Nee hè, is het weer zover?


Ja hoor. De rood-blauw-zwarte bal val Alius Academie valt op het veld. Wacht… rood-blauw-zwart?! Welk team is dat? Prominence speelt met een rood-zwarte bal, Diamond Dust heeft blauw-zwart… en het kan Genesis ook niet zijn… Heb ik iets gemist?

Ik heb zeker iets gemist. Zowel Claude als Bryce staan op het veld. Ik wist dat die twee vrienden waren… Maar samen… in één team?! Dat klinkt niet goed voor ons. Maar ik vrees dat het toch echt waar is.

"Wij zijn de beste!" Zeggen ze in koor. Ik krijg een spontane hoestbuien, wat me drie boze blikken oplevert.

"Wij zijn het hete vuur van Prominence..." Zegt Claude.

"...En gecombineerd met de kille kou van Diamond Dust, zijn wij het sterkste team ooit." Vult Bryce aan. Ik hoest nog harder. Cassi geeft me een por en kijkt me geïrriteerd aan.

"En we dagen jullie uit voor een wedstrijd."

"We zullen bewijzen dat we het sterkste team van het heelal zijn!"

“Het zal wel…” Mompel ik, waarop Cassi me een trap op mijn teen geeft. Ik vloek en kijk haar boos aan. “Wat? Jullie hadden toch ruzie? En bovendien zijn het een stel aliens.”

“Ze zijn ge- Au!” Ik onderbreek Cassi door op haar tenen te gaan staan. “Hmpf. We hebben het trouwens al bijgelegd, hoor.”

“WAT?! Hebben jullie het BIJGELEGD?! Hoe kun je het zomaar goedmaken?! Met hém!!!”

“Eh… Ik sta hier hoor. Ik kan je horen…” Mompelt Claude.

“Jou spreek ik later nog wel.” Grom ik naar hem.

“Jongens… Kunnen jullie dit bewaren voor na de wedstrijd?” Vraagt Mark.

“Best.” Mompelen Claude en ik in koor. Ik slenter naar de bank en plof naast Silvia neer, terwijl de rest op hun posities gaat staan.

“Voordat je iets zegt: ik heb een pesthumeur dus dat overleef je niet.” Zeg ik als Silvia haar mond open doet om iets tegen me te zeggen. Snel doet ze haar mond weer dicht en kijkt naar het veld. Ik volg haar blik en zie hoe Bryce iets in Claude's oor fluistert. Ik vertrouw het niet. Wat hij ook tegen hem zegt, het kan nooit gunstig zijn voor ons.

Axel trapt af, en ons team schiet naar voren. Dat begint goed. Maar dan wordt de bal afgepakt en schiet Chaos dwars door onze verdediging heen. Bryce’s IJsbergschot knalt op Darren af, maar zijn Ultieme Hand wordt met gemak omver geblazen. 1-0. Fijn. We worden nu al afgemaakt en ze hebben nog lang niet alles laten zien.

Cassi heeft de bal. Bryce rent op haar af, maar in plaats van de bal af te pakken, gaat hij recht voor haar staan en praat hij tegen haar. Cassi wordt rood en slaat haar ogen neer.

“Cassi!” Dat is de stem van Byron. “Ik sta vrij!” Ze passt naar hem. Gebruikt zijn Hemeltijd om langs de verdediging te komen. Maar... het werkt niet en Claude pakt de bal af. Jude weet de bal gelukkig net op tijd weer terug te pakken. Hij passt naar Byron, die Hemeltijd nog een keer probeert. Maar helaas, weer hetzelfde resultaat. Dat hoeven we dus niet meer te proberen… Claude schiet zijn Atoomvuur op onze goal af. 2-0. Hij kijkt even naar Cassi.

Zo gaat het nog even door, afwisselend Atoomvuur en IJsbergschot, maar met hetzelfde resultaat: telkens weer een goal en een gebroken Darren in de goal.

Ik werp een blik op het scorebord, maar heb daar meteen spijt van als ik zie dat we met 10-0 achterstaan. Dit gaat niet helemaal zoals gepland. Zeg maar gerust helemaal niet.

En van naar het veld kijken wordt ik niet bepaald vrolijker, want Claude stormt alweer op de goal af. Bryce gaat naast hem rennen en zegt iets tegen hem. Hij loopt rood aan en werpt een blik over zij schouder, waar Cassi komt aanrennen. Ze dueleren om de bal, en jet lukt Cassi de bal te veroveren. Maar niet voor lang: Bryce pakt de bal af en vuurt zijn IJsbergschot op Darren af. Ik hou mijn adem in. Darren kan dat schot niet stoppen. Onmogelijk. Maar dan springt Mark ervoor, en weet met zijn Krachtige Kopstoot Bryce’s schot weg te kaatsen. Maar tegen hoge prijs: hij beland op de grond en blijft daar half-bewusteloos liggen. Ik hoop maar dat hij nog kan spelen.

Het was te verwachten. Zoals altijd staat hij weer op, en de wedstrijd gaat gewoon door. En het is me meteen duidelijk dat onze verdediging veel beter speelt dan daarnet. Mark is echt een geweldige aanvoerder.

Ik kijk naar Jude, en zie aan zijn gezicht dat hij bezig is met een plan. Ik smeek in stilte dat hij snel iets bedenkt. We mogen dit niet verliezen. De laatste wedstrijd die Raimon verloor heeft me te veel pijn gedaan. Wie weet wie er deze keer vertrekken als we verliezen? Ik bedoel, Sue zou ik niet erg vinden, en Willy ook niet, maar als het Jude is… Dat zou echt té pijnlijk worden.

Ik kijk weer naar het veld. Telkens als we de bal hebben, zijn we hem zo weer kwijt. Deze wedstrijd is een regelrechte ramp. Heeft dit team dacht geen enkele zwakke plek? Dat is onmogelijk! Alles en iedereen heeft een zwakke plek. Niemand is perfect. En die aliens zijn het al helemaal niet. Ze mogen dit niet winnen. Dat nooit.

Ik zet al mijn ronddolende gedachten opzij als het Jude lukt de bal te onderscheppen. Ik spring overeind en juich, nog harder dan Celia. Jude, het grote genie van ons team, heeft een plan. En hem kennende is het een briljant plan. Hij, Mark en Bobby sprinten naar voren. En even later bezorgt hun nieuwe techniek, de Dreigdriehoek #2, ons ons eerste doelpunt. 10-1. We staan nog steeds flink achter, maar negen punten achterstaan is nog altijd beter dan tien. Je moet ergens beginnen. Het kan nu alleen maar beter gaan.

Claude sprint naar voren, en volgens mij is hij niet bepaald blij. Met groot gemak passeert hij Mark en Jude, en met enige moeite weet hij ook langs Cassi te komen. Atoomvuur vliegt weer op Darren af. Maar deze keer gebruikt hij Oneindige Handen in plaats van de Ultieme Hand. En het werkt! Het is hem gelukt, hij beheerst Oneindige Handen! Eindelijk.

En voordat hij nog een kans krijgt klinkt het rustsignaal. Nog 9 goals te gaan en dan staan we gelijk. Dat moet lukken!

Reacties (1)

  • MrsNeymessi

    THANK YOU ILSE(fish)

    Darren you go kidxD

    10-1 achter.. :/

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here