Mijn ogen vinden even die van Bryce en hij grijnst gemeen. Ik wend mijn blik af terwijl iedereen weer op het veld loopt. Na het fluitsignaal rent Chaos naar voren, maar dankzij Jude weten we nu hoe we de bal kunnen pakken. Ik ga voor Bryce staan, maar hij passt de bal snel naar een jongen uit zijn team. Tori springt er tussen en weet de bal af te pakken. Ik wil weer naar voren rennen als Bryce weer begint te praten.
'Je hebt zijn hart gebroken, weet je dat, Cele?' sneert Bryce zacht, zodat enkel ik het kan horen.
'En wat heeft het je opgeleverd? Helemaal niets. Je hoort niet bij ons op Alius. Je hebt ook nooit bij ons gehoord. Ik heb Claude altijd al verteld dat jij niet zoals wij bent, jij bent te zwak. En je hoort ook niet thuis hier in Raimon. Denk maar niet dat we het niet doorhebben. Ze vertrouwen je niet, Cassiane.' Bryce zegt het allemaal op kalme toon, bijna verveeld. Alsof hij voor de zoveelste keer vertelt wat hij voor zijn verjaardag heeft gekregen. Ik probeer het te verbergen, maar ik weet dat mijn gezicht rood is. En Bryce weet het ook. Hij lacht zacht en spottend voordat hij terug loopt naar zijn eigen helft. Verbaasd kijk ik op en ik zie dat er weer gescoord is, maar deze keer gescoord door ons! Ik probeer de arrogante grijns op het gezicht van Bryce te negeren, maar ik weet dat die grijns voor mij bedoeld is.
Ik krijg de bal aangespeeld van Axel en ik dribbel tussen de middenvelders van Chaos door. Dan schieten twee verdedigers tegelijkertijd op me af. Beiden met een supertechniek. Bevroren staal en vlammend staal. Ik word ruw onderuit gehaald en hoor Bryce weer lachen. 'Weet je waarom Prominence niet alleen tegen Raimon speelt?' vraagt Bryce gemeen. Hij laat me met die vraag in mijn hoofd liggen en rent naar voren. Hij schiet op doel, maar Darren houdt hem tegen.
'Waarom speelt Prominence niet?' vraag ik met geveinsde arrogante als ik langs Bryce loop om weer op het middenveld te gaan staan.
'Ze mogen niet meer spelen.' Zegt Bryce kortaf. 'Ze mogen niet spelen omdat een bepaald persoon is ontsnapt toen ze met de aanvoerder was, en dit is hun straf.'
'Wat?' vraag ik verbijsterd. 'Je bedoelt dat... dat ik...'
'Het is jouw schuld, ja.' Zegt Bryce rustig. Hij zet een stap dichterbij waardoor hij een armlengte van mee verwijdert is.
Ik bijt op mijn lip en draai met mijn schoen gaten in het veld.
'Je kan beter weggaan. Niet bij Raimon en niet bij Alius. Jij hoort thuis in Italië.' zegt Bryce hard. Ik klem mijn kaken op elkaar en dwing mezelf hem aan te kijken. Zijn ogen staan kil. 'Bryce... ik...' ik kan geen woorden vinden.
'Je hebt Claude gewoon gebruikt om te ontsnappen van Alius, of niet soms?' vraagt Bryce. Hij overbrugt de laatste meter en gaat vlak voor me staan. Ik moet een klein beetje op kijken om zijn ogen te kunnen zien. Hij kijkt minachtend op me neer. We letten beide niet meer op het spel dat om ons heen gewoon doorgaat. Raimon blijft scoren en we komen weer terug in de wedstrijd.
'Nee!' val ik fel uit.
'Oh, natuurlijk,' snuift Bryce sarcastisch. 'Niet "gebruikt" maar "misbruikt"!'
'Nee!' zeg ik weer. Zijn woorden galmen door mijn hoofd en kijken angstaanjagend veel op de dingen waar ik mezelf van beschuldigde, maar het is anders als het echt uitgesproken wordt. Ik druk mijn handen tegen mijn oren. 'Ga weg! Laat me met rust, Gazel!' kreun ik. Een hand op mijn schouder. Ik draai me niet om. 'Cassi, gaat alles goed?' vraagt Claude zachtjes.
'Nee.' Grom ik kortaf. Ik kan Claude niet meer aankijken nadat ik dit alles gehoord heb. Ik voel ineens de blikken van iedereen van Raimon - en Chaos - op me gericht. Ik voel mijn wangen weer rood kleuren en realiseer me dat dit niet echt vertrouwen wekt. Ik praat met twee "aliens", waarvan eentje op een paar centimeter voor me staat en de ander vlak achter me, met zijn hand op mijn schouder. Ik probeer weg te draaien, maar ik sta ingeklemd tussen de twee jongens.
'Wat is er aan de hand? Cassi? Bryce?' vraagt Claude scherp.
'Ik vertel haar gewoon de waarheid,' snuift Bryce. Claude knijpt zachtjes in mijn schouder. 'Cassi?'
Ik knik langzaam. 'Het is... oké,' weet ik moeizaam uit te brengen. 'Laten we verder gaan.'
'Cassi, als er iets is...' ik laat Claude niet uitspreken, maar duw beide jongens opzij zodat ik weg kan lopen. Ik voel de blikken op mij branden terwijl ik weer op mijn positie gaan staan. 'Ik zeg toch dat ze niet te vertrouwen is? Eens een alien, altijd een alien!' zegt Sue. Ik kijk bewust niet naar de zijlijn, waar Fay zichzelf waarschijnlijk op zit te vreten.
Dan rennen Claude en Bryce ineens samen naar voren. Zonder moeite vliegen ze door de verdediging en dan springen ze samen de lucht in. 'Wat?' mompel ik verbaasd.
'Brandende Sneeuwstorm!' roepen ze. Een combinatieschot? Hun schot vliegt op Darren af en blaast hem zo in het net.
Heel Chaos kijkt hun aanvoerders verrast aan. 'We zijn nu een team, jongens. We moeten samenwerken.' Zegt Bryce.
Vanaf dat moment slaat alles weer om. Nu Chaos onderling beter samenspeelt is het ritme weet veranderd en vliegen ze erlangs. Onze aanvallen worden allemaal gestopt door een combinatie van vlammend staal en bevroren staal.
'Ik denk dat ik er langs kan komen!' roept Byron ineens. 'Pass de bal naar mij!' Erik doet wat hij zegt, maar Byron wordt hard onderuit gehaald door de verdedigers. Hij staat op, hoewel de val best pijn heeft moeten gedaan.
'Nog een keertje!' roept hij. Weet hetzelfde geval. Byron komt er nog steeds niet langs, maar hij blijft het proberen. Zijn doorzettingsvermogen is immens. Ik blijf zoveel mogelijk uit de buurt van Bryce, als hij nog even door was gegaan was ik gebroken onder zijn worden. En dat kan ik niet gebruiken.
De verdedigers rennen weer op Byron af om hen opnieuw onderuit te trappen.
'Byron! Hier!'
Hij twijfelt net te lang en wordt weer onderuit getrapt. Langzaam staat hij weer op, maar hij kan dit niet nog eens hebben. Toch wil hij het weer proberen.
Hij rent naar voren, maar vlak voordat hij weer onderuit getrapt wordt valt er een zwarte voetbal omringt door wit licht tussen hen in. Byron en de verdedigers vallen op de grond door de klap.
'Fijn dat jullie plezier hebben.' Zegt Xavier kil. Als enige kijk ik bewust niet naar boven. 'Leuk, alle aliens op één plek. Gezellig!' roept Sue overdreven. Ze werpt een valse blik op mij. Xavier springt naar beneden. 'Wat doe jij hier?' vraagt Mark. Xavier kijkt even vragend van Claude, naar Bryce, naar mij, maar glimlacht dan naar Mark. Hij kijkt me kort aan terwijl hij praat. 'Ik ben hier omdat ik wat wilde bespreken,' dan richt hij zijn blik op Claude en Bryce en lijkt ze streng aan. 'Maar nu vraag ik me af zij hier doen.'
Claude grijnst arrogant en Bryce glimlacht spottend. 'We bewijzen alleen even dat wij beter zijn dan Genesis.' antwoordt Claude. Bryce boort zijn kille blik in die van mij en grijnst gemeen. Ik wend mijn blik af.
Xavier volgt Bryce's blik en haalt zijn wenkbrauwen op. 'En verder?' vraagt hij.
'Ach, niets belangrijks...' zegt hij ontwijkend.
'We gaan.' Beslist Xavier. 'Tot gauw, Mark.' Xavier kijkt mij aan en dan verdwijnen ze allemaal in een fel licht.
'Cassiane, wat zeiden ze tegen je?'
'Wat zat je te smoezen met die aliens?'
'Waarom raakt hij je aan?'
'Heb jij die aliens uitgenodigd, alien?'
Ze barsten uit in een vragenvuur. Fay komt naast me staan en knijpt bemoedigend in mijn hand. Maar het vragenvuur wordt onderbroken door Byron, die ineens op de grond zakt.

Reacties (2)

 • MrsNeymessi

  Ugh die *** Bryce..

  3 jaar geleden
 • Opperbibbsie

  BRYCE, DOE EENS NIET ZO GEMEEN TEGEN CASSI!

  Ik blijf Claude en Cassi zo leuk vinden samen...
  :D

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here