Foto bij Het is zo ver!

/

Het einde van het jaar kwam in zicht, het is zo snel gegaan dat de meisjes het amper konden geloven. Ze waren volledig klaar voor het tweede jaar op te gaan en waren allemaal er zeker van om te slagen. Laatste schooldagen, examens en alle stress was achter de rug. Maar er was één iets wat nog moest gebeuren, de grote show en het laatste galabal van het schooljaar. De school had alles mooi geregeld zodat alles opeen liep, het laatste examen viel op een dinsdag ze waren verplicht om nog tot maandag op school te blijven. Zaterdag was de grote show en in de avond het galabal. Zondag moesten ze alles opruimen en de dag erop kregen ze te horen of ze geslaagd waren en hun rapport. Iedereen was al weken bezig voor alles voor te bereiden. Talent had iedereen wel in deze school, maar podium talent is een hele andere zaak. Meghan besloot om alleen ballet te doen, de groep spoorde haar aan om dit te doen. Ze koos voor klassieke ballet wat veranderde in moderne ballet. De jongens speelde aardig wat instrumenten dus besloten een klein groepje op te richten. Liam speelde elektrische gitaar, Mert speelde drum en Liam basgitaar. Mike zong, ze brachten het nummer Mama Said. Finn had lang bij Kyana aangedrongen voor piano te spelen, helaas koos ze voor haar vriendinnen want je mag maar in één act meedoen. Pauline en Maud brachten een dansact, dansen is iets wat Pauline al van jongs af een deed en Maud is er ook al een tijdje mee bezig. Pauline en Maud waren weer vriendinnen, de algemene klas sfeer was stukken beter nu Pauline normaal deed en Maud goed kon op schieten met de rest. May en Dahlia vielen een beetje buiten de groep, talenten hadden ze maar iets voor een podium was niet bepaald het geval. Ze konden beide redelijk zingen en besloten om een cover te doen, maar zonder de muziek zelf te maken. Het was een goede verhouding van de twee stemmen, maar Dahlia nam het rap deel toch maar voor haar want May bleef maar over haar tong struikelen in het nummer Bang Bang. De overige meisjes waren Melanie, Kyana en Rosalina. Melanie was een voorstander om het nummer Lost in Paradise te brengen. Kyana deed de piano en bij de tweede strofe viel Rosalina in met de viool terwijl Melanie het vocale deed.

Dahlia piepte langs de zijkant van de doeken, de jongens waren op het moment bezig met hun act en Meghan zou de volgende zijn. "Ik snap niet wat ik mezelf heb aangedaan." Zuchtte Meghan terwijl ze voor de honderdste keer in de spiegel keek voor zeker te zijn dat haar haar goed vast zat. "Het komt goed Meg, met zo een talent zijn zenuwen overbodig." Zei Dahlia tegen haar beste vriendin. Meghan gaf een glimlach en keek geconcentreerd naar het podium, ze wist dat de jongens bijna op het einde waren en zei was de volgende voor op te gaan. "Haal diep adem." Zei Dahlia en Meghan deed het maar ze was nog altijd even zenuwachtig erna. Meghan werd al wat rustiger tot op het moment dat ze recht schoot omdat ze haar naam hoorden. "Veel succes, je gaat dat geweldig doen!" Zei Dahlia terwijl Meghan met een scheve glimlach het podium opliep en in startpositie ging staan. Voor dat ze nog maar begonnen was begon er al een luid applaus, zij was één van de weinige die een act volledig alleen deed. Op het moment dat de muziek begon verdween de stress bijna altijd, Meghan sloot haar ogen en liet haar gaan op de muziek. Ze deed het geweldig, de hele klas keek langs de zijkant naar haar optreden. Het moment dat ze terug kwam achter de schermen werd ze ontvangen met een knuffel.

De grote show was een enorm succes, de meisjes en de rest van de school hadden er enorm van genoten. Het was een goed soort-van afsluiter. Natuurlijk moest het eindgala nog komen, alhoewel gala's niet meer zo spectaculair waren als je vroeger verplicht werd om elke dag in een galakleed rond te lopen. Elke keer opnieuw het aflopen van de trappen per twee, een dans opdragen per jaar en dan was het gewoon een feest gelijk een ander. De school deed dit ook vooral voor het wennen, ze gaan er nog veel meer moeten doen naar de toekomst toe.

Kyana zat met Melanie aan een tafel tijdens het gala, ze moest toegeven: het was nog saaier dan andere keren. De muziek was heel klassiek en kon amper deftig op gedanst worden, iedereen verveelde zich enorm en aan de saaiheidsgraad van het feestje af te lezen had niemand iets in de punch gegooid. "Wauw, ik kan echt serieus nu in slaap vallen hier, en het is nog maar 10 uur..." Zei Kyana met een diepe zucht terwijl ze probeerde haar hoofd recht te houden en haar ogen open. "Ja, ze hebben echt niet veel moeite gedaan deze keer." Antwoordde Melanie hierop. "Als ze niet dringend betere punch brengen en wat leukere muziek ben ik hier weg om zodra we mogen..." Op het moment dat Melanie haar zin beëindigde hoorde ze een harde piep van een microfoon. Het was de directrice, die hoog aan de trap stond. Het was ongewoon dat dit tijdens het feest gedaan werd, normaal werd dit er altijd voor gedaan. "Beste leerlingen, binnenkort gaan we een lange vakantie van 2 maanden tegemoet. We moeten dit laatste galabal van dit schooljaar goed vieren, dus LAAT JULLIE GAAN!" Op dit moment wordt er confetti over de hele zaal gegooid en veranderde de muziek naar pop en alles werd donker en leuke verlichting. Dit was nu exact wat er nodig was! Er was nu een cocktail bar beschikbaar en ze hoefde niet meer van de waterige punch te drinken.

Nu was alles pas echt achter de rug, de rapporten waren binnen en met veel trots kon iedereen zeggen dat ze geslaagd waren. Ze konden nu twee maanden uitblazen en terug naar hun alledaagse leventjes gaan. Echter had de school voor het volgend jaar van alles in petto....

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen