Foto bij - 0 0 7 -

- D a v i n a C l a i r e -

Verveeld loop ik door de tombe heen en weer, wetend dat het Scarth irriteert. Eigenwijs ga ik er mee door, gewoonweg omdat ik nog steeds boos op hem ben. Als ik voor de zoveelste keer aan hetzelfde rondje begin, begin ik me af te vragen of Vince en Clarisse al iets gevonden hebben en zo ja, wat het dan zou kunnen zijn. Ik had verteld waar ik de heks tegenkwam, maar dat zegt helemaal niks over zijn verblijfplaats. Ook was het donker waardoor ik zijn gezicht niet goed heb kunnen zien, ze zouden onmogelijk met de informatie die ik ze gaf de heks kunnen vinden.
"Kun je alsjeblieft gaan zitten?" Sist de geïrriteerde Scarth. Hem totaal negerend, lift ik mijn hoofd op.
"Denk je dat ze iets gevonden hebben? Het is vrijwel onmogelijk, ze weten niks over hem."
"Hoezo, je hebt hem toch omschreven?"
"Ja, maar hoeveel jongens van rond de 1.80 met bruin haar en bruine ogen zijn er wel niet!?"
"Niet veel die daarnaast ook nog een heks zijn."
"Ja, moet je dat wel toevallig even van diegene weten. Doe eens niet zo droog. Hier gewoon rustig blijven zitten heeft ook weinig zin."
"Wat wil je in godsnaam anders gaan doen? Nadenken over wat Vince en Clarisse wellicht gevonden kunnen hebben? Als ze iets gevonden hebben dan horen we het wel."
"We kunnen in ieder geval íets doen, misschien werken aan een spreuk of weet ik het. Als die heks inderdaad met mij verbonden is, zoals jullie beweren, dan moet er toch een manier zijn om daar achter te komen? Kan ik geen bindingsspreuk doen ofzo? Als ik niet kan binden met iets of iemand dan betekent dat toch dat ik verbonden ben met iets of iemand anders?" Zuchtend staat Scarth op, wetend dat ik gelijk heb en dat we met rustig blijven zitten nergens komen.
"We kunnen een simpele bindingsspreuk doen, maar ook dat zal niet veel zeggen. Als je niet kunt binden dan hoeft dat niet per se te betekenen dat je al verbonden bent met hem, ik wil niet gemeen zijn, maar je kunt ook geen verdwijnspreuk uitvoeren, waarom zou een bindingsspreuk je wel lukken? Als je niet kunt binden kan dat ook de oorzaak zijn." Zacht bijt ik op mijn lip. Ik weet dat het weinig zin heeft om een bindingsspreuk uit te proberen, maar het is voor mijn gevoel beter om te doen dan rustig te blijven zitten en af te wachten op antwoord van Vince en Clarisse.
"Oké, ik weet dat we er weinig mee opschieten, maar kunnen we het gewoon proberen? Dan zijn we in ieder geval ergens mee bezig, dan gaat de tijd sneller voorbij."
"Als jij het zegt." Ik stop met ijsberen en help Scarth overeind waarna ik hem volg naar de andere kant van de tombe waar een bureau staat met een dik boek erop. Hij pakt het boek op en ik wacht geduldig totdat hij een bindingsspreuk heeft opgezocht.

--

"Nee, ze kan ook niet binden. Nee weet ik. Ja, dat zei ik ook al. Hoezo? Nee ze liep opeens weg. Ja natuurlijk ben ik d'r achteraan gegaan! Dag Vince". Met een kleine glimlach op mijn gezicht rol ik met mijn ogen terwijl ik stevig doorloop. Soms kan Scarth ook zo heerlijk dramatisch zijn.
"Davina, wacht nou even. Wat wil je in godsnaam gaan doen!?" In een snelle beweging draai ik me om en kijk ik met een voldane blik in het hopeloze gezicht van Scarth.
"Ik ga die heks zelf zoeken. Het gaat Vince en Clarissa toch niet lukken. Als ze genoeg over hem wisten hadden ze hem allang gevonden. Het feit dat ze na een paar uur nog niet terug zijn, zegt voor mij genoeg."
"En jij denkt dat jij die heks wel gaat kunnen vinden? Het feit dat ze na een paar uur nog niet terug zijn, zegt voor mij ook genoeg. Het vertelt me namelijk dat die heks helemaal niet gevonden wil worden!"
"Precies! Hij wil niet gevonden worden, maar dat betekent niet dat hij niet op zoek is naar iemand. Die nacht was ik ook niet opzoek naar hem, hij was opzoek naar mij."Hee lieve abo's. Wauw oké ik kan er echt niet veel anders van maken dan tig keer sorry te zeggen. Ik ben, ah ja hier komt HET cliché excuus, erg druk geweest met van alles en nog wat en heb eerlijk gezegd ook gewoon niet de moeite genomen om verder te schrijven. Ik kan niet beloven dat ik in een korte periode weer zal activeren, maar ik ben in ieder geval van plan dit verhaal af te maken, hoe lang dat ook mag duren. Als je me blijft volgen, dankjewel daarvoor, dat waardeer ik. Zo niet, kan ik dat erg goed begrijpen.
Liefs, mij

Reacties (2)

 • Allmilla

  Mij raak je (misschien helaas) niet zo makkelijk kwijt, dus mijn abo behoud je tot en met het einde van dit verhaal!:D

  3 jaar geleden
 • Writex83

  Ik moet zeggen dat je nog net op tijd activeert want ik ga binnenkort mijn abo's checken
  en bij sommige die juist intrekken.
  Komt het volgende hoofdstuk over een week, 2 weken of langer?
  Eerlijk gezegd ga ik geen 3 weken wachten en dan raak je me toch kwijt.
  Wilde het alvast zeggen. ;p

  xxx

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen