‘Coach, ik wil meedoen. Ik denk dat ik er klaar voor ben.’
De coach kijkt hem een paar tellen aan en knikt dan. ‘Oké, wissel! Shawn Frost gaat erin voor Sue Heartland. Shawn stapt langzaam het veld op. ‘We maken ze in! Met jouw hulp moet het kunnen!’ lacht Mark. Iedereen gaat terug naar zijn positie en het spel begint weer. Direct gaat Genesis weer in de aanval. Ik probeer de bal af te pakken, maar Xavier en Isabelle spelen rustig over, het voelt net als lummeltje. Ik bijt boos op mijn lip en maak een sliding om de bal af te pakken, maar Xavier speelt hem net op tijd weg. Iemand schiet op doel, en Darren kan hem niet houden, maar Mark springt ervoor. Mark wordt in het net geknald, maar de bal kaatst weg tegen de lat. En… en gaat recht op een andere aanvaller af! Grijnzend kijkt hij naar de bal. Maar dan springt Axel in de lucht. Met een vlammentornado schiet hij de bal richting het doel van Genesis, maar het schot komt van veel te ver om te kunnen zitten. Dan rent Shawn naar voren. Zijn gezicht vertrekt en ik vraag me af of hij echt oké is. Hij schiet de bal met eeuwige sneeuwstorm op het doel af. Nero steekt zijn hand op en met ondoordringbaar net stopt hij het schot.
Xavier raast naar het doel en Shawn rent terug om hem tegen te houden, maar Xavier ontwijkt ook land van ijs. Shawn staart geschokt naar voren. Xavier schiet en het lijkt weer een doelpunt te worden als er ineens een nieuwe supertechniek ontstaat. De perfecte toren houdt het schot tegen.
'Wat?' zegt Xavier verrast.
Ik grijns, 'verrassing!'
'Wees nog maar niet zo blij, Cassiane. Niemand houdt mijn schot lang tegen.'
Dan schiet Axel ineens de bal, recht naar Shawn. Die krijgt de bal in zijn maag en valt op de grond.
'Iedereen maakt fouten, dat is oké, maar als jij deze wedstrijd nu niet serieus neemt, dan vergeef ik je dat nooit. Hoor onze stemmen!'
Shawn krabbelt overeind en staart Axel met grote ogen aan. 'Stemmen?'
Genesis gooit in en Xavier stormt weer naar voren, maar deze keer laat ik hem er niet langs. Ik pak de bal af en pass hem naar Shawn. Hij springt in de lucht en doet zijn sjaal af. Als hij landt lijkt er iets veranderd te zijn. Shawn vliegt naar voren en knalt even later zijn nieuwe superschot het net in. Het staat gelijk!
'Wat dacht je daarvan, Xene?' grijns ik.
Xavier klemt gefrustreerd zijn kaken op elkaar. 'Dat is niets,' bromt hij. Hij trapt af en rent meteen naar voren en schiet. Maar deze keer houden Darrens oneindige handen het schot wel!
'We mogen vader niet nog meer voor schut zetten!' gromt Xavier.
Hij pakt de bal af en schiet weer, maar nu een nieuw schot samen met Isabelle en een andere aanvaller.
'Supernova!'
Het licht raast op Darren af en breekt weer door zijn techniek heen. Genesis staat weer voor.
Ik ren hard naar voren en pak de bal van Xavier af voordat hij weer kan schieten. Ik pass naar Jude en draai me om. Ik kijk recht in de groene ogen van Xavier.
'Ik ben benieuwd hoelang je het volhoudt,' glimlacht hij uitdagend. Ik kijk hem argwanend aan. 'Wat?'
'Hoelang je lichaam het aan kan, bedoel ik. Je hebt nu geen begrenzer, weet je nog? Ik vraag me af hoelang het duurt voordat je eigen kracht je teveel wordt.'
Verschrikt deins ik achteruit. Daar heb ik geen moment aan gedacht! 'Ik... ik...' stamel ik. We worden afgeleid doordat de grond ineens begint te trillen. Dan blijft het stil totdat de stem van vader klinkt. 'Het idee was goed, detective.' Zegt hij. 'Alleen gaat je plan niet op. De Aliusrots werd alleen gebruikt door Gemini Storm en Epsilon. Genesis gebruikte deze teams om tegen te trainen.'
Ik herinner me de oefenwedstrijd tegen Epsilon nog goed, nou ja, het gedeelte totdat ik bewusteloos raakte...
'De krachten van deze kinderen puur natuurlijk. Genesis is een nieuw ras met mensen!'
Het spel gaat verder, totdat Mark ineens schreeuwt: 'Hou hier mee op! U maakt misbruik van dit spel!'
Hij schreeuwt omhoog, richting Astram Schiller. Er verschijnt een projectie van hem op de muur.
'Jullie hebben niets te klagen, jullie zijn zelf ook sterker geworden dankzij Alius. Sterker en harder. De zwakken zijn vervangen door sterken om zo het sterkste team te maken. Je zou dus kunnen zeggen dat Raimon zijn kracht ook aan de Aliusrots te danken heeft, dus niet zo'n grote mond, jochie. De zwakken inruilen voor de sterken, dat zijn de moeilijke keuzes waar wij bij Alius goed in zijn.'
'Mijn vrienden zijn niet zwak!' gromt Mark. Agressief gaat hij weer in de aanval, maar hij weet geen bal meer te pakken. Het is gewoon een vernederende vertoning... 'Mark! Beheers jezelf!' schreeuw ik, maar hij hoort me niet. Dan klinkt het rustsignaal. Mark zit boos uit te hijgen als de coach naar hem toeloopt. Ik loop naar Fay en glimlach geforceerd. 'Het is heel raar om op dit veld tegen hen te spelen,' mompel ik met een blik op Genesis. Fay glimlacht. 'Je kan het.' Zegt ze alleen.
Dan slaat Mark zichzelf ineens. 'Het spijt me! Ik dacht niet na. Ik was bijna vergeten dat we een team zijn.' Verontschuldigt hij zich.
We gaan het veld weer op. Na de aftrap gaan we in de aanval, en ons spel gaat ineens veel beter. We staan al bij het doel van Genesis. Mark, Jude en Bobby maken zich klaar voor de dreigdriehoek #2 als Mark zich besluit en de bal ineens naar mij passt. 'Schiet maar, Cassi! Bewijs ze dat je te vertrouwen bent!'
Ik denk er niet langer over na en spring de lucht in. Mijn Morgenster vliegt als een stralende vuurbal naar het doel blaast dwars door Nero's muur van tijd. 2-2!
Mark vliegt me spontaan om de hals en Axel glimlacht. 'Ik wist dat je het kon!' grijnst Mark. Ik kijk naar de zijlijn en zie Fay breed lachen en Sue die vol verbazing toekijkt.
'Dit is onmogelijk!' grauwt Xavier. Ze trappen af en sprinten vol naar voren. Een supernova vliegt op het doel af. Ik sprint op volle kracht terug en weet ik nu enorm veel op mijn alien-ik lijkt, onmenselijk snel.
De supernova breekt door Darrens oneindige handen, maar ik ben net op tijd. Ik spring voor de bal en kaats hem weg. Zelf word ik in het net geslagen. Ik probeer weer op te staan, maar mijn benen trillen en mijn spieren verkrampen. Ik zak weer door mijn benen en grom zacht. Ik weet dat ik op het randje zit van wat mijn lichaam aan kan, maar ik moet doorgaan. De bal komt weer terug bij Xavier. 'Nog een keer!' zegt hij boos.
'Opstaan, Darren!' roept Mark. 'Jij bent de laatste man, jij kunt deze wedstrijd bepalen! Sta op!'
Darren staat langzaam op. 'Oneindige handen!' dan pakt hij de supernova zo vast en houdt hem tegen.
'Ja!' roept heel Raimon uit. Ik dwing mezelf om op te staan. Het is gelukt. Ik glimlach en klop Darren op zijn schouder. 'Goed gedaan, jochie,' glimlach ik voordat ik wandel terugloop naar mijn positie. Dan verschijnt er weer een projectie van vader.
'Xavier, je begrenzer gaat uit.' Zegt hij hard.
'Maar vader...' zegt hij vertwijfeld. Ik vergeet mijn pijn en ren naar Xavier toe. Ik duw hem opzij en kijk vader woest aan. 'Nee! Nee, de begrenzers blijven aan. Heeft u enig idee hoeveel pijn het doet om over die grens te gaan?' zeg ik fel. Vader glimlacht alleen maar. 'Xavier, zet ze uit.'
Het blijft even stil en dan fronst hij. 'Is het daar angst dat ik in je ogen zie? Ik ben teleurgesteld in je, Xavier. Bellatrix, jij neemt het team over.'
Ik ren naar Bellatrix toe en pak haar polsen vast. 'Izzy! Nee! Niet doen!' ik zak op mijn knieën. 'Alsjeblieft.'
Ik weet het antwoord al. Tranen prikken achter mijn ogen.
'Begrenzers uit.' Zegt Isabelle stug. Ze draait de knop op haar tenue om. Ik probeer haar hand nog tegen te houden, maar ze draait hem al uit. Ik ren terug naar Xavier. 'Niet doen, Xavier!' piep ik. Ik pak zijn polsen vast om hem tegen te houden, maar hij wendt zijn blik af en trekt één hand los. 'Het kan niet anders, Cassi.' Zegt hij waarna hij zijn begrenzer uit zet.

Reacties (2)

 • DeNaamIsGideon

  yay drama!

  3 jaar geleden
 • MrsNeymessi

  Ohw gawd Cassi straks beland je weer in het ziekenhuis D:
  SHAWN IS BACK MET M'N IJS MOVESS
  Wanneer gaat Axel scoren? Dan kan Fay fangirlenxD
  Xavier en Bella moeten echt luisteren naar Cassi, zonder begrenzer ga je echt pijn leiden en naar het ziekenhuis zoals Cassi D:

  lang genoeg?

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen