Ik word wakker van iemand die mijn benen van de bank duwt.
'Hè? Wat?' vraag ik slaperig. Tot mijn verbazing is het niet Fay, maar een ander meisje, met roze haar.
'We gaan zo ontbijten, en ik dacht dat aliens ook wel aan ontbijt deden,' grapt ze. Ik kijk haar even onderzoekend aan en grijns dan. 'Ik denk dat je het wel hebt meegekregen, maar ik ben Cassi,' zeg ik. Ik wrijf even in mijn ogen en trap de deken van mijn benen.
'Dat had ik inderdaad wel door!' lacht het meisje. 'Ik ben Tori.'
Buiten roept Celia: 'Ontbijt!'
'We moeten gaan! Voordat de jongens alles opeten!' roept Tori uit. Ik trek mijn schoenen en vest aan en doe mijn haar in een staart. Ik loop met Tori naar buiten en ga bij Fay zitten.
'Goedemorgen,' gaap ik. Fay mompelt iets wat als goedemorgen klinkt en Axel glimlacht kort.
'Die alien weer...' hoor ik iemand mopperen. Sue, uiteraard. Fay draait zich boos haar kant op, maar ik grijns scheef naar haar.
'Laat dat mens maar, ze luistert toch niet en ze is het niet waard, domme aardlinge,' zeg ik met een duidelijke nadruk op het laatste woord. Even wordt het stil en ik voel me aangestaard.
'Over een uur gaat de boot, zorg dat je alles dan klaar hebt.' Verbreekt coach Lina de ongemakkelijke stilte. Ineens lijkt alles weer tot leven te komen en beginnen gesprekken weer, gecombineerd met de drukte van mensen die hun eten opruimen en spullen pakken.
Jude komt tegenover me zitten. Hij zegt niets en ik kijk uiterst geconcentreerd maar mijn eten.
'Cassi, weet jij iets over de speelstijl van Diamond Dust?' vraagt hij, dat is een veilig onderwerp. Ik kijk op en glimlach voorzichtig.
'Niet veel, eerlijk gezegd. In tegenstelling tot Prominence - dat aanvallend heel sterk is - is Diamond Dust volgens mij meer gericht op de verdediging.' Denk ik hardop. Jude knikt langzaam. 'En de spelers van Alius, spelen die allemaal vrijwillig, net zoals jij?' dat laatste zegt hij redelijk aanvallend, maar ik laat me niet op de stang jagen. Ik heb het idee dat hij ernaar uit is om te ontdekken dat ik het niet vrijwillig heb gedaan.
'Soort van,' mompel ik na een korte stilte. Voordat Jude meer kan vragen besluit ik dat het mijn beurt om vragen te stellen is. 'Jude, waarom is... Nathan weggegaan?' vraag ik zacht.
Nu blijft Jude stil. 'Ik zou kunnen zeggen wat hij gezegd heeft: dat hij zichzelf niet sterk genoeg vond, maar eerlijk gezegd veranderde hij al nadat jij en Fay weg gegaan zijn. Toen hij jou bij Alius zag stortte hij in. Ik denk dat hij daarom weggegaan is. Maar... Als je hem vertelt dat je niet vrijwillig gespeeld hebt dan begrijpt hij het vast!'
Dus... Nathan is écht weg, vanwege mij. 'Het was vrijwillig,' werp ik zwak tegen.
Jude kijkt me peilend aan, maar ik wend mijn blik af. Mark komt enthousiast aan stuiteren, hij verzorgt de perfecte afleiding. 'Kom! We moeten naar de boot!' roept hij vrolijk.

We nemen afscheid van Mary Times en Thor. Axel en Fay praten nog even met hem. Hurley grijnst terwijl hij afscheid neemt van Mary Times. Hij gaat met ons mee!
Ik zwaai even naar Thor en naar de kinderen van Mary Times. De rest hetzelfde en we lopen de boot op. Terwijl de boot vertrekt zwaait iedereen. 'Tot gauw!'
Ik ga aan de voorkant van de boot zitten en kijk naar de golven. Fay komt naast me zitten. 'Hé, zullen we Paolo nu bellen?' vraagt ze.
Ik speel met mijn vingers en maak ik onverschillig geluidje. Aan de ene kant wil ik zo graag de stem van mijn broer horen, maar hij is waarschijnlijk zo geschrokken, boos en teleurgesteld vanwege mijn... aliengedoe...
'Dat vat ik dan maar op als een ja,' besluit Fay terwijl ze haar mobiel pakt. 'Hij maakt zich ook zorgen om je, Cass! Je bent het hem verplicht hem te bellen.'
Resoluut klikt Fay op het groene hoorntje. Na een paar keer overgaan klinkt Paolo's stem, Fay zet de telefoon op luidspreker.
'Hey zus!' klinkt zijn stem. 'Hoe gaat het? En met Axel?' plaagt hij. Fay wordt rood en kijkt meteen om zich heen of niemand het gehoord heeft. 'Paolo!' sist ze verontwaardigd. 'Niet nu!'
Paolo grinnikt. 'Heb je al nieuws over Cassi?' vraagt hij dan serieus. Fay kijkt me aan en vormt met haar mond: "Ik zei het toch."
'Ja,' antwoordt ze rustig. 'Ze zit hier naast me.'
'Echt waar?' Paolo begint in het Italiaans te ratelen. 'Cassi! Wat was dat allemaal? Is alles goed? Ben je oké? Hebben die aliens je iets aangedaan? Hoelang ben je al terug? Waarom speelde je met die aliens? Jeetje, Cassi! Ik was enorm bezorgd om je! Je moet echt minder roekeloos worden, weet je? Anders kom ik persoonlijk naar Japan om je tegen te houden als je weer zoiets doms gaat doen!' Paolo valt stil.
'Hoi Paolo,' zeg ik in het Italiaans. Ik heb al een tijdje geen Italiaans meer gesproken, maar het voelt zo vertrouwd. 'Ik mis je.'
'Ik jou ook, zusje.' antwoordt Paolo in het Italiaans. Daarna gaat hij weer over naar het Japans. Hij kan al best goed Japans voor iemand die het alleen maar van taalcursussen heeft. 'Vertel nu eens, wat deed je bij die aliens?'
'Ik eh... het is een lang verhaal... Ik vertel je het allemaal wel wanneer ik je weer in het echt zie. Het is niet echt een verhaal dat je even over de telefoon verteld. Maar het gaat erom dat ik weer terug ben bij Raimon.'
Paolo blijft even bedenkelijk stil maar lijkt het te accepteren.
'Dat vriendje van je, Xavier, is hij een alien?' wisselt Paolo van onderwerp. Ik weet niet of ik er blij mee ben dat het onderwerp nu veranderd is.
'Xavier is echt niet mijn vriendje, Paolo! Echt niet! En ja, hij is een alien. De aanvoerder van Genesis, met rood haar.'
'Dat dacht ik al,' gniffelt Paolo. 'Aan het einde van die wedstrijd heb ik heus wel gezien dat je in zijn armen stond!'
Fay begint te lachen en ik kreun. 'Paolo...'
'Wat?' lacht hij plagend. Fay staat op. 'Ik ga nog even naar Axel, tot zo,' zegt ze zacht. Ik praat door met Paolo, een gesprek vol plagerijen, onzin een aantal preken. Paolo en Fay zijn duidelijk familie, ze preken precies hetzelfde!
Bla, bla, bla, toon eens wat verantwoordelijkheid.
Bla, bla, bla, wees eens wat minder roekeloos.
Als Mark naast me komt zitten schakel ik over in het Italiaans. Sue hoort het en bemoeit zich er weer mee. 'Is dat je alientaal, alien?' vraagt ze gemeen.
'Eh, Sue... Volgens mij was dat Italiaans...' zegt Erik.
'Wie is dat irritante kind?' vraagt Paolo in het Japans. Sue valt fel uit tegen Paolo en... Nou ja, ze wauwelt wat over dat ze geweldig is en dat ze de koningin van het veld is. Het gebruikelijke verhaal. Paolo scheldt haar rustig uit en mompelt droge opmerkingen in het Italiaans, waardoor ik begin te lachen en iedereen m aankijkt alsof ik gestoord ben. Dan komt de kust in zicht. 'Sue, hou je mond eens dicht!' onderbreek ik haar gezeur. 'Paolo, we moeten zo van de boot af, dus ik hang op!' ik sta op. 'Ik hou van je, broer!' zeg ik in het Italiaans. Ik hoor Paolo nog zeggen dat hij ook van mij houdt en dat ik Fay de groeten moet doen iets voordat ik op hang. Zo, en nu naar Raimon.

'Ah! Fijn om thuis te zijn!' lacht Mark. We zijn na een reis met de bus terug bij Raimon. 'Ik kan niet wachten mijn ouders weer te zien! Ik ben bijna vergeten hoe je eruit zien!' lacht Silvia.
'Nou, dat is redelijk dom,' mompelt Fay bijna onhoorbaar, maar ik hoor het wel en grijns breed.
'En ik ben bijna vergeten hoe mijn villa eruit ziet!' zegt Nelly.
'Oh, dan moet het wel echt ernstig zijn, ja,' antwoord ik sarcastisch. Nelly lijkt het niet door te hebben en knikt instemmend.
'Coach mogen we even naar huis?' vraagt Mark. De coach knikt, 'Neem de rest van de dag maar vrij!'
Maar dan besluit Bryce het te verpesten. Een zwart met blauwe voetbal valt uit de lucht. Daar is Alius weer.

Reacties (3)

 • MrsNeymessi

  Ugh Bryce rot eens op man you alien..xD

  3 jaar geleden
 • DeNaamIsGideon

  Yes ik ben eindelijk terug hier op Quizlet!
  ik was op vakantie, en dan lees ik dit, ook tijd voor mij om te schrijven!

  3 jaar geleden
 • Kyonakoenen

  gvd Bryce geef ze een beetje tijd wil je!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen