De nieuwste boeken, weetjes over schrijvers, veelbelovende stories en kansrijke quizzen op een rijtje.April doet wat ie wil

En dus doen alle users van Quizlet dat ook, zoals altijd. Echter was afgelopen maand ook weer dé maand dat de toch meestal wel nette en voorbeeldige crew van Quizlet zich even kon laten gaan. Het was immers weer 1 april begin vorige maand, zoals dat bij elke april het geval was en dit jaar werd Quizlet Fishlet. Behalve dat iedereen die dag gek werd van Comic Sans en overal vissen, hebben we er ook iets aan overgehouden, namelijk de Vis Smiley! En wie wil er nou niet al zijn Quizlet teksten opvrolijken met deze vrolijke vis? Ik moet zelf wel bekennen dat ik de Krokante Krab erg mis. Wie is er al benieuwd naar wat volgend jaar ons zal brengen?
Naast de aprilgrap stond Quizlets april echter nog in teken van iets heel anders. April is namelijk een Camp NaNoWriMo maand en dus hebben een heel aantal users weer kei hard gewerkt om een ditmaal zelf gekozen doel te bereiken. Voor velen betekende dit weinig slaap, schrijfstress met dipjes en momenten van triomfen en koffie. Heel veel koffie. Benieuwd naar hoe de Camp NaNoWriMo maand verlopen is voor de Q'ers? Neem dan vooral een kijkje in het topic! Daarnaast zijn alle winnaars natuurlijk in de triomfen lijst onderaan te vinden, want dat hebben ze meer dan verdiend.
De volgende Camp NaNoWriMo maand is in juli en dan mag je dus weeral zelf een doel kiezen. Schroom niet en doe dus vooral mee!

Lucht je Civil War?

Waarschijnlijk is het iedereen wel opgevallen dat er vooral in het Lucht je Hart topic opeens allemaal posts kwamen omtrent ene Stucky? En iets met burgeroorlogen, veel gefangirl en geship. Alles wat maar met de Avengers te maken had eigenlijk. Daarnaast zie ik ook een flinke hoos van Stucky/Bucky fanfics. Heb je al een abo op I am the weapon • Bucky Barnes of misschien Recovery • Bucky Barnes/Steve Rogers al gelezen? Q lijkt gedeeltelijk toch wel in de ban van de nieuwe Marvel film Civil War, de volgende Captain America film in de Avenger series. We zijn immers hier niet enkel boek-verslaafd. maar comics en films daarover gaan er ook zeker in. Eigenlijk elke mediavorm van onze fandoms gaan erin als warme broodjes. Ben jij al naar Civil War geweest (en nee, geen spoilers, ik heb een hamer en ik ben niet bang om hem te gebruiken)?
Op dat gebied is er overigens ook goed nieuws voor de Harry Potter fans. Er zijn namelijk wel plannen van J.K. Rowling zelf om het Harry Potter toneelstuk Cursed Child ook in andere landen te vertonen. Mocht je dus niet zo gelukkig zijn als ikzelf en in Londen naar het toneelstuk gaan, dan is er nog best eens kans dat je hem ergens anders kan zien. Misschien komt hij ooit zelfs nog wel naar België of Nederland, zoals ook de HP expo naar België komt dit jaar.
Daarnaast zijn ze druk bezig aan de Maze Runner films en misschien zoals elke schrijver dat heeft, kon James Dasher het niet laten even een opmerking te maken over zijn droom in zijn eigen film te mogen spelen. Echter gaat natuurlijk niemand Dylan vervangen. We zouden de acteur immers al bijna gaan missen bij het idee alleen al. Droom jij ook wel eens in een verfilming van jouw eigen boek te spelen? Ik in ieder geval zeker wel!

__________________________________________________________________________________________________________________


Boekennieuws

Deze maand komen er natuurlijk ook weer veel boeken uit. De goden-liefhebbers onder ons kunnen deze maand helemaal wegdromen in The Trials of Apollo Book One The Hidden Oracle van Rick Riordan die 3 mei uitgekomen is. De godenzoon Apollo heeft zijn vader kwaad gemaakt en wordt verbannen van Olympus, waardoor hij in New York terecht komt zonder zijn oude vertrouwde godenkrachten. Daar moet hij leren overleven, terwijl hij een manier moet zoeken om Zeus te overtuigen hem weer toe te laten op Olympus. Echter heeft een god natuurlijk vele monsterlijke vijanden... Al met al waarschijnlijk een spannend en avontuurlijk boek!
Verder is er ook een datum voor het tweede geïllustreerde Harry Potter boek te vinden. Persoonlijk vind ik de eerste echt super mooi, dus ik kan niet wachten tot 4 oktober 2016, als Harry Potter and the Chamber of Secrets dan geïllustreerd wordt uitgegeven. Het eerste boek is zeker een aanrader en de tweede zal dat dus ook zeker wel zijn. Vooral voor de echter Harry Potter fans natuurlijk!


__________________________________________________________________________________________________________________


Veelbelovende Nieuwe Stories

•TMD (Truly, Madly, Deeply) van Laryanue
De zeventienjarige Mackenzie Catharina Blanhard is de kroonprinses van Engeland.
Het futuristische Engeland is in de ban macht en rijkdom en er zijn grote verschillen tussen de adel en de lagere stand. Het rijkere deel van Engeland is erg welgesteld terwijl de lagere stand letterlijk helemaal niets heeft. Mackenzie groeit op tussen de adel en heeft alles wat haar hartje begeert. Hoewel haar leven er voor de buitenwereld misschien uit mag zien als een droom, is ze alles behalve tevreden met haar leven als prinses. De paparazzi hangen haar dagelijks op de hielen en gezien haar leeftijd is het haar plicht om spoedig te trouwen. Alles verandert echter als op een dag een jongen uit de lagere stand wordt opgepakt wegens diefstal. Op een onverklaarbare wijze voelt Mackenzie zich aangetrokken tot de jonge dief.


•VUUUUV • bonded, van Cuttlefish & Adephagia
Valaine is a young vampire, Kathelaine is a young hunter. They are born to be enemies, bound to be fighting each other, but something stops them. As Kathelaine tries to kill Valaine's sister, they find out that their bond as enemies isn't the only bond between them. Suddenly a lot of things get a lot more complicated.


•Deer and the wolf van FearlessFire
Van nature zijn de wolf en het hert vijanden, maar los van elkaar kunnen ze niet leven. Ze houden elkaar in balans. Gevaar en onschuld.
New Orleans is een bruisende stad met vele culturen. Overal is muziek, dans, voedsel. Toch is er net zoals in iedere andere stad veel meer dan alleen licht. In de duisternis hangt veel kwaad en dit laat zich niet meer afschrikken door het daglicht.
Scott Westwood is de 24e jarige zoon van een van de Amerikaanse grootste criminelen. Hij komt vervroegd vrij na een gevangenisstraf voor drugs dealen, mits hij akkoord gaat met de voorwaarde om een psycholoog te zien. Scott dacht altijd zijn pad helemaal uitgestippeld te hebben na high school, en zelfs nu blijft hij bij dat idee.
Malia Grey is 21 jaar en begint net haar carrière als psycholoog. Ze wil mensen helpen met hun problemen, dit is voor haar gemakkelijker als haar eigen weg in het leven terug vinden na het overlijden van haar ouders. Ondertussen probeert ze haar drugs verslaafde jongere broer van de straat te houden.

Het is misschien daarom dat het lot deze twee mensen samenbracht. Na high school dachten ze dat ze elkaar nooit meer zouden zien. High school was een gesloten boek wat ze nooit meer zouden openen, op zijn minst niet vrijwillig.
Het leven kan zich soms op grappige manieren ontrafelen.


•You love me, I kill you (Luke Hemmings), van FallingLeave
"Do you love me?" I asked with a grin.
"Yes, I love you." My first boyfriend answered.
I took my knife and slid his throat.
(Eliana Fiore)

"You can't love someone, can you?" The broken hearted girl asked me angrily.
"No, I've never loved someone. I probably never will. I just want to have fun." I grinned.
Then I slapped her ass and walked away with a chuckle.
(Luke Hemmings)

Veelbelovende Quizzen

•Welke soort tijger ben jij?, door Krullie36
Persoonlijk vind ik tijgers prachtige dieren!
Ik heb net de film "two brothers" gezien, over twee tijgerbroers die in de jaren 20 uit het oerwoud in Vietnam zijn meegenomen
en uiteindelijk moeten vechten tegen elkaar voor de Vietnamese koning. Een beetje een zoetsappige film, maar wel ontroerend
en je ziet ook hoe slecht tijgers in circussen werden en worden behandelt! Ik genoot vooral van de schoonheid van de prachtige tijgers.
Hier dus nu een quiz over tijgers!


•Welk voorwerp heb jij sowieso nodig op vakantie?, door Alleen
Wooh, het is eindelijk zomer! Je zit lekker op vakantie in Spanje met je vrienden en jullie kunnen alles doen wat jullie willen. Wat gaan jullie doen?


•Are you a Sinner or a Saint?, door Elsketjee
Luister jij naar de engel of de duivel op je schouder?

__________________________________________________________________________________________________________________Behaalde Triomfen

Deze maand heeft JarnesPotter haar eerste verhaal ooit afgerond! De laatste hoofdstukken moeten nog geactiveerd worden, maar I will see you again || The Hunger games is met ruim 50K wel af! Een super prestatie van haar! Gefeliciteerd!
Daarnaast heeft ALDL de short Rest In Peace afgerond! Ook iets om zeker trots op te zijn.

Camp NaNoWriMo Winnaars:
• Jily
• Bagans
• Jafar
• Ewijn
• _Rapunzel_
• Pontmercy
• Golden_Ratio
• tubbietoost
• Atrox
• Capybara
• Cuttlefish & Adephagia
• ALDL

Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Jullie zijn stuk voor stuk toppers.

Ken jij nou ook een verhaal dat laatst is afgerond, of in de komende weken wordt afgerond, stuur dan vooral een pb naar Jafar!

Reacties (4)

 • Leaticia

  Yaay mijn quiz!

  6 jaar geleden
 • ProngsPotter

  NaNo winnaars: GEFELICITEEEEERD(fish)

  6 jaar geleden
 • tubbietoost

  FISHLET(fish)

  6 jaar geleden
 • awsten

  Ik vond Fishlet stiekem heel erg leuk c:

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen