Foto bij 71.

Professor Mitchell in het vorige hoofdstuk moest natuurlijk professor McGonagall zijn.. Het is al aangepast!

Fijne tweede kerstdag!

Britta Nina Waldner

Professor Lavina had me het tegengif gegeven en daarvan was ik flauwgevallen wat volgens haar kwam door de grote hoeveelheid Lovepotion in mijn lichaam. James en Hanna hadden me meteen naar de Hospital Wing gestuurd, aangezien ze het niet vertrouwden. Daar had ik een bed toegewezen gekregen en zat ik al een half uur voor me uit te staren. Hoe had ik dit kunnen missen? Als ik logisch had nagedacht, had ik het kunnen weten. Ik werd namelijk nooit verliefd, nooit. En ik zei al helemaal niet snel "ik hou van je" tegen een jongen, dat kon gewoon niet. Zo werkte mijn gevoel nu eenmaal.
'Britta,' probeerde James me aan het praten te maken. Ik reageerde niet en keek hem aan. 'Praat met me, alsjeblieft,' zuchtte hij smekend. Ik wendde mijn blik weer af en keek door het raam naar buiten. Ik kon mezelf wel voor gek verklaren! Britta Nina Waldner voelt niet, nooit niet. Hoe had ik zo'n blunder kunnen begaan? Normaal lette ik zo goed op om geen vreemde dingen aan te pakken zonder het eerst zelf gecontroleerd te hebben. Ik werd slordig, erg slordig. Misschien moest ik weer eens een goeie grap uithalen met iemand, misschien werd ik daar scherper van.
'Wat heeft die klootzak gedaan?' weerklonk Björn's stem in de gang. Hanna was hem gaan halen en ik kon zo wel inschatten dat ze net had verteld wat er was gebeurd. 'Hoe durft hij! Ik vermoord hem,'
'Nee Björn, dat ga je niet doen,' probeerde Hanna hem te sussen.
De deur van de zaal ging open en mijn broer en zus stapten naar binnen. Björn kwam naar me toe gelopen en omhelsde me. 'Ik ben zo blij dat ik je vanmiddag voor die fout heb kunnen behoeden. Moet je nagaan als ik te laat was geweest, dan had je hem je V-card gegeven. Dat had ik mezelf nooit vergeven,' ratelde Björn. Dat was waar ook.. Hij wilde me gebruiken. Hoe kon hij dat doen! Er is iets niet goed in je hoofd als je met een meisje dat stijf staat van jóuw vergif seks wilt hebben. Ik balde mijn vuisten. Ik haatte hem, ik haatte hem! Ik wilde het met hem doen! Zoveel dacht ik dat ik van hem hield. Het was een grote leugen, de afgelopen weken was eengrote leugen geweest. Ik had hem beschermd, van hem gehouden en het was geen eens mijn eigen wil geweest! Ik haatte hem zo erg op dit moment. Vanmiddag had ik me niet voor kunnen stellen of er iemand perfecter was dan hem en nu dacht ik daar heel anders over, iedereen was perfecter dan die klootzak!
'Waarom praat ze niet? Kan ze niet meer praten?' hoorde ik Björn bezorgd vragen.
James schudde ontkennend zijn hoofd. 'Nee, ze heeft al minstens drie kwartier niet gesproken,' vertelde hij mijn broer.
Ik ging een grap bedenken die ik uitging voeren bij Quinten, dat verdiende hij. Ik wilde dat hij schaamtevol ten onder ging. Ik wilde dat iedereen hem uitlachte en niemand hem hielp, omdat hij het zelf had verdiend.
'Ik ga hem uit het team zetten,' zei Björn opeens. Fronsend keek hem aan. Uit het team? Quidditch was zijn leven, hij wilde professioneel Quidditchspeler worden na Hogwarts.. Nee, geen medelijden. Hij verdiende dit. Dan had hij maar beter na moeten denken en niet het zusje van de Captian moeten vergiftigen.
James knikte instemmend. 'Dat verdient hij,' zei hij. 'Weet je al wanneer je nieuwe try-outs houden?'
'Eerst Quinten uit het team zetten en dan ga ik een oproep doen. Weet jij toevallig iemand?' vroeg Björn aan James.
Hanna ging op mijn bed zitten en pakte mijn hand vast. 'Het komt goed, zusje. Dat beloof ik je, ik zal je beter beschermen dan ik al deed,'
Ik glimlachte breed naar haar en omhelsde mijn zus. 'Je bent een schat, Hans,' zei ik zacht en glimlachte dankbaar.

Reacties (5)

 • zwadderaartje

  Yes ze gaan QUINTEN terug pakken!
  Ohje ohje Oje hejo joepie!
  Hij verdient het hoor!
  Ik hoop dat brimes weer terug komt!
  En scorphanna ook!
  Hij is de laatste keren niet in de story gekomen!
  Je schrijft echt heel leuk chantilly!

  3 jaar geleden
 • Nathasjaaa

  Ohmy...

  WHY?!

  3 jaar geleden
 • geheimpje1

  GOOI HEM UIT HET TEAM BJÖRN! Smak hem daarna met een banaan. Dan zijn bananen toch nog ergens goed voor

  Nee bananen zijn lekker, gooi maar met appels. Lust ik toch niet.

  3 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Hahahaha IN YOUR FACE QUINTEN!

  Hoe had ik dit kunnen missen? Als ik logisch had nagedacht, had ik het kunnen weten. Ik werd namelijk nooit verliefd, nooit. En ik zei al helemaal niet snel "ik hou van je" tegen een jongen, dat kon gewoon niet. Zo werkte mijn gevoel nu eenmaal.

  Jammer B, maar de vorige hoofdstukken bewijzen iets anders :')
  James is zo cute, maar Britta wil niet leuk zijn met James dus als B zo blijft doen zal er nooit Brimes komen en dan zal ik heel sad worden en... *brabbelt uiteindelijk alleen nog maar woorden*
  B, je moet een knuppel beheksen, en die dan tegen Quintens hoofd aan laten slaan, misschien leert hij dan wel een goede les.
  Nee, dat zal nooit gebeuren, waarschijnlijk.
  GOOI HEM UIT HET TEAM BJÖRN! Smak hem daarna met een banaan. Dan zijn bananen toch nog ergens goed voor:Y)

  3 jaar geleden
 • Slughorn

  Wauw! Gelukkig is dat eruit ^^

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen