Ik slik al we voor de ingang van de Academie staan. We zijn terug. Het liefst wil ik nu wegrennen. Ik wil dat ellendige doolhof vol slechte herinneringen niet in. Ik pak Axels hand en knijp erin. “Het komt goed.” Fluistert hij zachtjes in mijn oor.

Opeens stapt coach Hillman tevoorschijn. Het hele team kijkt hem beraamd aan. "Ik ben op pad geweest om onderzoek te doen naar die Alius Academie gekken.” Zegt hij. “En mijn conclusie is: de persoon achter Alius Academie ben jij!" Hij wijst naar coach Lina. Ik kijk Cassi aan. Hij zit er behoorlijk naast. Maar als ik er nu iets van zeg, bevestig ik Sue’s alien-theorieën alleen maar en dat genot gun ik haar niet. Ik hou mijn mond en luister stilletjes naar het gesprek.

"Zit coach Lina hier achter?" Vraagt Jude.

"Dat klopt. Of niet soms, Lina?"

"Waar heeft u het over? Hoe kan zij nou achter het plan zitten? Leg uit, coach Hillman!" Schreeuwt Mark.

"Nee, het lijkt me beter als zij alles uitlegt. Als jij deze jongens wil laten spelen tegen Genesis, dan is dat jouw verantwoordelijkheid."

"Op deze plek... Vind je alles wat je moet weten." Zegt coach Lina, dan stapt ze de bus in en ontgrendelt de toegangspoort. Ik weet niet waarom ik verbaasd ben. Ik bedoel, ik had niet verwacht dat we met z'n allen de boekenkast-gang zouden nemen, maar binnenkomen door een poort met een wachtwoord dat de coach blijkbaar weet had ik ook niet aan zien komen.

Nadat we een stukje door de gangen van Alius Academie hebben gereden -zonder te verdwalen, hoe doet iedereen dat toch?- , stopt coach Lina de bus. We stappen uit.

"Wat is dit, coach?" Vraagt Jude. "Ik bedoel, kunt u ons uitleggen wat dit precies voor gebouw is?"

"De Schiller speciale wapenonderzoeksfaciliteit." Ik kijk Cassi vragend aan, maar ze schudt haar hoofd, als teken dat ze hier ook niets van wist.

"Sorry, wat zegt u?"

"Mijn vaders naam is Astrum Schiller. Hij was presidentieel adviseur."

"Hij is het slechte pad op gegaan en wil de wereld overnemen met een nieuw superwapen dat hij heeft ontwikkeld." Zegt coach Hillman.

"Eh... Volgens mij moeten we ons hier niet mee bemoeien, maar dat is mijn mening." Zegt Bobby, in licht paniek.

"Een wapenonderzoeksfaciliteit... Is dit de thuisbasis van Genesis?" Vraagt Jude.

"Dus Alius Academie is niet alleen een groepje Aliens... Het is veel meer dan dat, toch coach?" Zegt Nelly.

"Ja." Zegt coach Lina alleen maar.

"Wat is de relatie tussen de aliens en de wapens? Ik denk dat het tijd is voor uitleg, coach Schiller.

"Inderdaad. Het is begonnen met de Alius rots."

"Wat is de Alius rots?" Vraagt Mark. Opeens gaat er een deur open en staan er een stel enge robots voor ons, die voetballen op ons afschieten. Ach ja, waarom ook niet?

"Blijf kalm. We moeten samenwerken." Zegt Jude.

“Begrepen!” Roepen Cassi en ik in koor. We springen omhoog en knallen de bal samen op de robots af. Raak. Alle robots liggen kapot op de grond. Ik geef Cassi een high-five.

"Ja, we zijn de beste!" Roept Mark. Nee Mark, nog niet.

“Pffff… waarschijnlijk hebben ze geholpen die robot te bouwen en kennen ze de zwakke plekken, die aliens.” Zegt Sue. Ik doe net of ik haar niet hoor.


We lopen verder. Opeens gaan alle lichten uit. De deur van een zijgang gaat open, en daarachter branden allemaal lichtjes, alsof ze willen dat we die kant op gaan. En dat doen ze ook. Iedereen, op één heel eigenwijs iemand na: ik. De rest loopt een grote kamer binnen. De deur gaat achter hen dicht. Ik draai me om en ren de andere kant op. Dat is geen succes: binnen een aantal minuten ben ik weer eens compleet verdwaald. Echt, het zou me niets verbazen als de muren verschuiven. Ik vloek. Als ik nu nou eens naar links ga… en dan nu naar rechts… en dan- BAM! Het volgende moment lig ik languit op de grond. Ik vloek nog harder en smeek in gedachten dat het niet Dave is, wie ik omver gelopen. Niet nog een keer. Alles behalve dat.

En het is Dave niet. "Jordan!” Roep ik blij uit.Hij krabbelt overeind en kijkt me verward aan.

“C-cassi?! Ben jij het echt? Of droom ik weer?”

“Ja… nee… bijna.” Zeg ik vaag. “Ik ben Fayline Bianchi, we Hebben elkaar al eens ontmoet en toen hielp je me hier binnen te komen. Nog bedankt daarvoor.”

“Huh? Wat? Nee, ik hielp Cassi! Ik… oh… wacht… Ik snap het. Denk ik.”

“Tja… Sorry nog daarvoor, trouwens. En voor dat ontsnappingsplan -ook mijn idee- en voor de keren dat ik je een verschrikkelijke alien noemde.”

“Wacht, dat heb je nooit gezegd… toch?”

“Niet tegen jou, nee.” Mompel ik. “Dus, al die keren dat je Cassi de schuld ergens van gaf: mijn fout. Zo, dat hebben we ook weer gehad. Eh… hoe kom ik hier weg?”

“Wacht even, is Cassi -de echte- hier ook?”

“Ja. Ergens. Help je me haar te vinden of niet?”

“Ik… nou… oké.” Besluit hij. “Volgens mij.” Hij gaat me voor in het doolhof van gangen.

“Hé Jordan, zijn Bryce en Claude hier ook ergens?”

“Ja, hoezo?”

“Oh, gewoon. Ik wil nog even iets met ze eh… bespreken.”

“Gaat dit om jouw… Ik bedoel Cassi’s relatie met Claude?”

“Misschien.”

“Ja dus.” Hij lacht. “Was het echt zo erg als ze zeggen?”

Ik haal mijn schouders op. “Geen idee. Ik weet dat Cassi het uitmaakte, dat Claude boos werd en dat ze hem een zoen gaf om hem te kalmeren, terwijl wij allemaal toekeken.

“Dat klinkt als een behoorlijk drama.”

Ik knik. “Zeg dat wel.”

“Hierheen, we zijn er.”

Ik sleep Jordan mee nar Cassi. “Fay! Waar zat je? We maakten ons zorgen!”

“Ik was een beetje verdwaald. En Kijk eens wie ik gevonden heb!” Ik duw Jordan naar voren. “Kletsen jullie maar even bij. Ik ga naar Axel.”

Snel loop ik naar Axel toe. Hij slaat zijn arm om me heen. “Waar wss je nou opeens? We maakten ons zorgen! Ík maakte me zorgen.”

Ik glimlach. “Ik was verdwaald, toen vond ik Jordan en nu ben ik hier.”

“Ik ben blij dat je in orde bent.” Zegt hij, en dan zoenen we.

Reacties (2)

 • Opperbibbsie

  Fay en Axel zijn zo leuk samen!
  :)

  3 jaar geleden
 • MrsNeymessi

  HAHAHAHA JORDAN EN CASSI. I GOTTA LOVE FAY.:Y)

  Er bestaan geen goede shipnames voor Jordan en Cassi, wat me mateloos irriteert. Want jesus hoe kan je een shipname bedenken met de naam Cassi.

  MAAR ZE KRIJGEN HOPELIJK IETS. :')

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here