Nieuwsgierig kijk ik Isabelle aan. Ze zit tegenover me op mijn bed. 'Nou? Hoe ging het? Heeft hij je zijn liefde al verklaard?' grap ik. Isabelle rolt met haar ogen. 'Als ik vertel wat er is gebeurt, vertel jij dan wat er tussen jou en Claude speelt?'
Ik overweeg de optie en knik dan met tegenzin. 'Deal!'
'Oké... Maar eerst: doe dat echt nooit meer, Cassiane Bianchi!'
Ik weet meteen dat ze doelt op het feit dat ik haar met Xavier geen achtergelaten en een brede grijns verschijnt op mijn gezicht. 'Het was je eigen schuld, Izzy! Dit had je gewoon verdient na al die pogingen om mij een Axel te koppelen!'
'Oké dan,' mompelt ze met een glimlach die ze probeert te verbergen. Ze weet dat ik gelijk heb, maar dat zal ze nooit toegeven.
'We gewoon even gepraat...' zegt Isabelle vaag.
'Details, details!' zeg ik met overdreven gebaren. 'Waar hebben jullie over gepraat?'
Nu grijnst Isabelle. 'Onder andere over jou! Dat je soms heel irritant bent.'
'Pfff,' zeg ik verontwaardigd. Ik gooi mijn kussen naar haar hoofd en als ze hem behendig opvangt geef ik haar een por.
'Nee, maar we hebben niet echt over iets bijzonders gepraat en toen moest hij Claude en Bryce uit elkaar halen want die twee hadden weer eens een onzinnige ruzie,' zucht ze.
'Wie is Bryce nou eigenlijk? Hij moet me morgen namelijk de hele dag escorteren, maar ik heb geen idee wie het is,' grinnik ik.
Isabelle geeft me een zachte tik tegen mijn neus. 'Ik zie wel wat jij probeert! Ik stel je zo wel aan Bryce voor. Eerst moet je me vertellen wat dat nou is tussen jou en je oppas van vandaag, Claude. Bryce en Claude zijn trouwens beste vrienden, weet je?'
Ik weet dat ik bloos als ik Isabelle zie grijnzen.
'Tijdens het zwemmen waren jullie ineens weg,' zegt Isabelle. 'Wat hebben jullie gedaan?'
'Isabelle!' zeg ik met een gloeiend hoofd. 'We hebben... Nou eh...'
'Hebben jullie gezoend?'
Ik haal een hand door mijn haar en kijk weg. Mijn gedachten schieten naar Claude's lippen op de mijne. 'Soort van...' zeg ik langzaam.
Isabelle laat een gilletje horen en vliegt overeind. 'Echt waar? Cassi!' ze kijkt me breed lachend aan. 'Hebben jullie verkering?'
Ik lach een beetje schaapachtig en haal mijn schouders op. 'Geen idee.'
Isabelle lacht veelbetekenend. 'Ik vraag wel aan Claude wanneer hij je gaat vragen!'
'Isabelle!' ik kijk haar verontwaardigd aan een duw haar met een lachje van mijn bed af. Lachend staat ze op en steekt haar hand uit. 'Ik zal je eerst zoals beloofd aan Bryce voorstellen,' ik pak haar hand aan en ze trekt me overeind.

'Bryce!' Isabelle trekt me de Alius Academie door terwijl ze zijn naam roept. Als we hem vinden is hij met Claude. Ze zitten in een afgelegen gang op de grond. Ik bloos weer als Isabelle me grijzend aan kijkt.
'Bryce, dit is Cassi. Cassi, dit is Bryce.' zegt ze serieus.
Bryce glimlacht vriendelijk. 'Ik heb veel over je gehoord, Cassiane Bianchi.' grijnst hij. Claude, die naast hem zit, wordt rood en kijkt snel weg. Ik voel mijn wangen warmer worden en laat me ook op de grond zakken. Isabelle gaat naast Claude zitten en fluistert hem iets toe. Aan haar brede lach te zien is het niet iets waar ik blij van word. Ik trek haar aan haar arm bij Claude vandaan. We kletsen nog wat met z'n vieren. Bryce lijkt me wel aardig, maar ik geef eerlijk toe dat ik... afgeleid was door iemand anders.
Als ik door de grote ramen zie dat het al pikdonker is sta ik op. Ineens voel ik dat ik moe ben. 'Ik ga slapen,' vermeld ik met een gaap. 'Claude, jij bent toch aan beurt om Cassi in de gaten te houden? Dan moet je nu ook met haar mee, weet je nog?'
Claude grijnst ongemakkelijk en staat op. Ik zie Bryce en Isabelle allebei breed grijzen en ik steek mijn tong naar ze uit.
Claude en ik lopen naar mijn kamer. Soms voel ik zijn hand langs die van mij gaan. Ik weet dat mijn wangen rood zijn en ik kijk Claude dus niet aan.
Als ik me heb omgekleed en mijn tanden heb gepoetst sta ik bij de vensterbank. Ik staar nog even naar buiten en leg mijn handen op het raam. Ik wil naar huis, naar Fay en Paolo. Dan doe ik de gordijnen dicht. Ik draai me om en sta ineens vlak voor Claude.
'Eh... Hoi?' stotter ik. Claude glimlacht lief. 'Sinds wanneer ben jij zo verlegen, Cass?' plaagt hij. Hij buigt zich naar voren en hij kust me. Ik stop mijn handen - die koud zijn van het raam - in de zak van zijn sweater en kus hem terug.
Als ik Claude loslaat omdat ik adem te kort kom zijn mijn handen niet meer koud. Claude lacht en draait een pluk van mijn haar om zijn vinger.
'Cassi?' vraagt Claude, zijn stem klinkt onzeker. Iets wat ik niet echt van hem gewend ben. 'Zou je... Wil je mijn vriendin zijn?'
Ik vlieg Claude om de hals en druk een kus op zijn lippen. 'Is dat een antwoord? Ja!' lach ik.

Met een gelukzalige glimlach word ik de volgende ochtend wakker. Claude ligt naast me in bed en heeft één arm om me heen geslagen. Ik geef hem speels een kus op zijn neus. 'Goedemorgen!'
Slaperig opent Claude zijn ogen. 'Môgge,' kreunt hij. Ik lach zacht en stap uit bed. Ik trek de deken over Claude zijn hoofd. 'Ik ga mee omkleden,' verklaar ik. Snel kleed ik me om waarna Claude hetzelfde doet. Samen lopen we naar de eetzaal toe en gaan we bij Isabelle en Bryce aan tafel zitten. Ze moeten iets aan hebben zien komen, want anders zitten ze nooit bij elkaar.
'Ja? Zijn jullie...?' vraagt Isabelle met een grote grijns. Aan haar gezicht te zien weet ik dat ze het antwoord eigenlijk al weet. 'Ja! Ja, we zijn een stel.' lach ik, een paar tellen voordat Isabelle me om de hals vliegt.

Reacties (3)

 • MrsNeymessi

  Ohw nee :c
  Ik wil dat Cassi en Jordan bij elkaar komen. :c

  3 jaar geleden
 • Kyonakoenen

  Mijb zusje zit hier achter de ps4 en mijn vader en broertje doen een spel, ik lees het stukje dat Claude Cassi vraagt en begin hyperactief door de kamer te springen: Cassi heeft met Claude, dat riep ik erbij en mijn vader, broertje en zusje keken me aan alsof ze me het liefste aan het gekkenhuis wouden afleveren

  3 jaar geleden
 • Opperbibbsie

  JAAAAAA, CASSI EN CLAUDE!
  *gooit de koptelefoon van haar oren en springt even een rondje om haar moeder (die overigens raar kijkt)*
  Isabelle is echt grappig! En Bryce is idd aardig!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen