Met lood in mijn schoenen slof ik terug richting het voetbalveld. Ik hou vast aan de valse hoop dat Raimon al weg is, maar ze zijn er nog. Ze staan op het veld en zijn aan het trainen. Nu mag ik het alsnog in mijn eentje gaan uitleggen. In sarcastische gedachten bedank ik Fay nog weer hartelijk. Ze verkiest het zijn bij haar vriendje gewoon boven haar zusje, en ik heb haar veel harder nodig!
De training valt stil en ze kijken allemaal toe hoe ik aan kom lopen. Als ik zie dat ze kijken recht ik mijn rug, ik heb ook nog waardigheid. Mark komt al naar me toe rennen. 'Hé Cassi!' lacht hij vrolijk. 'Heb je... Heb je Fay gevonden?'
Ik negeer zijn vraag en kijk even naar Raimon. Ze kijken vanaf een afstand bedenkelijk naar ons.
Mark ziet me kijken. 'Als je het uitlegt dan vergeven ze je wel. Leg het alsjeblieft uit, Cassi,' smeekt Mark. 'Ik wil je weer vertrouwen.'
'Ik zal het uitleggen,' zucht ik zacht. 'Ik zal het in ieder geval proberen,' voeg ik er snel aan toe als ik Marks blij gezicht zie. Samen lopen we het veld op. 'Die alien is terug,' hoor ik iemand sissen. Ik onderdruk de neiging met mijn ogen te rollen. Waarschijnlijk blijf ik voor sommigen die me kennen altijd wel het alienmeisje.
'Cassi zal het uitleggen! Dan zien jullie dat ze best te vertrouwen is!' zegt Mark vol vertrouwen. Ik wrijf over mijn slaap. 'Ik ga het proberen uit te leggen,' corrigeer ik hem. De spelers komen om me heen staan en kijken me allemaal vol verwachting en wantrouwen aan. 'Nou, wel eh... Ik....' hakkel ik zonder te weten hoe ik moet beginnen.
'Hoe ben je bij Alius terecht gekomen?' vraagt de coach kalm.
'Na de wedstrijd tegen Zeus wilden twee kinderen met me praten. Ze vertelden me over Alius Academie en vroegen me in hun team. Ik weigerde, maar toen werd er een doekje tegen mijn gezicht geduwd en raakte ik bewusteloos. Toen ik wakker werd was ik op de Alius Academie. Mijn telefoon was afgepakt,' het schiet even door mijn hoofd dat mijn telefoon ook nog steeds op de Alius Academie ligt. 'En ik... Nou ja, ze dwongen me te blijven. Ontsnappen zou... Nadelige gevolgen hebben.' bij die gedachte schrik ik op. Wat nou als Alius ook in Italië is? Misschien loopt Paolo wel gevaar!
'Wat voor gevolgen?' vraagt iemand uit de groep. 'Dat eh... Maakt nu niet uit,' antwoord ik hoofdschuddend. 'Ik werd in een team geplaatst... Genesis, zoals volgens mij wel duidelijk was.'
De gezichten betrekken bij het horen van de naam Genesis. 'Waarom speelde je die wedstrijd gewoon mee, Cassiane? Je speelde zelfs goed, als je aan onze kant stond had je toch in ieder geval minder goed kunnen spelen?' Jude neemt me kritisch op.
'Ik... Als ik...' ik schud langzaam mijn hoofd. Ik ga het feit dat ik gedwongen werd niet als excuus gebruiken. Dat is ronduit zwak. Je hebt altijd een keuze, nietwaar? 'Ik moest kiezen en toen heb ik die keuze gemaakt,' antwoord ik vaag.
'Dus... Het was je eigen keuze om zo mee te spelen?' vraagt Jack twijfelachtig. Ik voer in stilte een tweestrijd, na een paar tellen knik ik langzaam. 'Ja, het was mijn eigen keuze,' het is geen leugen, het was mijn eigen keuze om mee te spelen en zo Paolo en Fay te beschermen. Ik kon niet anders, toch?
Nu pas denk ik aan mijn vrienden op Alius. Wat zullen ze denken als ik ineens niet terug kom? Zouden ze me missen? Zouden ze me komen zoeken?
'Hoe ben je hier dan gekomen?' de vraag van een meisje met roze haar haalt me gelukkig uit mijn gedachten.
'Ik kwam met Claude -die roodharige jongen - mee en toen... Nou eh...' ik besluit om ze maar niet te vertellen dat ik een relatie had met Claude. 'Toen ben ik ontsnapt en op zoek gegaan naar jullie.'
'Waarom zoende je die arrogante alien dan, alien?' vraagt het blauwharige meisje arrogant.
'Hij eh...' ik voel mijn wangen rood kleuren. Moet ze dat nu echt vragen? Wat is zij een irritant kind! Nu moet ik alsof vertellen over onze relatie om niet compleet idioot te klinken. 'Wel, hij is... Mijn ex-vriendje en...'
'HIJ IS WAT?!' valt heel Raimon uit.
'Ja, ik weet het,' mompel ik met tegenzin. 'Het was dom - en waarschijnlijk ook wel onverantwoordelijk en roekeloos - ik weet het! Maar ik had het met hem uitgemaakt want hij had een wat minder leuke alienkant en zo, dus toen werd hij boos en heeft hij jullie uitgedaagd. Enne... Dit was de enige manier om hem effectief te kalmeren.'
Nu word ik pas echt aangestaard. 'En nu ben ik hier.' sluit ik mijn vage uitleg af. Fay en Axel mogen zelf vertellen over hun ervaringen op Alius.
'Ik zou graag weer mee willen spelen... Als jullie het tenminste goed vinden?' vraag ik onzeker.
'Team overleg?' oppert Mark. Ik loop een paar meter bij ze vandaan, maar ik kan nog steeds een paar dingen opvangen. 'We mogen niet vergeten dat ze die wedstrijd toch vrijwillig gespeeld heeft, ze is één van hen,' mompelt Jude, net hard genoeg zodat ik het kan horen.
'Maar ze is ook één van ons! Eens een teamlid, altijd een teamlid, toch? We kunnen haar nu niet laten vallen! Ze is ontsnapt en terug gekomen!' schreeuwt Mark boven iedereen uit.
'Misschien is het een list van Alius en komt ze om ons te bespioneren?'
Na nog wat gemompel waar ik niets uit kan ontcijferen stapt Mark naar voren.
'Wij zijn er uit, ook al is het niet geheel unaniem. Wat denkt u, coach?' zegt hij resoluut.
De coach kijkt me doordringend aan en knikt dan. 'Ik denk dat ze een zeer goede toevoeging voor het team is.'
Mark knikt enthousiast en lacht vrolijk. 'Dat denken wij ook!' ik lach opgelucht en eindelijk ontspannen er spieren waarvan ik niet eens wist dat ik ze gespannen had. Ik weet heus wel dat ik niet direct hun vertrouwen terug heb, maar dit is zeker een stap in de goede richting.
'Welkom terug in het team, Cassi!'

Reacties (2)

  • MrsNeymessi

    Yass Mark is altijd zo overtuigend bezig :')

    3 jaar geleden
  • Kyonakoenen

    MARK GOED ZO!!!!!!!!!!!!!!

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen