Ik hoop echt dat Cassi niet al te boos op me is. Ik ken mijn zusje, en er is een grote kans dat ze kwaad op me is omdat ik niet met haar meega naar Raimon. Waarschijnlijk denkt ze nu dat ik Axel boven haar verkies. Ze snapt het gewoon niet. Ik zucht. Ik doe later nog wel een poging het haar goed uit te leggen. Ze zal wel niet naar me willen luisteren, maar ik kan het altijd proberen.

“Hé Fay, kom je ook?” Hoor ik de stem van Axel zeggen.

“Huh? Wat? Waarheen?”

“Raimon speelt tegen Mary Times, Candance’s team.”

“Maar wat als ze ons zien? Dat is vragen om problemen…”

“Niet als we zorgen dat ze ons niet herkennen…” Hij gooit me mijn vest toe en trekt zelf zijn jas aan. We lopen naar buiten, naar het schoolgebouw, dat volledig bestaat uit houten vlonders boven het water. Er staan een hoop mensen te kijken, de wedstrijd gaat zo te zien zo van start. De teams betreden het veld. Mary Times trapt af. Zoals ik al had verwacht, is Raimon overdonderd door de manier van spelen van Mary Times. Zelfs Cassi krijgt de bal niet te pakken. Candance loodst ze om Tori's Toren heen, richting de goal. Twee leden van het team springen en vuren hun
Adelaarsbeuk op het doel af. Marks Ultieme Hand houdt hem met gemak tegen. Hij heeft overduidelijk niet stilgezeten de laatste tijd. Niet dat Mark ooit wél stil zit...

Mary Times juicht. Ik grinnik. Het is een heel bijzonder team, met een hele bijzondere stijl en hele bijzondere gewoontes, zoals juichen voor de tegenstanders.

Mark schiet naar dat achterlijke kind met dat blauwe haar, die ik eerder nog aan Eriks arm zag hangen. Ik koester nu al een hartgrondige haat jegens haar.

Opeens verandert de uitdrukking op Jude's gezicht. Hij heeft het ontrafelt. Dit zou nog wel eens een gevecht tussen spelmakers kunnen worden... En dat zou nog wel een heel spannend kunnen worden...

Ik zou zo graag het veld op gaan. Ik weet dat het niet kan. Ik weet dat die Aliens Axel zoeken. Als ik tevoorschijn stap breng ik hem en Cassi in gevaar. Dat laat ik niet gebeuren. Niet nog eens.

Mary Times maakt zich klaar voor een nieuwe aanval, een nieuwe Adelaarsbeuk. Maar Mark hoeft niet eens iets te doen. De bal vliegt over het doel heen. Jude roept het team bij elkaar. Het meisje met het blauwe haar duwt Cassi opzij, waardoor ze buiten de kring valt. Mijn bloed begint te koken van woede. Nu heeft dat kreng het met mij aan de stok. Verblind door mijn woede wil ik op haar af sprinten, maar Axel pakt mijn arm vast.

"Doe dat maar als dit alles definitief achter de rug is." Zegt hij zacht. Langzaam kalmeer ik en hij laat me los.

De wedstrijd gaat door. Raimon gaat in de aanval. Jude is aan de bal. Ik weet niet wat hij doet, maar het werkt. Mary Times krijgt de bal niet te pakken. Hij passt naar Erik. En het lukt ook Erik om balbezit te houden. Hij passt naar Tori en dat meisje wat zojuist zo'n beetje haar doodsvonnis heeft getekend. Met hun belachelijke schot Vlinder Trance weten ze te scoren, waarna het team van Mary Times begint te juichen. Oké, volgens mij is dat niet helemaal normaal... Ach ja, laat maar gaan..

Het is rust. Duf staar ik over het veld. Dan valt mijn oog op de nieuwe aanvoerder van Mary Times: Het is Hurley. Waarom is dat me tijdens de wedstrijd niet opgevallen? Hij is een voetballer?! Sinds wanneer?! Oké, dit komt waarschijnlijk doordat ik op het spel gefocust was...

Ik zie Cassi een beetje afgezonderd van de groep staan. Mark probeert haar erbij te betrekken, maar dit tot grote ergernis van de meeste van zijn teamgenoten. Het liefst wil ik op haar afrennen en haar binnen in de groep duwen, en onderweg dat meisje een mep verkopen. Maar ik hou me in, omdat het alleen maar gevaarlijk voor haar is als ik tevoorschijn kom en Axel me toch wel tegen zou houden...

De wedstrijd gaat weer van start, met de aftrap van Raimon. Ze gaan meteen in de aanval. Erik passt naar een schattige kleine jongen, die er nog niet was tijdens de wedstrijd tegen Genesis, maar hij krijgt de bal tegen zijn hoofd aan. Kan hij eigenlijk wel voetballen? Tori schiet naar voren en pakt de bal.

Plotseling schiet Cadance naar voren en pakt de bal van Tori af. Ze rukken meteen weer op. Weer stopt Marks Ultieme hand de Adelaarsbeuk met groot gemak.

Raimon gaat weer in de aanval, maar Candance onderschept de bal weer. Wat Jude ook bedacht had, Candance heeft een manier gevonden zijn plan te omzeilen. Hij lijkt het zwakste punt gevonden te hebben: Cassi, die haar eigen krachten niet kent en door wantrouwen van het team de bal niet krijgt.

Keer op keer valt Mary Times aan. Raimon houdt stand, maar met moeite. Als we al aan de bal komen, komt Mary Times weer naar voren en pakt de bal weer af. Ze hebben hun ritme weer terug.

Erik aanvalspoging mislukt en de bal wordt over de zijlijn getrapt.

"Positieverschuiving." Schreeuwt Jude over het veld. "Erik gaat in de spits. We hebben dus Erik, Sue en Willy in de voorhoede."

Sue... Dus zo heet dat kreng. Die naam moet ik onthouden....

Meteen speelt Raimon beter, met meer energie. Het gaat heel goed... En dan zijn ze opeens de bal weer kwijt. Hurley heeft hem. Tori sprint meteen op hem af. Hurley passt. Ze gaan weer in de aanval, maar Bobby weet de bal te onderscheppen. Hij speelt naar Jude. Jude wil naar Sue passen, maar Hurley pakt de bal af.De bal krijgt alle hoeken van het veld te zien, zonder dat een van de team weet te scoren. Hurley heeft de bal, maar zijn hele team staat gedekt. En dan trapt hij de bal keihard richting Mark een superschot. Mijn mond valt open van verbazing. Hurley is echt goed! Ik weet niet wat Mark doet, het lijkt een of andere nieuw beweging. Hij valt achterover in het net, maar de bal rolt weg. Geen goal.

Dan is de wedstrijd voorbij. 1-0 voor Raimon. Ik kijk naar mijn zusje, die alleen en een beetje verloren naast haar teamgenoten staat. Ik zou willen dat ik iets voor haar kon doen, maar ik kan niets bedenken. Ik kan alleen maar hopen dat het tegen de aliens ook zo gaat...en dat dit alles snel voorbij is...

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here