NIEUW: elk van de hoofdstukken eindigd met een cliffhanger. Maar vanaf nu plaats ik daarna een vraag over de cliffhanger. Laat in een reactie achter wat jij denkt dat het antwoord op de vraag is.

Jake kijkt me even fronsend aan, reageerd niet op tijd en word dan omver geduwd door de gitzwarte wolf. Ik verander in mijn wolfgedaante en spring bovenop het beest. Jake doet hetzelfde. Ik weet dat je een faunaat bent. Je maakt te menselijke bewegingen. Stóp! blaf ik hem toe. Het dier twijfels en ik werp een blik op Jake. Zijn vacht is door de war geraakt en door de wirwar van tinten bruin zie ik ook rood. Felrood. Bloed. Jake! Je bent gewond! roep ik. Het valt wel mee. Richt je op dat ding. gromt hij, maar hij heeft duidelijk pijn. Ik ben géén ding! roept de wolf. Hij verraad zichzelf. Hij is dus een faunaat. Ik gooi mijn nek in de lucht en huil naar de roedel. Attentie! Onbekende faunaat. Zo'n honderd meter ten zuidwesten van het kamp Ik hoor Vagro de mannen bijeen roepen. Het gaat te sloom, ze moeten sneller zijn. Weer maak ik me paraat en huil het uit. Jake is gewond! Ik hoor dat de riedel nu wel sneller gaat. Jake kijkt me aan met zijn "en bedankt, hoor" blik. Ik weet dat hij niet graag in de belangstelling staat, maar ik moet wel. De onbekende faunaat grond en kromt zijn rug. Klaar om aan te vallen. De roedel komt aan. De onbekende en Vagro veranderen in wolfgedaante. 'Carter.' snuift Vagro. 'Hallo, broer.' snuift de faunaat die Carter moet heten. Ik kijk naar Jake. Hij is net zo verbaasd als ik. 'Vagro, wat is dit?' vraag ik nadat ik - gevolgd door Jake - in mens verander. 'Dit is mijn kleinere broer Carter. Hij is verstoten uit de roedel toen ik alfa werd. Er kon er maar een de baas zijn. Om precies te zijn is hij verbannen en mag hij hier niet zijn.' Dat laatste was een waarschuwing voor Carter. 'Waar is Gamora?' vraagt Carter. 'Waag het haar aan te raken. Ze is van mij!' snauwt Vagro. Was Carter verliefd op haar, dan? En Vagro, is hij nou vergeten dat ze dood is. Blijkbaar wel, want daarna raakt zijn blik verdrietig. 'Gamora is dood.' prevelt hij. Carter verstijfd. 'Wie?' vraagt de man. 'De Bagroda-draken hebben haar gedood.' Vagro's stem klinkt neutraal. 'Dat mochten ze niet door, de rotzakken.' scheldt Carter. Het lijkt net alsof hij de draken persoonlijk kent. 'Hoe bedoel je?' kont Jake tussenbeide. 'Ik heb me bij hun aangesloten, maar dit..' hij balt zijn vuisten. Dan word hij aangevallen.

De vraag: wie valt er aan?

Reacties (1)

  • Duendes

    Wacht, hij heeft wat?!?! Heeft hij zich aangesloten bij de draken?!?!
    Ik twijfel... Of het is een draak die aanvalt, of Carissimi die boos wordt omdat hij zich bij de draken heeft aangesloten!

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen