verwacht dat het zo'n succes zou worden?
Ik weet het niet zo goed, eigenlijk. Het klinkt heel cliché, maar in alle eerlijkheid is dit verhaal echt iets wat ik voor mezelf heb geschreven. Het was een idee dat me nogal uit het niets besprong en dat ik daarna ook niet meer kon afschudden, dus ik was in november (tijdens NaNoWriMo, inderdaad) vooral heel hard bezig met typen en giechelen over dingen die ik zelf grappig vond. Ik ging er zelfs zo erg in op dat ik in december nogal een inhaalslag moest maken wat zaken rond mijn studie betrof. Het was wel van begin af aan de bedoeling om het uiteindelijk te posten, want dat doe ik met al mijn fanfic, maar ik stond er niet zo heel veel bij stil wat andere mensen ervan zouden denken. Tachtig procent was al geschreven voordat het eerste hoofdstuk ooit op Q stond. Wat dat betreft was dit verhaal dus echt een heel egoïstisch werkje, haha. :'D
Dat terzijde had ik wel zien aankomen dat er in ieder geval wát mensen zouden zijn die het zouden willen lezen, ja. Ik schrijf nu al ruim vijf jaar Harry Potter fanfic voor Quizlet, dus mensen weten me onderhand wel te vinden, en Siriusly Gay (een korte Wolfstar story) trok verbijsterend veel abo's een paar maanden geleden.

Je bent sowieso een vrij populaire schrijfster. Zijn er echt opvallende vaste fans die jou bijblijven en waarom dan?
Oei, dat is lastig. Het antwoord is absoluut ja, maar ik vind namen noemen nogal eng, omdat er een gigantische kans is dat ik iemand zal vergeten die het volkomen verdient om genoemd te worden. Usernameveranderingen helpen daarbij ook niet erg, want daar ben ik erg slecht mee. Alvast mijn verontschuldigingen, dus, want dit zal verre van een complete lijst zijn.
Maar goed, ik zal toch een poging doen: enerzijds is er een groepje dat (voor mijn gevoel, in ieder geval) al een kleine eeuwigheid mijn verhalen volgt, en dat ik daarom ook een kleine eeuwigheid lang dankbaar zal blijven. Dat zijn mensen zoals Tuala, Wiarda, Spotgaai en Jethro. Anderzijds zijn er de mensen die me nog niet per se heel lang volgen, maar absoluut indruk maken door hoe trouw ze reacties plaatsen (en hoe lang die soms zijn!), zoals ProngsPotter, Altaria, Nesaia, GrandR en Charbonneau. Voor hen zou ik ook graag een taart bakken, want iedere schrijver leeft deels van reacties.

Wat vind je eigenlijk in het algemeen van zulke enthousiaste lezers? Doet het iets met je schrijfsnelheid of pas je misschien zelfs de verhaallijn op aan?
Haha, mijn schrijfsnelheid van de laatste tijd is dramatisch, maar dat ligt aan mij, natuurlijk, niet aan de lezers. Het is altijd geweldig om te horen wat anderen denken van iets waar je veel tijd en liefde in hebt gestopt en het is zeker motiverend om te weten dat er mensen zitten te wachten op een update. Het schuldgevoel dat zich langzaam opbouwt als ik dagenlang niets post is soms erg nuttig. Omdat veruit het grootste deel van dit verhaal al was geschreven voordat iemand het ooit las, is de verhaallijn niet echt beïnvloed door reacties, maar dat is wel iets wat in andere verhalen is gebeurd.

Wat vind je zelf de leukste reactie/reacties en waarom?
Oh man, dat is een nog ergere vraag dan die over de lezers. Letterlijk iedere reactie maakt me blij en ik waardeer ze allemaal tot de maan en terug. Dit is opnieuw iets waarbij ik gegarandeerd een hoop vergeet te noemen dat absoluut wel genoemd zou moeten worden, maar dit zijn er twee die me erg zijn bijgebleven:Dan zijn er nog de reacties van mensen die opeens overeenkomsten met canon zien, want stiekem is toekijken terwijl iedereen dat langzaam uitvogelt een van mijn favoriete onderdelen van dit hele verhaal (wel een hoop heftige spoilers hier, trouwens):En deze lijst zou niet compleet zijn zonder tenminste één reactie van ProngsPotter:Is er nog iets wat je er zelf graag over kwijt wil?
Nee, niet echt, behalve dat ik dagelijks dankbaar ben voor het bestaan van Q als platform voor jonge hobbyschrijvers. Als ik hier niet de mogelijkheid had gehad om mijn allereerste verhalen te posten en daar zulke lieve, enthousiaste reacties op te krijgen, zou mijn schrijfwerk zich nooit hebben ontwikkeld tot wat het nu is. ^^Normaliter staat hier natuurlijk altijd een hele waslijst aan leuke reacties. Echter heeft Inge er zelf al heel veel uitgekozen. Vandaar dat ik nog even één screenshot plaats, omdat er echt gewoon teveel leuke reacties zijn, maar het daar verder dan bij laat.Het bijzondere aan Q is, is dat mensen blijven plakken, reacties blijven schrijven en nieuwe verhalen ook van je volgen soms. Ik vind het ontzettend bijzonder dat dat op die manier gebeurd en de mensen die zoveel tijd in het volgen van iemand werk steken, zijn in mijn ogen echt geweldige mensen. Dus lezers van Lights all askew in the heavens || Marauders, blijf vooral zo doorgaan, want jullie zijn awesome!

Reacties (2)

 • Spotgaai

  Senpai noticed me! :')
  Het is ook echt een geweldig verhaal, ik ben er echt slightly verliefd op :]

  6 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Ik vind je hier echt heel erg op je plaats Inge, want íedereen, íedereen kent jou en deze story*O*(of nu in ieder geval, en als daarna nog steeds niet dan moeten er een paar spreuken aan te pas gaan komen, want hij is (jaja, geen verleden tijd hier. The fandom LIVES) werkelijk subliem.)
  En mijn award reactie x) Geweldig :'D Ik weet nog dat ik het aan mijn moeder heb laten lezen 's middags, zodat ook zij kon zeggen hoe geweldig het wel niet was :'D

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen