"Gegroet, Raimon Eleven." Dat is de stem van Bryce. Ik kijk om me heen. Niemand te zien. Alleen die zwart-blauwe voetbal. "Wij zijn Diamond Dust. Wij wachten op jullie in het voetbal frontier stadion. Als jullie niet komen vernietigen we willekeurige delen van Tokyo. Zonder reden."

"Ben je niet lekker?!" Roept Mark kwaad.

"Dat blijkt wel, ja." Zegt Jude gefrustreerd.

"Zonder reden?" Zegt Jack ongelovig.

"Dat mag niet, dat is gekkenwerk! Die stad zit vol met onschuldige burgers, duizenden zullen sterven!" Zegt Willy.

"Nee, net als in Godzilla!" Zegt Jack paniekerig.

De voetbal vergaat tot as en het wordt doodstil. Ik kijk om me heen, op zoek naar een teken van Bryce, maar er is niemand.

"Jullie hebben geen vrij." Zegt de coach resoluut. "We gaan allemaal meteen naar het stadion."

"Ja mevrouw." Klinkt het in koor.

Ik kijk Cassi aan. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden. Alle teams van Alius Academie zijn gevaarlijk, en Diamond Dust moet wel duizend keer sterker zijn de Epsilon. En zo staan we even later in het stadion, onzeker over wat ons te wachten staat.

"We weten niet precies wie of wat ze zijn, dus we zullen ons moeten aanpassen aan de situatie." Zegt coach Lina. "Jij speelt, Axel. Je staat in de basis als onze beste aanvaller. Cassi, jij staat op het middenveld. Fay, jij krijgt je oorspronkelijke positie als manager weer terug."

"Ja, mevrouw." Zeggen Axel en Cassi in koor, maar ik kijk de coach alleen maar kwaad aan. In wil geen manager zijn. Ik wil naast mijn zusje op het veld staan.

"Ze zullen Axel en Cassi in de tang willen houden." Gaat ze onverstoorbaar verder. "Ik wil dat jullie naar hen proberen te passen, maar als je een kans ziet om te schieten dan doe je dat."

"Ja, mevrouw." Zegt het hele team. Ik trek een gezicht en plof mokkend op de bank.

Een blauwe lichtflits, en daar zijn ze. "Wij zijn het nummer 1 team van Alius Academy, wij zijn Diamond Dust." Zegt Bryce. En dit keer speelt hij geen verstoppertje.

“Oh ja? Sinds wanneer speelt hij bij Genesis?” Mompelt Cassi.

Bryce hoort het niet. "Mark Evans. Ik ga je duisternis tonen die zo koud is dat je bloed ervan bevriest."

"Duister of licht, wat je me ook toont het maakt me toch niet bang." Gaat Mark er iets te dapper tegenin. "Iemand die voetbal als wapen gebruikt verdient een pak slaag en mag nooit meer spelen!"

En ik kan niet wachten tot hij dat pak slaag krijgt.

De teams komen het veld op. Raimon trapt af, en Axel sprint onmiddelijk naar voren, maar de verdediging van Diamond Dust gaat voor hem aan de kant. Nee hè… dit herinnert me net iets te veel aan Dave...

Axel schiet, maar de bal wordt gemakkelijk gestopt. De keeper gooit de bal recht naar Mark, het hele veld over. Ongelooflijk. Gefrustreerd geef ik een trap tegen de poot van de bank. Het enige gevolg is dat mijn voet nu pijn doet.

Mark gooit de bal naar Bobby, die naar Erik passt. Maar de bal wordt onderschept. Ze zijn bliksemsnel, echt niet tegen geloven… Ze zijn als Epsilon en Gemini Storm gecombineerd!

Bryce schiet, maar Mark weet hem met moeite te stoppen. Het scheelde niet veel, en dat was nog maar een normaal schot. Hoe zal dat gaan bij een superschot? Ik weet zeker dat Bryce die heeft en dat dit fout gaat...

Raimon gaat weer in de aanval. Sue wil schieten, maar de verdediger van Diamond Dust haalt haar onderuit. Ze blijft liggen. Ik moet me inhouden niet te juichen. Net goed.

Bryce gaat alweer in de aanval, en hij breekt moeiteloos door de toren heen. Maar de muur weet haar te stoppen, wat op zich al een wonder is. Maar dit is echt niet goed. Om een ‘normaal’ schot te stoppen zijn al twee verdedigers nodig.

De bal rolt over de zijlijn. Iemand raapt hem op en loopt het veld op. Hij laat de bal op zijn vingertop draaien. Ik heb hem denk ik eerder gezien, maar… Is het hem echt? Ja, het is hem. Byron Love.

Mark loopt het veld over, richting Byron. Ik zoek oogcontact met mijn Cassi, en het is me meteen duidelijk dat ze net zo verward is als ik.


Iedereen uit het team kijkt met een serieus gezicht naar Byron -wat gezien zijn nogal… vrouwelijke uiterlijk best moeilijk is. Ik kan het wel begrijpen. Ze vertrouwen Byron niet. Niet na dat gedoe tijdens het voetbal frontier toernooi. Ik eigenlijk ook niet. Door Cassi’s ontvoering heb ik geen seconde meer aan Zeus jr. en de finale gedacht, maar dat betekend niet dat ik het vergeten ben. Ik twijfel of we hem zomaar kunnen vergeven.

Ik word opgeschrikt uit mijn gedachten door een verbaasde kreet van Celia. Ik kijk verward op. Byron heeft een Raimon tenue aan. Dus Mark heeft hem vergeven… dat had ik kunnen weten...

Opeens staat Sue naast me. Ze wil op de bank gaan zitten, maar ik ben sneller en zet mij tas neer op de plek waar ze wilde gaan zitten. Ze kijkt me kwaad aan, maar zegt niets en gaat op de grond zitten. Dan veranderd de uitdrukking op haar gezicht. “Wat vind Axel ervan dat hij een alien als vriendin heeft.” Vraagt ze poeslief.

Ik kijk haar kwaad aan. “Nou, gezien hij net zolang als ik op Alius Academie heeft gezeten, en dus net zoveel ‘alien’ is als ik, denk ik dat hij het wel prima vindt.” Zeg ik koeltjes, maar mijn ogen schieten vuur.

Heel even kijkt ze me verward aan. “Gelukkig is mij liefje niet zo!” Zegt ze dan.

Ik rol met mijn ogen, maar ga er verder niet op in. Dit is niet het moment. Er komt nog wel een mooi moment waarop ik haar weer in haar gezicht kan slaan.

Ik kijk weer naar het veld. Onze verdedigers zijn goed bezig vandaag, maar omdat niemand Byron vertrouwt zijn onze passes zijn waardeloos. Zelf Jude en Cassi lukt het niet.

Diamond Dust sprint naar voren, maar Scotty weet ze tegen te houden. Hij passt naar Hurley. Die heeft geen andere keus dan naar Byron passen. En dat doet hij. Hij weet niet wat er allemaal gebeurd is, hij weet niets van de finale. En dat werkt nu in ons voordeel. Net als alle anderen hou ik mijn adem in en kijk verwachtingsvol naar Byron. Dit is het moment...

Reacties (3)

 • MrsNeymessi

  BYRON SCOOOORRTTTT

  3 jaar geleden
 • Kyonakoenen

  Sue leer het dan, Eric haat jou ondertussen, volgens mij, ook! (Ik vind het onzin dat iedereen Byron wantrouwt dus...)GO HURLEY!!!

  3 jaar geleden
 • Opperbibbsie

  Ugh... Sue... Je liefje wil je niet!

  Ik vind Bryce wel cool!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen