Foto bij H7: Even ontspannen ~ NickIn de voormiddag ging ik naar mijn kungfu training en rond de middag ging ik naar mijn vrienden. We hadden afgesproken aan de bar waar we elkaar wel vaker zagen. Ze waren er vrij streng op zatte mensen, dus dat maakte het voor ons aangenamer om gewoon te kunnen bijpraten en lachen. In de verte zag ik mijn twee vrienden, Jake en Joey, al staan wachten en zodra ik in hun buurt was, staken ze hun hand op als wijze van begroeting. “Wel, dat is lang geleden dat we nog met zovelen hebben afgesproken”, zei ik grappend en ik kreeg een stomp tegen mijn schouder. “Hallo Nick, het is ook fijn om jou terug te zien Nick”, zei Jake droog en Joey lachte even. Ik glimlachte en we gingen al pratend de bar binnen.

Jake en Joey moesten vrij snel weg, aangezien Jake nog die presentatie moest doen. Joey ging met hem mee, bij gebrek aan betere bezigheden. Ik bleef nog eventjes alleen in de bar, maar besloot om toen ook te vertrekken. Na betaald te hebben, stond ik op en liep naar buiten. De zon stond al wat lager en op mijn gemak wandelde ik naar huis. Het was niet zo ver, dus te voet was het zeker haalbaar. Toen ik mijn oprit opliep, zag ik al tussen de bomen door mijn huis staan. Het was een wit huis en volgens mij zou je het onder de categorie ‘modern kasteeltje’ kunnen plaatsen. Terwijl ik naar de voordeur liep, zag ik mijn klusjesman het gras maaien. Hij keek toen op en knikte kort, mij met zijn vreemde ogen aankijkend. Ik knikte terug en pakte mijn sleutel, om dan de deur te openen. Hij was een vreemde verschijning, maar hij werkte goed dus maakte dat voor mij niet echt uit.

Terwijl ik met een tas thee naar mijn ligstoelen naast het zwembad liep, keek ik op mijn gsm naar mijn bankrekening. Tot mijn grote vreugde zag ik dat er heel wat geld binnen was gekomen en dat kon niets anders betekenen dan dat de mensen mijn meesterwerk aan het kopen waren. Toch wel onder de indruk van het grote aantal geld ging ik in mijn ligstoel zitten en dronk wat van mijn thee. Toen legde ik mijn gsm naast mij neer en ging gemakkelijk liggen. Met een tevreden zucht sloot ik mijn ogen en genoot van het zachte briesje dat waaide.

De volgende dag ging ik in de ochtend nog even wat wandelen en katteneten kopen. Toen ik terug was, was het ongeveer 12u00. Over twee uur zou Khana komen, dus ik had nog wel even tijd. Ik gaf mijn kat eten en ging toen achter mijn computer zitten, om te zien of er nog nieuwe meldingen waren. Jake had gestuurd dat zijn ‘geweldige’ baas weer sollicitanten aan het ontvangen was en dat hij enkele mensen ging ontslagen. Hij zei ook dat hij zeker veilig was, maar dat hij zich ergerde aan hoe zijn baas tegen vrouwen tekeer ging. Zo had hij aan een jonge vrouw van rond de 20 echt belachelijke vragen gesteld, waardoor ze waarschijnlijk niet aangenomen zou worden. Ik typte een antwoord terug en leunde even achterover. Het was spijtig dat er nog zo’n mensen bestonden, maar er viel niet veel aan te doen. Ik haalde nog enkele papieren uit mijn bureaulade en bladerde erdoorheen. Met een diepe zucht keek ik er nog even naar, waarna ik op mijn computer begon te werken.

Het was bijna 14h00 en ik zat na mijn middageten weer in mijn bureau. Ik was geconcentreerd aan het werken op mijn laptop toen ik geklop op de deur hoorde. Verstoord keek ik op en klikte eerst het venster weg, waarna ik zei dat die persoon binnen mocht komen. De deur ging traag krakend open en ik trok een wenkbrauw op.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen