Dolgelukkig kijk ik toe hoe Axel zijn vest uit doet en op zijn positie gaat staan. Hij is terug. Wij zijn terug. Eindelijk is het moment daar dat ik Dave verpletterd ga zien worden. Ik loop naar Cassi toe en laat me naast haar op de reservebank vallen. Ik negeer de verbaasde blikken van heel Raimon en Epsilon. Ik maak mijn grotw entree later wel. De wedstrijd gaat verder. Dave wil weer in de aanval gaan, maar Axel pakt de bal met gemak af. Ik spring overeind en juich. Ik weet nog maar net te voorkomen dat Dave allerlei verwensingen toeschreeuw.

Axel schiet meteen op het doel af. Hij springt. Zell is geen partij voor hem. En opeens staan we voor.

Positiewissel. Dave gaat weer terug in zijn doel. Ik had niet anders verwacht. Hij is hun beste keeper én hun beste spits. Maar Axel heeft zijn Vuurbal Storm nog. Dave zal niet weten wat hem overkomt.

Met Axel bij hun team is Raimon vele malen sterker. Erik pakt de bal van Epsilon af en passt hem naar Jude. Axel staat gedekt. Pff… Wat zijn Dave en zijn team toch ontzettend voorspelbaar. Saai zeg… Ondanks de verdedigers passt Jude. En het lukt hem. Ik had niet anders verwacht. Axel en Jude zijn een fantastisch team, nog altijd.

Axel staat weer oog in oog met Dave. Nu komt het. Zijn Vuurbal Storm. Hij schiet. Dave probeert hem te stoppen met zijn Boor Beuker. Hopeloos. Het staat 2-0. Iedereen juicht. En ik, ik juich het hardst van iedereen.

Als het eindsignaal klinkt, kan ik me niet langer inhouden. Ik ren het veld op en vlieg Axel om de hals. Ik ga het er zo wel bij Dave inwrijven dat we gewonnen hebben. Ik wil niet dat Dave’s lelijke rotkop dit prachtige moment verpest. En ik denk dat Cassi eerst nog wat met hem te bespreken heeft. Misschien dat ze hem wel slaat. Als ik iets weet over mij zusje, is het wel dat ze mensen die ze haat behoorlijk hard kan slaan. En dat ze een slechte smaak heeft wat vriendjes betreft.

Vanuit mijn ooghoeken zie ik hoe Mark Dave overeind wil helpen. Dat gaat dus niet gebeuren. Ik laat Axel los. “Geef me heel even.” Zeg ik, en ik ren naar Dave toe. Ik sleep Mark bij hem vandaan en ga pal voor hem staan, zodat ik ver boven hem uittoren. Cassi komt aanlopen en gaat naast me staan. We kijken Dave kwaad aan.

“C-cele?” Stamelt hij. “W-waarom zijn er twee van jou? Een was al erg genoeg…”

Ik glimlach, maar mijn ogen schieten vuur. “Oh, maar je kent me al. Ik ben die ‘nieuwe’ die tegen je opliep in de gangen van Alius. Fayline Bianchi.”

“Dat was jij niet dat was Cele… oh…” Hij kijkt van mij naar Cassi en dan weer terug naar mij. Eindelijk lijkt het kwartje te vallen. Ik grijns tevreden.

Cassi doet net haar mond open om iets te zeggen, als het veld blauw oplicht. “Bryce…” Fluistert Cassi. Ik kijk haar vragend aan. “De aanvoerder van Diamond Dust.” Sist ze in mijn oor.

"Gazel, wat doe je?" Vraagt Dvalin.

Ze negeert hem volledig. "Wij zijn het hoogst geplaatste team.” Cassi kucht. Meteen kijkt Bryce onze kant op. Hij loopt op ons af. “Cassiane Bianchi.” Zegt hij, met een kwade ondertoon in zijn stem. “Heb jij enig idee wat jij hebt aangericht?! Claude… hij… hij… ik heb hem nog nooit zo overstuur gezien. Hij zei dat hij niet kon geloven dat ik al die tijd gelijk had over jullie relatie. Ik had hem al zo vaak verteld dat jij niet een van ons bent, maar hij luisterde niet.”

“Ik weet precies wat je bedoelt.” Zeg ik met een schuin oog op Cassi.

Bryce kijkt van mij naar Cassi en dan weer naar mij. Grappig eigenlijk, dat iedereen dat altijd doet als ze ons naast elkaar zien staan. “En wie mag jij dan wel wezen?”

“Fayline Bianchi. En ga je ons nog vertellen waarom je hier bent, alien?”

“Hij is geen-” Begint Cassi, maar ik kap haar af.

“NU EVEN NIET, CASSI.” Voordat ze ertegenin kan gaan richt ik me weer tot Bryce. “Nou?”

Bryce kucht even en gaat dan verder. “In jullie taal is onze naam de Diamond Dust. Jij bent Mark Evans, is het niet? Jij bent de perfecte trainingspartner voor ons, denk ik. Nu jullie hebben verloren zijn jullie niet meer nodig, Epsilon." Ze laat de bal op hun afvliegen, en het volgende moment zijn Dave en zijn armzalige teampje verdwenen. Zo, van die eikels hebben we voorlopig ook geen last meer. "Mark Evans. Ik zie er naar uit spoedig tegen jou en je team te spelen." En dan is ook Bryce verdwenen.

Ik draai me om naar Cassi. “Ga je nou niet schuldig voelen. Claude is het niet waard jou vriendje te zijn. Jij verdient zeker een miljoen keer beter.”

“Het zal wel.” Mompelt Cassi. Het is me meteen duidelijk dat mijn toespraak niet geholpen heeft. Niet genoeg, in ieder geval…

“Kom.” Zeg ik zacht. “Laten we teruggaan naar het team.” Cassi knikt en ik trek haar mee naar Raimon. “Goed, waar waren we?” Zeg ik tegen Axel.

Hij lacht. “Volgens mij hier.” Zegt hij zacht, en dan zoent hij me. Pas als hij me loslaat voel ik de brandende blikken van het team. Ik bloos.

Jude grinnikt. “Dat werd hoog tijd, Fayline Bianchi. Welkom terug.”

Langzaam maar zeker lijkt ook Mark uit zijn shocktoestand vanwege mij en Axel te ontwaken. "Welkom terug Axel." Zegt hij.

"Bedankt Mark." Zegt Axel.

"Dat is lang geleden, hè." Mark lacht.

Axel zegt niets, maar passt de bal naar hem.

"Kom hier man." Zegt Mark. "Zin in een potje voetbal?"

Axel glimlacht en kijkt mij aan. Ik lach terug en leg mijn hoofd op zijn schouder. We zijn eindelijk terug bij Raimon. Eindelijk weer veilig, eindelijk herenigd. Eindelijk terug bij ons eigen team. En denk maar niet dat we het hierbij laten zitten. Vandaag verslaan we Epsilon. Binnenkort Diamond Dust. Daarna Prominence en Genesis -ik kan niet wachten- en dan is het allemaal voorbij. Dan komt Nathan terug en zijn we weer compleet. En dan… wie weet wat ons dan nog allemaal te wachten staat! Maar een ding is zeker: wat er ook gaat gebeuren, ik ben blij dat ik Axel en Cassi aan mijn zijde heb.

Reacties (5)

 • MrsNeymessi

  Waarom is dit verhaal zo goals?(huil)

  3 jaar geleden
 • Kyonakoenen

  (H)

  4 jaar geleden
 • DeNaamIsGideon

  alleen ik krijg bericht dat HS 66 al geactiveert is, maar dan toch niet?
  que?

  4 jaar geleden
 • DeNaamIsGideon

  yayayayayayay
  leuk hoofdstuk!

  4 jaar geleden
 • Opperbibbsie

  Yesssss, ze zijn weer bij elkaar!
  gelukkig!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here