'God Weet!' Byron zijn superschot vliegt op doel af... en belandt in het net!
Het gejuich barst los en ik steek mijn duim op naar Byron.
'Wat? Dat is onmogelijk!' Bryce veegt geïrriteerd door zijn haar en ik grijns naar hem. Dan valt mijn blik op twee figuren op de tribune. Het zijn Xavier en Claude. Xavier en Claude?!
Even kruist mijn blik die van Claude en we kijken beide meteen weg. Ik voel mijn wangen rood kleuren. Nee, niet aan denken. Ik moet me focussen, hoewel ik nog steeds geen ballen krijg... Ze vertrouwen me nog steeds niet en ik word strak gedekt door twee spelers van Diamond Dust.
Bryce rent naar voren en schiet met zijn superschot door Mark's vuist der gerechtigheid heen. En toen stond het gelijk.
Daarna klinkt het fluitje voor de rust.
Beide teams verlaten het veld. Ik loop naar Byron toe. 'Zonder dat Godsaqua speel je beter,' complimenteer ik hem. Voordat hij kan reageren loop ik weg.
'Cass! Waar ga je heen?' roept Fay.
'Wc!' schreeuw ik terug, voordat ik naar de kleedkamers loop.

Ik loop rustig terug naar het veld als een hand om mijn pols me tegenhoudt.
'En? Hoe bevalt Raimon?' vraagt Xavier. Geschrokken draai ik me om. Hij glimlacht scherp, maar zijn ogen lachen niet mee. Claude staat achter hem en weigert stug me aan te kijken.
'G-goed hoor,' lieg ik. 'Wat doen jullie hier?'
'Och, we komen gewoon even kijken,' antwoordt Xavier. Hij heeft nog steeds mijn pols vast. Ik bijt op mijn lip. Ik zit in de val. Als ze willen kunnen ze me nu zo mee terug nemen naar Alius... Toch lijkt het niet alsof ze dat van plan zijn.
'Kan je me loslaten? Ik moet spelen?' vraag ik afstandelijk.
Onbewust - tenminste, volgens mij doet hij het onbewust - verstevigt Xavier zijn greep om mijn pols. Ik frons en probeer hem weg te duwen.
'Xavier, ga weg! Je doet me pijn!'
Daar lijkt hij van te schrikken. Claude kijkt nu op en onze blikken ontmoeten elkaar. Xavier laat me los en ik stap achteruit. 'Ik... ik moet gaan,' zeg ik verward. 'Ik heb een wedstrijd te spelen.' Ik draai me om. Terwijl ik weg loop voel ik hun ogen in mijn rug branden.

Na het fluitje gaat Bryce meteen naar voren en scoort hij weer met zijn ijsbergschot. Daar ging onze voorsprong...
We gaan weer in de aanval. Axel heeft de bal, maar er komen twee verdedigers op hem af. Op het laatste moment passt hij de bal. En hij passt naar mij! Ik ren uit de dekking van de spelers en neem de bal aan. Ik ontwijk nog twee verdedigers en wil naar Byron passen, maar als ik pass gaat de bal veel harder dan ik dacht. Verbaasd kijk ik hem na. 'Oeps...'
De bal vliegt over Byron heen, maar Axel weet hem aan te nemen. Hij springt in de lucht en schiet op doel. Het vuur van zijn vuurbalstorm smelt door de supertechniek van Beluga heen en het staat weer gelijk!
Ik kijk even naar de bank waar Fay verliefd naar Axel staart. Ik grijns.
Er wordt weer afgetrapt, maar dan rent Mark uit zijn doel naar voren.
'Mark! Dit is niet het goede moment!' waarschuw ik hem, wat me een aantal wantrouwende en boze blikken oplevert. Dan weet Diamond Dust inderdaad de bal af te pakken.
'Ik zei het!' zeg ik gepikeerd. Ik ren naar Bryce toe en weet de bal weg te schieten.
'Dat was op het nippertje!' zegt Mark opgelucht terwijl hij weer in zijn doel gaat staan. We gaan weer in de aanval, en wéér rent Mark uit zijn doel.
'Mark! Idioot!' mopper ik. Diamond Dust pakt de bal weer van Jude af. Bryce krijgt de bal.
'Tijd om het af te maken!' zegt hij. 'IJsbergschot!'
Mark rent terug naar het doel, maar hij komt nooit op tijd terug. Hij draait zich om maar hij staat nog buiten de lijnen van het doelgebied.
'Nee, Mark! Niet doen! Dat wordt een penalty!' schreeuwt Jude. Mark kijkt vertwijfeld naar zijn hand en dan naar de bal. En op het laatste moment duwt hij zijn hoofd tegen de bal. Vanuit zijn voorhoofd komt een vuist en de bal kaatst weg.
'Wat?!' zeggen Bryce en ik tegelijkertijd. 'Dat is onmogelijk!' gromt Bryce. Dan klinkt het eindsignaal. Gelijkspel.
Xavier loopt ineens het veld op. 'Goed gedaan, Mark. Jullie zijn veel beter geworden,' zegt hij vriendelijk. Even kruisen onze blikken. Hij ondoorgrondelijk aan en ik kijk net zo terug. Ik weet dat hij me het liefst nu weer mee terug neemt naar Alius Academie, maar dat gaat hem nu niet lukken.
'We gaan,' zegt Xavier dan. Hij gaat bij Diamond Dust staan en Claude loopt er ook naartoe. Ik durf hem niet rechtstreeks aan te kijken. Langzaam zet ik een stap bij ze vandaan zodat ik niet te dichtbij sta.
'We praten later wel, Cassi.' Hoor ik Claude ineens zacht zeggen. Ik kijk met een ruk op. Hij glimlacht geforceerd. Ik dwing mezelf terug te glimlachen. Dan verdwijnen ze allemaal in een felblauw licht. Ik deins achteruit. Fay staat ineens naast me. 'W-wat... wat zeiden ze tegen je?' vraagt ze zacht. Ik schud langzaam mijn hoofd. 'Niets...' zeg ik langzaam.
We lopen naar de Inazuma bus. Iedereen is vrolijk door het gelijkspel deze wedstrijd en Byron hoort vanaf nu officieel bij Raimon.
Het is gewoon oneerlijk. Hij komt zomaar bij Raimon terwijl hij eerst dat pepmiddel heeft gebruikt, Godsaqua. En iedereen vertrouwt hem nu, terwijl ze mij nog steeds niet vertrouwen. En dat Xavier, Claude en Bryce steeds opduiken maakt het niet veel beter. Fay ziet me denken en ze glimlacht bemoedigend. 'Als je stopt met dingen verzwijgen, dan vertrouwen ze je sneller, zusje,' suggereert ze. Ik zucht. 'Fay... ik... ik verzwijg geen dingen,' lieg ik. Ik weet dat Fay best kan zien dat ik lieg, dus ik weiger haar aan te kijken.
'Mark,' zegt de coach ineens. Haar stem klinkt alsof ze iets gaat zeggen waar we niet blij mee zijn, en iedereen heeft het door. Alle gezichten draaien haar kant op. 'Jij bent niet langer de keeper van dit team.'

Reacties (3)

 • MrsNeymessi

  Jaja nu gaat Mark in het veld staan en gaat Daryl ofzo op goal :o ik ben niet goed met namen maar misschien spoil ik oops

  3 jaar geleden
 • Kyonakoenen

  IK SHIP NOG ALTIJD CLAUDE EN CASSI!!!!!!!!!!! (nii dat dat waarschijnlijk ooit gaat veranderen, ze zijn zo schattig samen!!!!!!!)

  3 jaar geleden
 • DeNaamIsGideon

  leuk

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here