'Dat was echt een geweldig schot, Fay!' roep ik enthousiast.
'Ja, ja, dat weet ik nu wel! Zo bijzonder was het ook helemaal niet!' wimpelt Fay me blozend af, maar ze is wel degelijk blij met het compliment. Ik grinnik.
'Keizerspinguïn #2!' horen we ineens. Tegelijkertijd kijken we opzij, om een bal recht op Mark af te zien vliegen. Uit zijn voorhoofd verschijnt weer een vuist en het schot wordt weggekaatst. 'Het is... HET IS GELUKT!' Roept Mark blij uit.
'Inderdaad, dit is weer een goede stap vooruit, maar ik denk dat we nog veel sterker kunnen worden. Die aliens zijn nog lang niet van ons af!'
Sue werpt een veelbetekenende blik op mij en Fay.
'En daarvoor gaan we naar de Royal Academie.'

Niet veel later staan we voor het imposante gebouw van Royal.
'Wat enge plek!' bibbert Jack. 'Je... je gaat toch niet flippen, Jude?'
'Maak je geen zorgen.' Antwoordt Jude rustig. Hij loopt naar binnen.
Op het veld van Royal beginnen we met trainen. Jude, Mark en Bobby gaan en nieuwe truc proberen, de dreigdriehoek. Darren gaat aan oneindige handen werken en de rest traint voor zichzelf. Samen met Fay ben ik aan het overschieten.
'Kom op, Cassi!' grijnst ze uitdagend. 'Doe eens je best! Een beetje kracht kan je er wel achter zetten!'
Ik had kunnen weten dat Fay ziet dat ik niet echt mijn best doe.
'Als jij het zegt,' zeg ik vertwijfeld. Ik pass de bal nu op normale kracht naar Fay.
'Dat is beter! En nu hard!' lacht ze terwijl ze terug passt. Ik glimlacht opgelucht en pass de bal nog iets harder naar haar. Maar in plaats van de bal goed aan te nemen wordt ze door de bal omver gegooid.
'Fay!' ik ren naar haar toe. Dit was precies waar ik bang voor was!
'G-gaat het?' vraag ik met onvaste stem.
Fay glimlacht vaag. 'Ja... jawel, het gaat.' zegt ze, maar ik ben niet overtuigd.
'Kijk daar eens!' zegt ze, om mijn aandacht af te leiden. Ze staat op en wijst naar een groep jongens die het veld op komt. Ze dragen een tenue van Royal. Jude rent naar ze toe. 'Jongens! Wat ben ik blij dat jullie er zijn!'
Ik draai me om naar Fay en zie nog net hoe ze met een pijnlijk gezicht over haar rug wrijft. 'Sorry...' mompel ik bedeesd. Fay glimlacht. 'Het is oké, Cass.'
We lopen naar het team van Royal toe.
'Wat denk je van een oefenwedstrijd, Jude? Dan kan iedereen zijn technieken oefenen in een wedstrijd!'
Jude knikt. 'Goed plan. Bobby, Mark en ik spelen dan met Royal mee, om de dreigdriehoek te oefenen.'
Iedereen lijkt het daar mee eens en even later staan we op het veld.
Het spel is nog maar net begonnen of mijn aandacht wordt getrokken door een jongen op de verder lege tribunes.
Het is Claude.
Hij wenkt me en trekt een vragend gezicht. Ik knik. Dan krijg ik de bal aangespeeld. Ik ren naar de zijlijn en schiet van vanaf daar naar voren. Nu sta ik vlakbij Fay.
'Fay? Kan jij even in mijn plaats spelen? Ik moet wat... regelen.' Vraag ik, met mijn blik strak op Claude gericht. Fay volgt mijn blik. 'Moet ik zeggen dat hij weg moet gaan?' vraagt ze. Ik schud mijn hoofd. 'Nee, ik... dit moet ik zelf oplossen.'
Fay knikt. 'Oké dan, als jij denkt dat dat goed is... dan doe ik het! Ik speel!'
Ik geef haar en vlugge knuffel. 'Bedankt zus!'
'Scheids! Wissel!' roep ik dan. Fay leent mijn voetbalschoenen en scheenbeschermers en pakt een reserve-tenue. 'Wees voorzichtig, Cassi. Laat hem je alsjeblieft niets wijsmaken, zusje.' Zegt Fay voordat ze het veld op stapt. 'Komt goed!' lach ik met geveinsd vertrouwen. Ik kijk weer naar de tribune en zie dat Claude weggelopen is. Op mijn sokken loop ik weg van het voetbalveld en in een verlaten gang kom ik hem tegen. Claude staat nonchalant tegen de muur geleund, maar zijn schouders staan strak en hij grijnst niet.
'Claude... ik... nou ja, ik wilde... dit is niet mijn ding!' hakkel ik. 'Ik wil zeggen dat het me spijt en-'
'Cassi, hou op.' Onderbreekt Claude me voordat ik mezelf verder voor schut zet. 'Ik ben hier niet omdat ik je excuses wil horen. Ik... ach, ik ben hier ook slecht in,' grijnst hij schaapachtig. 'Ik wil graag dat we, ondanks... dit, wel vrienden kunnen zijn. Ik vind je nog steeds leuk, Cassi. Maar als jij het niet wilt, dan niet. Laat me dan tenminste een vriend voor je zijn.'
Ik kan hem alleen maar met open mond aanstaren.
Hij grinnikt ongemakkelijk. 'Ik weet het, dit was... onverwachts. Ik had het zelf ook niet verwacht en eigenlijk was ik eerst ook alleen maar boos en verdrietig, maar toen ik je weer zag in de wedstrijd van Diamond Dust kon ik niet meer boos blijven. Liefde is geen keuze...' ratelt hij zonder me aan te kijken.
'Claude, ik... nou ja, ik zou... ach, wat wauwel ik ook!' grijns ik. 'Ik wil heel graag gewoon vrienden zijn!'
Claude kijkt verrast op. 'Echt waar?'
Ik glimlach. 'Echt waar! En... het spijt me dat het eerder zo is gegaan...' mompel ik. Ik voel me nog steeds schuldig over de manier waarop en wanneer ik het heb uitgemaakt.
'Het is oké, Cassi. Ik begrijp het wel. Het waren niet echt de goede omstandigheden voor een relatie, met Raimon en, nou ja... dat je ontvoert was... en...' hij zucht grijzend en spreidt zijn armen open. 'Vrienden?' vraagt hij met een jongensachtige grijns. Ik geef hem een knuffel en knik met mijn hoofd tegen zijn gedrukt. 'Vrienden.'
Dan laat hij me los. 'Ik moet nu... iets doen. Ik zie je zo wel weer!'
'Vanwaar die haast ineens?' vraag ik verbaasd.
'Een wedstrijd,' zegt hij veelbetekenend. 'Tot zo!'
Wacht, een wedstrijd? En, tot zo? Hij bedoelt toch niet dat...? Ik ren terug naar het veld. Daar trek ik mijn voetbalschoenen en scheenbeschermers weer aan. 'Ging het goed?' vraag ik Fay.
Ze opent haar mond om antwoord te geven als ze onderbroken wordt door een fel licht.
Alius Academie.

Sam en ik hebben ideeën voor een bonushoofdstuk. Dat zal natuurlijk pas aan het einde komen, maar ik zeg het toch vast! In dat hoofdstuk komen jullie reacties aan bod. Hoe precies ga ik nog niet verklappen :')
En als jullie vragen voor de tweeling hebben, laat ze dan gerust achter in de reacties!

Reacties (6)

 • MrsNeymessi

  SAM IK EIS EEN NIEUW HOOFDSTUK(A)

  3 jaar geleden
 • MrsNeymessi

  SAM IK EIS EEN NIEUW HOOFDSTUK(A)

  3 jaar geleden
 • MrsNeymessi

  Ik wilde verder lezen maar nee hoor het is het laatste hoofdstuk... -____-"

  3 jaar geleden
 • MrsNeymessi

  Claude doet verdacht...

  3 jaar geleden
 • Opperbibbsie

  Yes. Ze zijn weer vrienden! Thats so cute!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here