“Byron!” Roep ik. Hij ligt bewusteloos op het veld. Binnen een aantal tellen staat het hele team om hem heen.

“Ik heb een ambulance gebeld. Ze komen eraan.” Zegt de coach. Ik kijk bang naar Byron. Hij ziet er niet goed uit. Allemaal de schuld van Chaos. Van Claude en Bryce. En als je het mij vraagt ook van Xavier. Ik grom kwaad. Nu heb ik nóg een reden om ze af te maken.

Een paar minuten later komt da ambulance aanrijden, met loeiende sirenes. We kijken toe hoe Byron wordt afgevoerd.

“Kom mee.” Zegt Cassi. Ik knik. Ik wil weg van deze plek, weg van dit vervloekte veld. We lopen naar de zijlijn.

“Ja, ga maar gauw terug naar je alienvriendjes!” Schreeuwt Sue ons na. Meteen daarna klinkt er een harde klap, en ik grinnik als ik besef dat Hurley haar geslagen heeft. Goed om te weten dat we hier ook nog mensen hebben die ons wél mogen. Ik schenk hem een glimlach over mijn schouder en loop dan het veld af.

Ik kijk mijn zusje aan. Haar gezicht staat verward, bang en gekwetst. “Zullen we vanavond even bij hem langsgaan?” Ze knikt, maar haar gezicht klaart niet op. Ik leg mijn hand op haar schouder. “Dat is niet het enige wat er aan de hand is, hè. Je kunt me alles vertellen, Cassi.”

Ze knikt. “Het is… Bryce. En Claude.” Zegt ze. “Ik dacht dat het goed was tussen ons. Dat we het uitgepraat hadden. Maar Bryce…”

“Wat heeft die eikel allemaal tegen je gezegd?!”

Ze haalt haar schouders op. “Dat ik Claude’s hart gebroken heb. En toen zei hij dat… dat…. Dat het mijn schuld is dat Prominence niet meer mag spelen! Vader zegt dat het Claude's schuld is dat ik ontsnapt ben, en nu mogen ze zelfs niet meer trainen! En het is allemaal mijn schuld!”

“Cassi! Dat is niet waar! Bryce kletst maar wat. Hij is gewoon een sukkel. Hij heeft het vast allemaal verzonnen om jou van streek te krijgen.”

“Maar waarom speelde Chaos dan zonder toestemming?!”

Daar weet ik geen antwoord op. Ik bijt op mijn lip. “Er… Is vast een goede verklaring voor. Eentje waar jij niets mee te maken hebt. Het komt wel goed. Echt waar. Kom. Dan gaan we naar huis.”

Ik wil me omdraaien en weglopen, als ze me tegenhoudt. Ze geeft me een knuffel. “Bedankt, Fay.”

Ik glimlach. “Daar zijn we zusjes voor.”

Die avond zitten we met Byron op het dak van het ziekenhuis. “Wil je echt niet even gaan liggen?” Vraag ik bezorgd.

“Natuurlijk niet! Het gaat heus wel weer!” Erg overtuigend is het niet.

“Sorry dat je zo in dit gedoe moest belanden. Het was echt een chaos.”

“Hm…”

“We hadden ze moeten stoppen, maar dat ging niet.” Zegt Cassi, die tot nu toe alleen maar voor zich uit heeft zitten staren, opeens. “Nu ben jij geblesseerd… Het is gewoon niet eerlijk.”

“Waar zeg je nou sorry voor, Cass? Wat een onzin! Het is mijn schuld dat ik niet door hun defensie kon komen. Ik ben blijkbaar toch niet zo goed als ik dacht.”

“Dat is niet waar…” Mompelen Cassi en ik in koor.

Voetstappen ik kijk op. Shawn. Onmiddelijk draait Cassi haar hoofd weg. Ze durft hem niet aan te kijken. “Hoi Shawn.” Zeg ik.

Hij geeft geen antwoord, maar kijkt Byron recht aan. Er valt een stilte. “Geweldig.” Zegt hij dan opeens. “Echt waar.” Dan draait hij zich om en loopt hij weer weg, ons verward achterlatend.

“Begrijp je het nu?” Vraagt Byron dan.

“Ja, ik denk het…” Mompel ik. Heel even voel ik de neiging hem keihard te slaan. Alleen het feit dat hij al geblesseerd is houdt me tegen. “Maar je bent wel een ongelooflijke idioot.” Zeg ik dus maar.

Hij grijnst. “Goed gedaan, Byron.” Zegt Cassi.

Hij kijkt haar recht aan. “Cassi…” Zegt hij zacht. “Jij bent geen alien. Jij hebt een hart. Laat je niet door dat kreng op je kop zitten. Kun je haar alsjeblieft een mep verkopen, namens mij.”

Ze lacht. “Met alle plezier! Maar… het zijn geen aliens.” Ze gaat op mijn teen staan op me de mond te snoeren en gaat dan onverstoorbaar verder. “Het zijn mensen. Kinderen, net als wij. Iedereen heeft een slechte kant. Bij hen komt die wat vaker naar boven drijven, bijvoorbeeld tijdens wedstrijden. Dat ligt aan de manier van leven die hen is aangeleerd. Ze kunnen er niets aan doen.”

Byron knikt. “Dat geloof ik. Maar ik geloof niet dat je die wedstrijd uit vrije wil gespeeld hebt. Je hoeft me niet te vertellen wat er gebeurd is, waarom je het gedaan hebt. Ik vraag je alleen of het jouw keuze was.”

Ze kijkt Byron recht aan. Tranen springen in haar ogen. “Ik… Ik…” Ik weet dat ze nu niet tegen Byron kan liegen. Niet na wat er daarnet gebeurd is. “Ik… Ik kreeg twee opties. Ik koos wat me het beste leek.” Dan draait ze zich om en rent ze weg. Ik en Byron kijken haar zwijgend na.
“Ik ga zo wel achter haar aan.” Mompel ik.

“Het komt wel goed met haar. Ik geloof dat ze zich er overheen kan zetten. Nu nog niet. Maar het kan niet lang meer duren…”

“Zij moet het team vertrouwen. Maar dat gaat moeilijk als ze haar niet vertrouwen…”

Byron knikt. “Maar ik vertrouw haar. En jij ook. En Mark ook. En Hurley. En Jude. En Axel. De rest komt vanzelf wel. Ooit zullen ze het begrijpen.” Hij trekt een gezicht. “Behalve Sue misschien...”

Ik knik. “Ik denk dat je gelijk hebt.” Ik sta op. “Bedankt, Byron. Voor alles.” Ik wil me omdraaien en naar binnen lopen als Byron opeens kucht.

“Ehm… Fay… Zou je me misschien even naar binnen willen helpen?”

Ik wordt knalrood. Oeps… helemaal vergeten dat hij niet normaal kan lopen, laat staan traplopen. Ik help hem van het bankje af en ondersteun hem terwijl hij naar binnen hinkt. Hij heeft gelijk. Het kan niet lang meer duren voor we tegenover Genesis staan. We moeten winnen. Dan kunnen we dit alles echt achter ons laten. Definitief. Dan kunnen we vooruit kijken, naar een zonnige toekomst, zonder aliens en zonder Sue...

Reacties (4)

 • DeNaamIsGideon

  "en zonder Sue"

  SO TRUE lol hield met moeite mijn lach in zodat mijn moeder me niet raar aankijkt

  3 jaar geleden
 • Opperbibbsie

  Onkruid vergaat niet (dus Sue ook niet (tenzij Fay en Cassi op een dag echt helemaal klaar met haar zijn))

  Het is niet jouw schuld, Cassi... Bryce moet zijn mond gewoon houden!

  *biedt nogmaals haar excuses aan aan Byron*

  3 jaar geleden
 • MrsNeymessi

  Vraag aan Shawn: Ben je boos op Cassi?

  En aan Sue: JIJ BITCH CASSI IS GEEN ALIEN *SLAP*

  3 jaar geleden
 • MrsNeymessi

  HAHAHAHHA ZONDER SUE, IK GA STUK. Mag je ook vragen aan de spelers vragen?? :o

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen