Foto bij 66.

Hanna Rosa Waldner

Nonchalant haalde ik een hand door mijn witblonde haren en schudde verleidelijk met mijn haren. Waarom deed ik dit ook alweer? Oh ja, het was een tip van Spencer om iedereen te laten weten dat ik over Malfoy heen was. Allie had lachend gezegd dat iedereen het veel beter zou snappen als ik gewoon iemand in het openbaar zou zoenen. Dat vond Rose geen goed idee en ik vond het te sletterig. Britta had niets gezegd tijdens deze gehele discussie en dat was raar, want in zulke dingen was zij een professional. Sowieso hing er een vreemde sfeer om mijn zusje heen, ze was bijna elke vrije minuut bij Quinten en ergens bleef ik het vermoeden dat ze haar V-card had ingeruild. Het was helemaal geen gekke gedachte, Quinten was een jaar ouder en misschien al wat verder in die dingen. Björn had die fase in ieder geval wel bereikt, dus verwachtte ik dat zijn jaargenoot dat ook had.
'Als we daar Hanna niet hebben,' zei Karen minachtend. Ik draaide me om en zag haar en Flora uit de meidenwc komen.
Flora zuchtte diep. 'Heel m'n dag verpest,' zei ze dramatisch. 'En vandaag was zo'n goede dag! Weer eens goed onder handen genomen door mijn nieuwe scharrel,' zei ze en keek me betekenisvol aan. Wacht bedoelde ze.. Oh god, nee. Dat wilde ik me echt niet voorstellen.. Te laat. Het beeld van een intieme Flora die luid kreunend onder Scorpius lag.. Bah!
Niet laten merken dat dit je pijn doet, Hanna. Ik moest snel een antwoord geven, waar zij niet op kon reageren. 'Zo goed was hij nu ook weer niet,' zei ik alsof ik ervaring had met Scorpius wat dus niet het geval was. De monden van Karen en Flora vielen open en ze kregen geen zinnig woord over hun lippen. 'Maar goed, je moet het zelf weten,' zei ik onverschillig en liep weg, Flora en Karen totaal overdonderd achter.
Een golf van adrenaline ging door me heen. Zoiets durfde ik nooit te doen, Britta was de gene die altijd het laatste woord had en mensen overdonderd achter liet. Ik was toch best trots op mezelf dat ik die twee trutten met hun mond vol tanden had achter gelaten.
Ik liep naar mijn volgende les, Potions. Ik was iets te vroeg, maar dat maakte me niet uit. De deur van het lokaal stond al open en nieuwsgierig keek ik naar binnen. Quinten was al in het lokaal. Ik liep naar binnen. 'Hee Quinten,' begroette ik het vriendje van mijn zusje met een lach. 'Wat ben je aan het doen?'
'Oh hee Hanna, ik ben met een project bezig,' vertelde hij me.
Nieuwsgierig liep ik naar de ketel en de sterke geur van chocolade drong mijn neusgaten binnen. 'Het ruikt heerlijk,' zei ik glimlachend. 'Wat is het?'
'Een probeer een geneesmiddel voor Muggles te maken, en die haten vieze geuren dus heb ik gezorgd dat het beter ruikt,' legde hij uit.
Glimlachend keek ik hem aan. 'Wat goed! B mag blij zijn met zo iemand als jij,' zei ik gemeend.
Quinten keek naar zijn ketel. 'Zo speciaal is het nu ook weer niet,'
'Jawel!' bracht ik in en tegelijkertijd klonk de bel, die aangaf dat de lessen afgelopen waren en dat de leerlingen naar hun volgende les moesten gaan.
Quinten ruimde zijn spullen op, pakte zijn tas op, groette mij en liep het lokaal uit. Nadenkend keek ik hem na, waarom haastte hij zich zo om snel weg te komen? Ach, hij had vast les aan de andere kant van het gebouw.
Het lokaal druppelde vol met leerlingen en ook professor Lavina kwam binnengelopen. Tegen het sinds van de les werd er op de deur geklopt en verscheen professor Mitchell in de deuropening. 'Hallo,' begroette ze iedereen en aan professor Lavina te zien wist ze al af van dit bezoekje van het schoolhoofd. 'Ik kom jullie informeren over de Verschijnsellessen die vanaf volgende week beginnen,'

Reacties (5)

 • magiclove

  snel verder!!

  3 jaar geleden
 • zwadderaartje

  Dit verhaal is letterlijk geweldig
  Wil je verder gaan?

  3 jaar geleden
 • zwadderaartje

  Waarom love potion?

  IK HAAT QUINTEN?

  James en britta waren zo leuk samen

  3 jaar geleden
 • SPECS

  Ik ben echt pissed op dit verhaal tbh.(': Eerst James en Britta nu Han en Scorp.

  3 jaar geleden
 • JohnMarston

  LOVE POTION SOWIESO!
  DAT IS ECHT HEEL TRIEST Q!
  GA WEG EN KOM NOOIT MEER TERUG!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here